Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz beci #33112 üzenetére

    Alapból minden fűtés/ hűtés ugye felületfűtés. A kérdés a felület mérete. Minél nagyobb a felület annál jobb úgymond a hatásfok. (Pl fűtésnél alacsonyabb előremenő is elég.)

    Fűtésnél 3 és fél felület van amit fűthetsz. menyezet, padló és fal. A fél a radiátor. Az is tulajdonképpen falfűtés csak csökkentett felülettel.

    Falfűtés: Tök jó nagy felület, használható hűtsére is konfortosan. De kvázi egy nagyobb képet nem tudsz felfúrni a falra simán. Ha elfúrod a csövet akkor nézhetsz. Kis szögnél azért mélyebben van.

    Menyezetfűtés: Mivel a meleg levegő felfele száll ezért komfortra és hatásfokra elmarad a padlófűtéstől. Viszont rendkívül komfortosan használható hűtésre. Csillárt felfúrni azért lehet miatta egy élmény, de mivel plafonra ritkán fúrkán polcot az ember, így kevésbé macerés mint a falfűtés.

    Padlófűtés: Szerintem legkomfortosabb felületfűtési módszer. Viszont hűtésre nem annyira alkalmas. Nyáron sem esik jól a jéghideg padlón mászkálni.

    Mind a 3 felületfűtésre igaz, hogy nagy a tehetetlensége. Azaz nem 1-2 óra alatt fűti/ hűti ki az ingatlant.

    Családtagnak amúgy padlőfűtése van és külön menyezet hűtése.

    Jómagam ha most építkeznék, padlófűtést tennék le meg szobákba fűtő/hűtő fan coilokat. Avval lehet hűteni, és bár mozog tőle a levegő meg zúg nem fél nap, mire lehűtik a házat.
    És fan coilhoz jól passzol a hőszika, mint ahogy bármelyik nagyon nagy felületű felületfűtéshez az alacsonyabb előremenő miatt.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák