Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    válasz Geresics #2129 üzenetére

    Köszi az okfejtést, igazából ugyanezt gondolom, hogy nincs valós mért adat, erre nem igazán lehet számolni.
    A fagymentesítő elve amúgy az, hogy egy külső hőmérséklet és csapadék érzékelő alapján indítja el és állítja le a jég mentesítést, ez szerintem meg egy szezon alapján se számolható... erre nincs értelme várni, mert évről évre más lesz a fogyasztása..
    Ugyanez igaz a jacuzzira, annak meg nem a keringető motorja fogyaszt, hanem a fűtésre szolgáló modul, ami a vizhőfokot szabályozza, ez meg felhasználás függvénye, ami szinten nem konstans, nem is lesz az sose.
    Amit számolni lehet az a klima, kb úgy ahogy írtad, nem vagyok hardcore felhasználó nem fog menni 20 fokon egész nyáron. Irreális meleg időben 23-24 fokra hutesre szolgál.
    A tv-net-sütő egyebek benne vannak a mért 4000kwh-ban, ezt tudom egyedül 4 hónap átlagból.
    A fűtés az egyetlen igazán nagy fejtörés, azt viszont lehet teli szezonban mérni.
    A kérdés inkább az, hogy meddig lesz ez az állami támogatás, van idő kivárni? Bármikor törölhető, persze lehetne jobb változás is benne, de ennek van kisebb esélye.
    Viszont minél előbb termelek vissza annál kevesebb a szolgáltató fele történő kifizetésem, igazából ez a másik ami miatt érdekel az egész, talán meg fontosabb is mint a támogatás, szerencsére meg tudom ugrani anélkül is a rendszer telepítést.
    Szóval patt helyzet kicsit. :) - ha nem várok akkor alul vagy akar túl is tolhatom a rendszert, ami ugye anyagilag nem jó, egyik esetbe se, ha meg tologatom a kiépítést az se jo anyagilag. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák