Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • senki68

    senior tag

    válasz cdl #21283 üzenetére

    Én ilyeneket nem olvasok, de meglepő lenne ha az MVM kivásárolná az E-ont, mikor Mészáros most vásárolta be magát. Mondjuk ez már politika.

    Szerintem az eddig kiadott engedélyekben nem sok előrelátás van, volt. Elvileg a cél az lenne legyen minél több napelem. A hálózatot meg ehhez kell fejleszteni.

    [link]

    Mikor ilyeneket olvasni, nehéz arra gondolni, hogy alacsony teljesítménykorlátot vezetnek be.
    Inkább szerintem más szigorúbb szabályozások lesznek.
    Gombamód szaporodnak a napelemparkok , persze teljesen más szabályozással termelnek, mint a lakosság, de lehet majd a lakosságit is efelé terelik.

    Sajnos nagy a bizonytalanság, én úgy veszem észre kormányzati körökben is nagy a fejetlenség, nemigazán tudnak találni egy jó irányt, elnézve ezt a 100%-os pályázatot csak a kapkodás megy. Naponta módosítanak valamit. Ez követhetetlen.

    Az is furcsa számomra, hogy persze a szegényebb rétegeket célozzák meg, de jól írta dandika fórumtárs, olyanok kapnak akiknek igazából nincs szüksége rá, fenntartani nemigazán fogja tudni, megy ameddig garis, aztán majd lesz valami. Lényeg, ingyen van.
    Én valószínű tettem volna bele egy kis önerőt is, mondjuk 20%-ot. Napelemnél. Hőszivattyúnál meg 10%-ot. Így aki szeretne de nincs rá fedezete, ezt a kis önerőt előteremtené, mintahogy az 50%-os otthonfelújításira is előteremtették.

Új hozzászólás Aktív témák