Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    válasz cOxeR #20298 üzenetére

    #20299bullboy
    Köszi, válaszolok hamarosan! :)

    #20300senki68
    Köszönöm, igen azt figyelem, meddig megy el, nagyon jó lenne a 8Kwp, mert az már közelít, de persze nem elég.
    Tető ideális, DNY-i, 40 fok-os dőlésű, és kellően nagy, 42 panel fér el kettő sorban (3m magas, 21m hosszú), ahogy számoltam korábban (akkor még ~300Wp körüli panelek mentek), és egész nap napos, minden fa távolabb van a háztól ami árnyékot vethetne.
    Attól viszont tartok, amit #20301turistakolbi is ír, hogy a támogatott telepítésekre sokkal egyszerűbben húzzák rá a Bruttó elszámolást.
    Köszi a minősítés tippet, volt olyan ami nincs benne a listába, pl Maysun 370w fullblack, pedig nekem szimpatikus volt. Biztos van más gyártónak is teljesen fekete panelje, persze az árak úgy is felülírnak ilyen dolgokat.
    3*32A-em van (szerintem még akár tudok feljebb is menni, e-autó töltés miatt nem is ártana a tartalék), szóval inkább mennék az SE felé.

    #20301turistakolbi
    Köszönöm Neked is, futok egy kört a kettő általad javasolt cégnél, őket nem próbáltam.

    #20302MrZed001
    Köszi, a linkelt részletes magyarázatot is.
    Akkus kialakítás, több szempontból is jó lenne, rengeteg ingadozás van a környéken, egyszerűen túl van terhelve a sok újabb és újabb zsebkendő telkes ingatlan, így tartok tőle, hogy ez javulás helyett csak romlani fog. Akkus megoldással, ez kevésbé érintene, valamint ugye ha bruttó elszámolás még is bejátszik, amit letárolok, azt nem kell ide-oda utaztatni és fizetni rá a díjakat. Tartok én is, hogy ahogy minden ilyen dolgot emelnek, ez is el fog szállni, de ha megtermelem és eltárolom, nem lesz akkora jelentősége hova viszik. (gáz, benzin meg élből nem érint már)
    Szó mi szó, az egy egységes hibrid lenne a leginkább szimpatikus, és ha jól értem a pályázatot, akkor a nagyobb keretösszegű rész esetén erre is lehet pályázni, feltéve ha találok megfelelő céget hozzá.
    pl. HUAWEI SUN2000-3KTL-M1 INVERTER + LUNA2000-10-S0

    #20305dandika
    Köszi Neked is, pont a Huawei termékeket is nagyon nézegetem, illetve ez gyártóból se a sereghajtó, az ára az megint másik kérdés, hogy megéri-e. Jelenlegi áram árak mellet nem biztos - ezért se túlzottan pörögtem ezen, de lesz itt nagy bumm szerintem is az elektromos autók miatt is, és azt is meg fogják fejelni, mint a benzint, és akkor viszont exponenciálisan növekszik meg a befektetés...
    A 100%-os támogatott jó lehet nekem - covid miatt sajnos beleférek a keretbe, gyerek viszont még nincs így az 50%-os másik lehetőség kiesett - valamint ha jól értelmeztem, ahol nem vízkeringetős rendszer van, ott lehet napelem+tárolóra is pályázni és az már tetemes volumen - amibe egy jó rendszer is beleférhet, csak a 8Kwp a necces (persze kettő inverter is elfér a garázsba).

    Köszönöm a sok segítséget, megnézem sima piaci megkeresés oldalról mit javasolnak, legalább lesz friss árazás nálam, lássam mi merre változott. Lehet kérdezek is még - sőt biztos. :)

Új hozzászólás Aktív témák