Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz makkmarce #11350 üzenetére

    Jó az inkább 20x230V-nak is ami 4600W. De ez önmagában még nem jelenti, hogy ennyit is fog fogyasztani, csak hogy egyszerre fázisonként ennyivel terhelheti max a hálózatot.
    Illetve ahogy kérdezi is, egy ehhez méretezett szolgáltatói kábelezésen is megvan a korlát, hogy mennyit tud egyszerre feltölteni bár ezt nem a bejövő biztosíték dönti el, hanem a kábel meg a szolgáltató, hogy mit enged max a hálózatra. Egyéb limit nincs.
    Illetve egy értelmes azért mégis van, a fogyasztás, mert ugye bruttós rendszerben nem nagyon éri meg túltermelni.
    ergo számolgatni kell milyen fogyasztók lesznek, és aszerint tervezni a napelemet. Vagy még jobb csak a kábelek helyét megcsinálni most és megnézni egy év valós fogyasztást és azután kiszámolni a napelem igényt.

    Maga a napelemről hajtott alacsony hőfokú hőszivattyús padló fűtés amúgy egy trendi és jónak tűnő választás lehet. Nagyon hidegben szükség lehet valami kiegészítő fűtésre de ilyenre manapság alig van példa. Mondjuk ha esetleg passzív a ház akkor meg nem hűl ki 2 nap alatt. Ha meg nem akkor elég egy kandalló, bár gondolom a HMV is kell akkor meg egy bojler sem árt, vagy vízteres legyen a kandalló.

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák