- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
válasz anglergab #54917 üzenetére
Volte-nek valóban jobb a hangminősége, mint a 3G HD hangnak? Én nem veszek észre igazán különbséget, igaz azt sem tudom, a másik oldalon mi van. Viszont nálam Telekomról Vodafon irányba hallhatóan HD a hang, még ha nem is Volte a másik fél, bár ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
Van egy Voda flottás kártyám, ami nincs a nevemen. Samsung J5 2017 telefonban használom, nem megy a Volte hívás.
Hogyan lehet ezt itt aktiválni ha lehet? -
tibor23
senior tag
Az a vicces, hogy a hírek szerint 2022-re tervezik lekapcsolni a teljes 3G hálót. és átterelni 4-5G-re. Látható, hogy vért izzadnak a szolgáltatók, de igazán a 4G-VolTe sose lesz teljesen szabványos telefonálásra az összes telefonnal és minden lehetséges esetre. Aztán arról nem is volt szó, hogy a dual SIM telefonok második SIM-je csak 2G hanghívásokra lesz képes egy szűk keresztmetszetű 2G hálózaton (per pillanat igen ritka a Dual 4G képes teló).
-
tibor23
senior tag
válasz HoaryFox #55209 üzenetére
Mindaz, hogy a 3G helyett átállnak egy korszerűbb hálózati rendszerre nagyon szép, és az internet is talán gyorsabb lesz emiatt. Azonban az elég aggasztó, hogy a 4G kitalálásakor ELFELEJTKEZTEK a beszéd kommunikációról, és utólag tákolgatják hozzá a mai napig. Rengeteg sebtől vérzik a VolTe, és a 3G leállításával NEM tudnak egyből 5G-re ugorni, pedig ott már integráns része a rendszernek a hang is. A szolgáltatók elég erős nyomás alatt lehetnek, hogyan tudják majd megoldani az átállást. Legegyszerűbb lenne a 4G-t egyszerűen átugorni, de ez nehéz lesz addig, amíg nem lesz alap ez az új telefonokban. Az egyszerű felhasználó ebből persze csak annyit lát, hogy neki jó a 4G, és jobb, mint a 3G.
-
tibor23
senior tag
Lehet, hogy ha jelenleg egy teljesen új hálózatot építesz (pl.Digi HU), akkor a telefonok jó része mindenféle piszkálgatás, foltozgatás nélkül megy VoLTE, de még ott is vannak problémák. Viszont pl. a Vodafone HU saját állítása szerint minden támogatott telefonon engedélyezi a VoLTE-t (ezt mondta az ügyfélszolgálatuk), viszont mikor mondtam, hogy Samu J5 2017 tudtommal támogatott, arra nem tudott semmi konkrétat mondani, és be sem tudta kapcsolni, mivel nincs ügyféljelszóm (nem az enyém a kártya). Jelenleg ott tartunk, hogy talán a csúcstelefonokon előfizetőknek automatikusan bekapcsolja az összes szolgáltató, a többieknek úgy kell kisírniuk, és vagy megy vagy nem, és bug-os a hívások egy része, rengeteg hiba van még az összes szolgáltatónál. Nem tartom teljesen kizártnak, hogy megoldják az összes problémát 2 éven belül, de rengeteg készüléken nem fog menni sehogy sem.
Ezzel szemben pont a Vodafone csinálja azt az én telefonomon, hogy autózva ha egyszer lekapcsol 3G-re, akkor ott is marad, de ez semmiben nem zavarta sem a navigációt, sem az internet rádió hallgatását és ha közben hívásom volt, akkor is maradt a net. Mondjuk a mostani telefonom 2 év múlva valószínűleg kiöregszik, viszont akkor mindenképp 5G képes telefont lesz érdemes venni, ha elérhető árban lesznek.[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
Hol található egy készülék leírásában, hogy dual LTE módot tudja-e? Nem találom ezt sehol.
-
-
tibor23
senior tag
Érdeklődnék, ha felöltőkártyás havi net keret elfogy a lejárta előtt, akkor lassítással sem megy tovább?
-
tibor23
senior tag
Vodafone Tuti ajánlja, hogy 300Ft után (17. perctől) díjmentesek aznap a hívások. Ebben nincs semmi csel, tehát ez sok hívásra is vonatkozik ugye, nem csak egyre?
-
tibor23
senior tag
válasz 4Grider #56759 üzenetére
Tulajdonképpen ez a legjobb Vodafone feltöltőkártyás ajánlat, ami még a Domino kártya napi korlátlan beszélgetésénél is lényegesen jobb, már csak azért is, mert nem kell előre aktiválni. Aki rengeteget beszél, az is kijöhet így havi 6-8.000Ft-ból, ha meg éppen olyan periódusa van, hogy nem beszél, akkor meg 0 költség a havi előfizetésekkel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
Azt tudja valaki, hogy a mobil szolgáltatók milyen megfontolásból NEM teszik közzé a celláik helyét? A cella adatok többet, vagy legalább annyit elárulnának a lefedettségről, mint a lefedettségi térképeik, amik elég pontatlanok, és ahol szerintük lefedettség van, nem mindegy hogy milyen. Hozzátenném, szerintem a lefedettségi térképen még a Voda csal a legkevesebbet - szerintem, amennyire én rálátok az országnak erre a részére.
-
tibor23
senior tag
válasz #72445440 #56982 üzenetére
A 4G teljesen alap, már minden telefon tudja, az 5G-t pedig még a csúcskategória is alig. Nem látok esélyt arra, hogy ebből gyors elterjedés legyen vásárlói szinten, hiába cserélik a userek 1-2-3 évente a telefonokat, ha csak a felső kategóriás telefonokba lesz ez beépítve, és igen drága felárral. Innentől kezdve meg a szolgáltató sem fogja törni magát, hogy egy alig használt szolgáltatásba invesztáljon milliárdokat. A telefonokon kívül pedig az okosautók és egyéb csodák amik kapcsolódnának ehhez a technológiához még a jövőben is csak sci-fi kategória.
-
tibor23
senior tag
válasz MadMancs #57000 üzenetére
Akkor ez komoly optimalizáció volt. Telekom mit nyújt ezen a helyen? Én azt látom a tornyok mindegyik szolgáltatónál úgy vannak elhelyezve, hogy a fő utakat lefedjék térerővel, a falvak másodlagosak ehhez képest. Nagyon sok faluban méterről méterre változik a térerő, és az is erősen ingadozik, instabil mivel csak távoli tornyokat "látni", nincs helyi cella.
-
tibor23
senior tag
-
tibor23
senior tag
válasz Diák66 #57025 üzenetére
Akkor passz. Itt a környékbeli (Tapolca) falvakban mindenhol van mikrós net, általában több is, mivel a vezetékes net itt is szinte alig állt rendelkezésre + több km hosszú rézérpáron alig csorgadozott valami. Mostanában a T elkezdte építeni az optikát, de lassan haladnak.
Telekom/ Telenortól nem jobb vajon a vétel? Vagy valami spéci antenna, de szerintem azzal sem lesz teljesen stabil a net. -
tibor23
senior tag
válasz Diák66 #57038 üzenetére
Sajnos a mobilnet alapvetően nem alkalmas otthoni használatra ahol intenzív adatfogyasztás van. Nálam pl. a Telekom/ (Telenor?) egészen jó most az ingyennet világában is, de a Voda csak 2-4/1-2 Mbps-ot tud pedig itt jó pár cella elérhető megfelelő jelszinttel. Gondolom nálatok meg kefektetik azt szerencsétlen cellát, mivel nincs alternatíva.
-
tibor23
senior tag
válasz Diák66 #57881 üzenetére
Egy csomó problémát vet fel a kivonása: pl. nemzetközi volte roaming NINCS, de pl. veszel egy feltöltő kártyát külföldön, azzal sem fog menni a volte, mert csak a hazai hálózatot támogatja a telefon. Valamint egyik hazai cégnél sem tökéletes még a volte támogatás, vannak hiányosságok főleg Telekomon kívül. Személyes tapasztalatom szerint pedig a térerő is gyengébb lesz távoli helyeken.
-
-
tibor23
senior tag
Tehát van kb. 17dB előny a 4G számára, viszont akárhol nézem, a 3G 20-30 (!) dB-vel erősebb B1-en, mint B3 4G. A telefon saját szintmérő pálcikája elég reális szerintem, és az is (B3) 4G max. térerőt csak ritkán mutat beltéren, csak közel a toronyhoz, míg 2-3G lakott területen mindenhol max. volt ahol volt torony.
[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
válasz #04535040 #58571 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyet értek. A Vofa 900MHz-es 3G-je a leginkább "outdoor" szolgáltatás, ami messze felülmúlja a 800MHz-es LTE-t adótól távoli, árnyékolt, eldugott helyeken (pl. erdőben). Az is igaz, hogy a Telekom 900MHz-es 3G-jével már sokkal gyengébb az eredmény, bár az elég ritka. Ezt internet rádió szempontjából mondom, telefonálás a Telekomnál bármelyik G-n HD minőség, bár LTE-n van egy kis plusz.
-
tibor23
senior tag
válasz bociusz #59165 üzenetére
Szerintem ez a te elméleted, majd meglátjuk mi lesz ha eljön a 900MHz refarming. Én is ugyanazt tapasztalom, mint az előttem hozzászólók, túrán hegyekben, erdőben egyedül a Voda 900MHz-es 3G-je működik. Sokszor még akkor is ha a Network Cellinfo app mutatója beszürkül. Én úgy gondolom, hogy a 3G kisebb adatátvitele miatt az egységnyi teljesítmény nagyobb lesz az adott cellán, ha a cella ugyanakkor teljesítményű marad. Egyébként telefonálás szempontjából is 2G fogy el utoljára.
-
tibor23
senior tag
válasz MadMancs #59479 üzenetére
Ezeket az időket hogyan monitoroztad?
Egyébként én itt Tapolca környékén azt tapasztaltam, hogy jobb a Digi valós kültéri lefedettsége, mint a térképen. Itt a városban nálam beltéren szintén az ő B3 jelük a legerősebb, de amúgy ez a környék nagyon gyengén lefedett (pl. Sárvárig (63km.) Veszprémig (50km.) semmi).
-
tibor23
senior tag
válasz #33802016 #59492 üzenetére
Telefonálás szempontjából nagyjából így van ahogy leírtad, de vedd figyelembe, hogy Domino-nál van nagyon sok jó bekapcsolható opció (pl. 70perc 7napra 450Ft-ért). Viszont ha kell net is, akkor a Domino Maraton csomagok magasan verik a többit. Ezen kívül a Telekom nyújtja a legstabilabb szolgáltatást VoLTE és egyéb más tekintetben is.
-
tibor23
senior tag
válasz peugeotmate #59502 üzenetére
A feltöltőkártyás csomagokat nyilván nem a nagyfogyasztóknak találták ki. Ha minden hónapban kellene 2+ GB net, akkor már érdemes egy flotta vagy előfizetés. Havi 300MB vagy 1GB net meg szerintem rohadtul nem éri meg, mert vagy nem lesz elég vagy sok lesz, és tudtommal nem lehet rátölteni ha lefogy. De 3po kiszámolta: 1,9GB alatt akkor is a Domino a nyerő ha nem veszed figyelembe, hogy a Maratonban nincs időkorlát.
Vodanál egyedül a 300Ft-os napi beszélgetési limitet találom kiemelkedőnek a többihez képest. -
tibor23
senior tag
válasz peugeotmate #59508 üzenetére
Nekem nem kell mondanod, szerintem is a feltöltőkártya a legkorrektebb dolog (NEKEM), én 20+ éve mondtam le az előfizetést a Telekomnál, mikor láttam, hogy hülyének néznek, és a percdíjaim felette voltak a feltöltőkártyának.
Én pl. a család 7 kártyáját kezelem, és egyedül a nejemnek tettem be egy Digi kártyát, mivel ő elég sokat beszél mobilon. Ezen kívül még van 2 Voda kártya is, de kevesebb rátöltéssel, mint a Domino-nál. Azt tudom, nálunk mind a 7 kártyára durván többet kellene fizetni, mint Dominoval, mivel senkinek sem létkérdés, hogy legyen 3+ GB netje. Érdekes módon még a gyerekek is be tudják osztani ezt a kevés mobilnetet, és nem költenek rá plusz zsebpénzt.
Azt elhiszem, hogy ha te stabilan 3GB-ot fogyasztasz és 50-100 percet beszélsz, jobban jársz Vodával.[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
válasz #33802016 #59512 üzenetére
"akkor ő tuti ki maxolná a tuti+-t napi 10-15 perc után már meg is van a napi 300 ft."
Elég sokat beszél: havi 2-3 órát. Ez a Digivel bőven benn van az 1000Ft-os keretben, és mivel a városunkban használja térerő gondok sincsenek.
Minden egyes telefon használat más és más, nincs olyan, hogy ami nekem jó az másnak is biztos jó lesz. Én pl. nem megyek semmire a Digi kártyával, mert amerre utazok nincs térerejük. -
tibor23
senior tag
válasz #72445440 #59518 üzenetére
A 2-3 óra mobil hívás mellett hazulról tud VOIP-on hívni, és szintén sokakat lehet már hívni Viberen és Messengeren. Egyre kisebb jelentősége van a korlátlan hívásos csomagoknak. Ha nem lenne se skype se Viber se Voip nekem is korlátlan kellene, de már 15-20 éve van. HD hangom is már jóval a mobil HD hang előtt (10 éve) volt Voip-on nekem is.
-
tibor23
senior tag
válasz #72445440 #59527 üzenetére
20 éve Voip-olok, mivel meg kellett oldani a külföldi hívásokat emberi áron. Aztán kiderült, hogy ezzel itthon is lehet spórolni, nem is keveset, pedig mobilom már a GSM indulásától egy évre volt. Havi díjas mobilom már az életben nem lesz, mivel nem valószínű, hogy megváltozik a szolgáltatók azon mentalitása, hogy a régi ügyfelet úgy szívatják, ahogy tudják, és ha nem figyelsz folyamatosan, akkor egyre drágább szolgáltatásokat kapsz az új belépőkhöz képest.
Az emberek többségének persze nem való, mert se számolni nem tudnak, sem pedig a technikához nem értenek, de főleg nem tudnak elviselni egy kis kényelmetlenséget, inkább kifizetnek egy valag pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest