Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gengi

    senior tag

    Nem tudom volt-e már valakinek hasonló esete ,de leírom ,mert tanúlságos:

    2010 van, a hazai lakosság 10 millió telefon számot bitorol 3 szolgáltatótól. 30 millió lehetséges telefonszámot lehet kiosztani. Tehát minden 3. random hívás találat. Viszont a 30 millió számból hányat nem használtak még el? Ezt az adatot még nem igazán lehetett látni. De valószínűsítem ,hogy a 30 millió lehetőség nagy része már egyszer használva volt.

    Ez a kis prológ azért kellett ,mert ha valaki új telefonszámot vesz tudjon róla ,hogy bizony az nem feltétlen új. Agusztusban a telenornál vásároltam egy telefont újnak hitt simkártyával. Az első héten nem volt semmi sem gyanus. Csak kaptam egy sms-t ez volt benne : "szia". Ekkor léptem fel a hálózatra először így azt hittem ,hogy valamiféle üzenet a szolgáltatótól. Viszont a hónap végén jött az első meglepetés újabb sms: "ÖNNEK 6500 FT lejárt hitelkártya tartozása van az OTP...." Mondom mi van?? Rá egy nappal egy hölgy telefonált. "szia viktor! Kinga ott van?" . Tök jól elbeszélgettem a csajjal ,mintha ezer éve ismerősök lennénk ,mert elkezdett érdekelni ki az a viktor. Ki is derítettem a nevet.

    Viszont az első hónap jelenségei után elkezdtek záporozni a telefonok ,sms-ek. Ilyen tartozás olyan tartozás .. Ilyen behajtók olyan behajtók. Nem is egyszer külföldről érkező hívások jönnek ,ahol Viktort keresik...

    Az egyik behajtóval elkezdtem beszélgetni ,hogy mi is van. Kiderült ,hogy ez nem magán telefonszám volt ,hanem egy Viktor nevére bejegyzett cégé... Valszeg új számot kérek a pannontól. Mert már kezdem unni a behajtókat.

    PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"

Új hozzászólás Aktív témák