Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinesol

    veterán

    válasz sNk77 #80131 üzenetére

    Azt jelzik a számok, hogy adott hangerejű hangok megszólaltatásához mekkora energiára van szüksége a fejhallgatónak. Ha kevés a kraft, akkor nem tudja megjeleniteni ezeket a tartományokat megfelelően, esetleg torzítani fog a fejes bizonyos hangerő mellett.

    Pl. vegyük ezt a mondatot: "105dB peaks are present whan average levels of 90-95dB S.P.L. are reached." Itt az a lényeg, hogy mondjuk 90-95dB hangerővel hallgatod a zenét, viszont bizonyos hangosabb, nagyobb energiájú, dinamikusabb részek hangereje elérheti a 105db-es peak értékeket. Szóval hiába van elég erőd mondjuk a 95dB-hez, a peak részeknél egyszerűen elfogy az erő, bejön a torzítás, stb. Jó példa erre az, amikor mondjuk egy K712 esetében megvan a hangerő, viszont egyszerűen hiányzik az ütős mély, mivel épp az a tartomány mondjuk hangosabbra van keverve az átlagos szinthez képest és több energiát kérne, de az erősítő ezt nem tudja kiszolgálni. Ráadásul minél nagyobb a dinamikatartomány, minél jobb minőségű a zenei anyag, annál inkább előjönnek ezek a dolgok, mivel nagyok a különbségek a leghalkabb és leghangosabb részek közt és egyre feljebb kell tekerned a hangerőt, hogy a halk részeket hallhasd, egyre több energiát kér a fejes is.

    Épp azért lehet nagyon jó az a Gustard az AKG mellé, mert nagy dinamikatartományú anyagoknál is képes kiszolgálni a fejest.


Új hozzászólás Aktív témák