Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szatocs

    őstag

    fi:zi'k jóvoltából tegnap végre kezem közé került a várva várt DT770 Pro 80-asom és mellé jött még egy FIIO E17 is. Tegnap kb 7 órát tesztelgettem különböző körülmények között, és nagyon tetszik. :) (Hozzá kell tennem, kipróbáltam egy Beyer 880-ast is, remek hangja volt annak is, de most kifejezetten zártat akartam. Na meg az más árkategória is. :) )

    Eleinte kicsit féltem, hogy a 770 nem fogja szeretni az akusztikus zenét, de a zongora, hegedű, csellós zenékkel jól boldogul, ettől hiába féltem. Nyilván van, amin szebben szól, de nem rontja el.
    A mélyei nagyon tetszenek, eddig csak DTX 910-esem volt, ahhoz képest nyilván több méye van.
    A tere meglepően nagy. Kényelme példás.
    Két helyen fedeztem fel hátrányát, az első, amikor sorozatot néztem vele. A 910-esnél amikor párbeszéd van, olyan, mintha körülölelne a beszéd, a 770-esnél viszont olyan, mintha hátulról beszélne valaki, kicsit nyomott. Most egy nap elteltével ismét megnéztem egy részt a sorozatból, valószínűleg a tegnapi zárthoz szokatás miatt nem volt annyira feltűnő ez a jelenség.
    A másik dolog rockzenéknél jött elő, kicsit mintha mosna a hangszereken. Az elektornikus zenét viszont szereti. :)

    A fejhallgatót az Xperia Mini Pro-m is könnyen megszólaltatta, végszükség esetén arról is könnyen tudom majd hallgatni, ez sem egy rossz dolog. A minőség arról viszont hagy maga után kívánnivalót, a telefonom részletezőképességével azonban eddig is tisztában voltam.

    Bőven bejáratós még a dolog, nem tudom, hogy hova fog még alakulni, idővel kiderül. Viszont sok zenét meghallgatva új részleteket fedezek fel a zenékben, főleg a mélytartománya miatt.

    Az E17-el hallgatva nagyobbat üt, részletesebbek a hangszerek, tisztább minden. :) Először azt gondoltam, hogy csak munkahelyen fogom használni az E17-et, mert a laptopban rettenet a hangkártya, de miután 3 számot is végigteszteltem úgy, hogy végighallgattam az X-Fi XtremeGameren majd USB-n keresztül az E17-el, a harmadik szám után már nem dugdostam át, maradt az E17. :) Hozzáteszem első DAC+AMP-om, valószínűleg nekem ezért ennyire meglepő a dolog. Nyilván van ennél sokkal jobb is, de most elégedett vagyok a végeredménnyel, nem csak jól szól, de szép is.

    Szerintem most elleszek egy darabig a jelenlegi rendszerrel, csak ha valami nagyon jó ajánlat lenne, akkor váltanék. (A fránya 880 vagy valami másik nyitott a 910-es helyett.)

    [ Szerkesztve ]

    === Szatocs ===

Új hozzászólás Aktív témák