Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    válasz Ear001 #105271 üzenetére

    Jó, de azért alapvetően arról van szó, hogy ha bármit is hallgatsz, akkor hanghullámok érik el a dobhártyádat. A skála két vége a "nem szól" és a "tökéletesen ugyanazokat a hanghullámokat közvetíti a fülbe, mint az eredeti" között van. Ez egy műszaki kérdés, ami a felvételnél kezdődik és a fejesnél végződik és a valóság nyilván a kettő között van valahol közelítve az utóbbihoz. Ezeket jól ki is lehet mérni.

    Más kérdés, hogy ezek a mérések mit mondanak el, mert hogy kinek mi tetszik, mi az ízlése, milyen az idegrendszere, milyen a kedve, milyen a hallószerve, figyelem-e a zenészt is élőben vagy képernyőn, vagy otton csak nézek ki a fejemből, stb, az meg szintén tudományos kérdés, csak nem műszaki jellegű. Biztosan egyénenként ezt is lehetne tudományos igényességgel dokumentálni, csak minek? Csodálkoznék is ha pl a Sennheiser nem végezne ilyen jellegű kutatásokat, hogy megtalálja jó közelítéssel a legtöbbeknek megfelelő hangzást.

    Logikusan gondolkodva legalábbis én erre jutottam.

    Más: most olyan dilemmában vagyok, hogy vajon a Grado mélyei, egyszerűsége és kényelme, vagy a HD650 körülölelő atmoszférája-e a fontosabb szempont.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák