Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz RetepNyaraB #104937 üzenetére

    Lehet, hogy gyökeresen másképp tudunk hallani, de azért néha egyformán. Szóval nálam is volt NoVa cucca, és ez jött ki nekem:

    Sose gondoltam, hogy otthon, kisiparban lehet ilyen füleseket gyártani. Abszolút profi kivitelűek, ahogy látom bírják a strapát, és ahogy hallom, megfontolt elképzelések vannak a megcsinálásuk mögött.

    A stack. Őszintén, nem egészen értem ezt a kombót. Először is a D/A-nak is kell külön táp, mert ha nem kap, csak a sima adat USB-ről, akkor rettentő nagy bereccsenésekre képes. Ami meg megszólal, az meg nem érdemli meg ezt a sok ide-oda tekergőző kébelt. Uncsi, minden nagyon egyforma, udvarias, kimért rajta. Őszintén, a telefonom, ami egy Pixel 4 a legtöbbször jobban szólt, mint ez a kombó. Egy dobozos D/A-amp kombótól is hallottam ennél nekem sokkal-sokkal jobban tetsző hangot. Járt nálam xDuoo, Centrance, az mind-mind karakteresebb, a MicroFluent gólokkal jobb, még úgy is, hogy bkercso nagyon vigyáz arra, hogy ha lehet, semerre se vigye el a hangot.

    Fülbedugók.

    Na ez érdekes kör. Nekem túl nagy mind a három, 2-3 perc után már kellemetlenül nyomják a fülemet, ezért 15 percnél egyiket sem hallgattam egyhuzamba. Talán hosszabb idő jót tett volna az összeszokáshoz.
    Fehét zsinóros. Egyáltalán nincs alja, távolságtartó - nekem nagyon olcsó hangkeltő eszközök hangzása jutott eszembe róla. Talán helyezgetéssel, szivacsozással lehetett volna jobb hangot kihozni belőle, de mivel kényelmetlen is volt a viselése, ezért hamar lemondtam róla.

    Réz zsinóros. Valami fura visszhang van rajta. Ez bizonyos zenéket jól feldob, másokon nem működik jól. Ráadásul bizonyos zenéken hihetetlenül véznává válik a hang - ennek talán műszaki okai is vannak. További próba -lásd fenn.

    A vastag dugós. Na ez már jó. Van alja, dinamikája, színpada. Érdekes, hogy egyszerre hallani a zenét meg a környezetet vele. Viszont a Gradóhoz képest ez sem egybefüggő, bizonyos hangzás darabokat kiemel, és ez nem csak a frekiátvitelre vontakozik. Ezzel azért már lehet élvezettel zenét hallgatni, többféle stílusban. Ez ügyes darab, a környezeti zajtól függetlenül meglepően bő spektrumban jelenít meg zenét. Ha nem nyomná a fülem kényelmetlenül, egy ilyen beszerzésén elgondolkodnék, bizonyos helyzetekben ideális darab lehetne.

    Hemp. Nekem ez egy teljesen hihető zenei világ. Elhiszem, hogy ott és így szólalt meg a zenekar, a zene. Mindegy, hogy telefon vagy a stack, vagy a saját elektronikáim, ezt a világot mindig hozza, pedig attól függően, hogy mi van előtte, nagyon más a megszólalása. Sajna megint kiszavazta a család, nekik túl hangos kifelé. Én ezt keresném zártban. Nekem ráadásul kényelmes is, az egyik legkényelmesebb fejes, bár a zsinórja gusztustalanul merev, azzal trükközni kell, de a hangzásának elengedhetetlen része. (Tudom, mert próbáltam átalakított Hemp-et, amin volt csatlakozó a fejes alján, és mással is össze lehetett dugni.)

    Még egyszer nagyon köszönöm a lehetőséget, nagyon érdekes és tanulságos próba volt.

Új hozzászólás Aktív témák