Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Cancer #4392 üzenetére

    Már leírtam (lehet többször is, pl itt), hogy a 60D (7D/550D) szenzora technológiailag előrébb van mint pl. az 50D szenzora.
    - Nagyobb a natív érzékenysége
    - kevés fényben kevésbé zajos

    Vannak dolgok amikben rosszab, de ezekben ezért lehet rosszabb mert a gyakorlatban kevésbé számít.
    - kisebb dinamikatartomány
    - Elég fényben (ISO 100-on) zajosabb
    Pl. elég fényben még pixel szinten sem látom zajosnak a képeket (mármint 550D-nél), a dinamikatartományra meg már leírtam a véleményem.

    Azaz a 60D-hez a techológia fejlődésből adódó dolgokat (érzékelő, videó) hozzáadtak, másokat meg elvettek (50D-hez képest) ill. semmit sem javitottak rajta.
    - Mikro fókusz állítás (lehet itt a nem Canon obikat használókat akarták büntetni)
    - Nincs külön pöcök, csak gombok a hátsó tárcsában
    - lassabb sorozat
    - kevesebb testreszabott funkció
    - CF helyett SDHC/SDXC
    - Nincs magnézium ötvözet ház (a hosszú videó tesztnél amit korábban linkeltem pl. a kommentek között megtalálható, hogy a 7D azért bírta tovább mert a fém ház jobban elvitte a hőt; nem tudom e tényleg igaz-e)
    - stb stb (pl. videó alatt marad olyan lassú a fókusz, hogy csak manuálban lehet használni)
    Nem akarom ezt újra vesézni, többször ki lett vesézve.

    Meg pl. megtartották az 550D-ból, hogy Av módból a videó váltáshoz majdnem körbe kell tekerni a tárncsát. Nem igaz, hogy ennél jobbat nem lehetett kitalálni...

    És ugye ehhez jön, hogy míg tudásban kb. az 550D és a 7D között van (talán az 550D-hez közelebb) árban meg a 7D-hez közelebb. Különösen nálunk ahol a D7000 olcsóbb mint a 60D, míg máshol meg pont fordítva.

    Azaz ez a történet messze nem az érzékelőről szól. Nekem ennek ellenére tetszik a váz (550D-hez képest), de nem ennyiért.

    Azt meg már az 550D-nél megjegyeztem, hogy nem bántam volna, ha a pixelszámot nem növelik (azaz csak ez elektronika egyébb részén javítanak). A natív ISO így még magasabb lett volna még kevesbb zajjal kevés fényben. Nincs szükségem arra, hogy méteres méretben nyomtassam a képeim (ez a felbontás már arra is elég, cvben ez is ott van), és crop is bőven belefér már 15 MP-be is.

    De ezt a 60D témát már nem ragoznám tovább. A Canon (az 550D ill a 7D-vel) megmutatta, hogy két váz között nem a megapixel szám ma már a meghatározó.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák