Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ctrlshift

    csendes tag

    válasz stefanitsr #3376 üzenetére

    Csak megerősíteni tudom amit írsz: nálam este (éjszaka) minimál fényerőn (szó szerint!) megy a gép - és elegendő netezni (FEHÉR Wind-ről lévén szó...). Ha gépelős melót csinálok akkor egyetlen fokozattal feljebb kapcsolom. Szvsz. takarékosabb, mint akármelyik ledes billentyűzetvilágító izébizé.

    (Mondjuk én nem vagyok "mérvadó": évek óta nem használtam semmiféle külső kütyüt a hordozható gépeimhez. Az ilyen billentyűzetmegvilágítóusblámpa nálam kb. az a kategória, mint a motoros tejhabosító kézikészülék: bullshit.)

    Tegnap sikerült egy egészen érdekes "körmérkőzést" csinálni. Egymás mellett nyomogathattam meg működés közben 3 notebookot, a résztvevők (in alphabetical order):
    Asus 901
    Asus 1000H
    MSI U100
    Szigorúan személyes véleményem szerint: lehet, hogy sokaknak az Asusok robosztusabbnak néznek ki. Lehet, hogy az 1000H billentyűzete úgy néz ki, mint a Wind-é. De. Élőben mellbevágó a minőségérzet különbsége - a Wind javára! Nekem az 1000H zsanér megoldása elképesztően "bucsus" (így, röviddel), a billentyűzet pedig megszól... lenyomásig hasonlít csak az MSI netbookjáéhoz. Bizonytalan a nyomáspont és lötyögős az egész billentyűzet; összességében a felhasznált anyagok minősége tapintásra messze elmarad a Wind-től. Nekem elég szedett-vedettnek tűnik, az Asus palettáján már meglevő alkatrészekből "összelegózottnak". Persze, a szokásos Asus-vonalat igyekszik követni (összerakottságot sugall), ám az MSI letisztult, egyszerű vonalaival sokkal stílusosabb és egységesebb gépet alkotott. Kvázi úgy aránylik a két gép egymáshoz, mint a notebookok legtöbbje egy Apple MacBookhoz viszonyítva (no flame: KIZÁRÓLAG hardverről beszélek!).

    És a végére mégegyszer: SZVSZ!

    (Ugyanebben a társaságban kipróbálhattam egy iPhone 3G modellt egy HTC Touch Pro ellenében - de az egy másik történet...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák