Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ruscus

    tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket kérném, mert teljesen tanácstalan vagyok, és úgy látom, itt elég hozzáértő emberek is vannak.
    Már hónapok óta bogarászom az mp3-akat (min. 500 fajtát megnéztem már interneten!) de igazából 3 éve tervezem már a vételét: eddig úgy voltam vele, h kivárom,h legyen elég pénzem, ill. az árak is menjenek lejjebb és akkor olyat veszek, ami minden elvárásomnak megfelel. De mostmár eljutottam arra a pontra, hogy inkább veszek egy olcsóbb kompromisszum masinát, mert annyi pénzem úgyse lesz soha és képtelen vagyok tovább élni nélküle! Persze ha lenne úgy 30 ezrem, biztosan iAUDIO 5-t vagy DCube 712G-t vennék (meg persze ha lehetne még kapni őket!).
    A legnagyobb problémám az, hogy nagyon keveset tudok rá költeni (kb.10ezer, max 15-18e de csak ha nagyon szuper), viszont ezzel szemben az elvárásaim irreálisan magasak (mármint a 10-15ezer ft-hoz képest): (fontossági sorrendben)
    1. min. 2 GB tárhely (persze 4 GB se lenne rossz :) )
    2. jó hangminőség (vagy legalábbis ezen az áron a lehető legjobb – ennyi pénzért sajna nem várhatok el iaudio minőséget) + nagyon fontos a mélyhangkiemelés is
    3. hosszú élettartam: szóval a beépített akkusak szóba sem jöhetnek!
    4. Emellett jó lenne a rádió és a rádióból való felvétel is
    5. lehetőleg NE legyen joystickos! én jobban preferálom a külön funkciókhoz külön gombokat megoldást (szerintem így sokkal kisebb esélye van a meghibásodásnak és nekem kényelmesebb is)
    6. (a vonalbemenetről való felvétel is nagyon kéne, de ilyenből nagyon kevés van a piacon :( főleg ennyi pénzért!)
    - jó könyvtárkezelés
    - jó, ha minél többféle formátumot kezel (WMA, WAV, DRM WMA, OGG, stb.)
    - üzemidőben elég rugalmas vagyok: nekem 10 óra már elfogadható (persze az alatt már gáz)

    Az első 3 kritériumhoz mindenképpen ragaszkodom, a többiről nehezen, de hajlandó vagyok lemondani (legnehezebben a rádióról mondanék le!), amennyiben találok jó minőségűt ekkora tárhellyel! Ja és semmiképpen nem akarok képnézegetés, video, stb. funkciókat

    Ezek alapján 2 készüléket néztem ki (Infopatikánál): PD-205 (2GB kártyával 9900 ft) vagy Head Music RC-561 2GB (12500-ért)

    Szóval ha esetleg vki tudna vmit mondani mindkét v. az egyik készülék minőségéről vagy tudna ajánlani vki ezeknél jobbat 2 GB-vel 10-15 ezerért (beépített akksi nélkül!!!) azért nagyon hálás lennék!!!
    (Samsungból lenne ami tetszik, de az mind beépített akkus :W , Sonyból is van 1-2 „olcsóbb”, de azok is mind akkusak. Nagyon tetszik a Diva Ultra is a fém házával és designjával, meg persze a vonalbemeneti felvétele miatt,de sajna az is akkus! :O Philipset elvből nem veszek, mert eddig minden Philips herkentyűm hamar tropára ment. Creative –ok és Sandisk –ek nekem nemigazán nyerték el a tetszésemet, nem tudom miért. MPIO-tól nagyon tartok, de arról még esetleg meg lehetne győzni, igazából nem ismerem.)

    Meg még arra is kíváncsi lennék, hogy a Sigmatel chipset :F az jelent-e vmilyen minőségi jelzőt, ill. a >90 dB jel-zaj viszony és a 0.01-0.1% harmonikus torzítás mondható-e elfogadható hangminőségnek?! (én azért elég audiofil alkat vagyok, de ennyi pénzért ugyebár nem lehetek maximalista!) Azért kérdezek ilyen butaságokat mert sajna nem vagyok egy műszaki szaki (nő lévén!).

    Bármilyen segítséget előre is nagyon köszönök!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák