Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
Meg fogtok kövezni, de elkezdtem kapni QJMotor hirdetéseket facebookon, tegnap el is gurultunk haverral kipróbálni egy SRT 600SX-et.
Sajnos csak a 35kw-ra fojtott verzió, a 900-asból volt még tesztmotor, de az már egy hatalmas gépezet.
A hasonló kategóriában kapható gépeket szerintem veri, a Honda NX500-as nekem egy kifejezett csalódás volt, a futómű nagyon gyenge, ülése nekem egyáltalán nem kényelmes, nem szép a tanknál az illesztés.
Sajnos az újabb (legalábbis a "belépőnek" számító, ~3 misi környékén) a nevesebb gyártók nem hozzák már azt a színvonalat amit korábban.
Red Baronnál is jártunk ha már a környéken voltunk egy pár éves CB500X illesztése a tanknál már kezdett elválni, talán rohadt is, annyira nem szakértettem meg.CFMoto 450MT még mindig nagy szerelem, kegyetlen jó kis gép, infotainment rendszere a legjobb, kezes kis jószág, igazából a 42 ló is elég lenne nekem. Ülése kényelmes.
Na és akkor a QJ, gyárilag minden kiegészítő rajta van a listaáron ami itt a képen szerepel (+ 2 oldalsó doboz is az árban), mindhárom doboz gyorscsatlakozós, levehető. Ülés és kormányfűtés, tpms. Az ülésfűtést kötelezővé tenném minden motoron! Maga az ülés is kényelmes.
Marzocchi teleszkóp és hátsó rugóstag állítható, Brembo fékek, állítható fék és kuplung kar, fickós hang és jó váltó kiosztás.
Infotainment rendszere a gyenge láncszem, se átlag fogyi, csak trip A, trip B, odo, viszont tud telefon tükrözést is.
Ebben a matt homok színben nekem szerelem.(Nem saját képek, forgalmazó facebook oldaláról származnak, az urak fejét cenzúráztam)

Ilyen fekete színű volt a teszt gép is:
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
És ez pontosan milyen doboz? Nem, mintha mostanában dobozt akarnék venni, de nem baj, ha lesz egy link itt másnak is.
-
Zsírkrétamen
senior tag
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jézusom. És az motor szerelő, vagy általános semmihez sem értő segédmunkás volt?
Ha nem akarom két kézzel a kormányt fogni valamiért, akkor kormány + ülés, de nem doboz meg doboz tartó konzol... -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Úúúú, ez jó kép
Ha lett volna oldalsó doboztartóm/táskáim biztos én is így vittem volna gumishoz a motort és nem így.
Amúgy durva mit el nem bírnak a sima műanyag dobozok is. A képen egy 10kg terhelhetőségű doboz látható, ahogy a minimum 10kg benne lévő súlyra ráterhelődik még vagy 10kg bukócső és egyéb alkatrészek
Gumipókkal se voltam túlzottan felkészülve, de akkora volt a súly, hogy rálapult a dobozra, és stabilan kibírt 1-2 óra jó kis tipikus bp-i szar utat (mert hát persze nem a szerelőhöz mentünk egyből). Mindenki szép kis követési távolságot tartott tőlem, a kép nem adja vissza, de vagy 25-25cm-el túllógott a legszélesebb pontomon, nem volt túl bíztató látvány.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen. Mégis jobb mint a semmi. Ezeken az 500-s Hondákon nem tudom milyen a felfogatás?
Ausztriába sikerült a cuccom kivitetni meg haza. Az oldaldobozokba csak az esővédő meg pár cucc volt. Kint meg semmi nem volt felaggadtva.
Mondjuk a Pegán nem éreztem az oldalsó dobozokat nagyon. A kormány szélesebb, és a tempo sem volt a lebegős tartományba.
A Triumphon majd kiderül milyen. Azzal azért könnyen lehet pálya tempót prezentálni.
Gyári szett az is, de mégis csak doboz.
A középsőt meg fel sem teszem. Eddig nekem azok nem jöttek be.
A gardrób szekrény oldaldobozokat meg végkép elkerülöm. -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Kormanygatlo nem epp erre valo.
Erre a flexibilis dobozfelfogatas lett kitalalva, a kormanygatlo ezt nem fogja megakadalyozni, mert a doboz okozza, nem egy egyszer fellepo erohatas (egy utborda, amin az elkonnyult elso kerek egy bizonyos szogben fog leerkezni es egy lengorendszert allit elo).Motorra dobozt rakni egyszeruen nem jo. En mindenaron elkerulnem, mert mindent agyonvag, amirol a motorozas szol.
De ha nincs mas lehetoseg, akkor a leheto legkevesebb sulyt kell vinni, kompromisszumos vezetestechnikaval. -
Amúgy motor függő
nálam gyári doboz 180km ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Súly amit utalok meg H sokkal szélesebb... De mit van mit tenni.... Ha messzire megy az ember....
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 400-as Burgmannál kb. 25km/h az, ahol még nem szitál a kormány a hátsó dobozzal, 30-35km/h ahol csak a doboz tartó konzollal doboz nélkül még nem szitál.
Ha rá teszed csak az ujjadat a kormányra, már csitul, szóval nem halálos a dolog, de eléggé gáz.
Legalábbis az első gen. Burgonyák úgy szitáltak ettől, mint állat, ha engedted neki.
50-55-ig laza fogással is érezted, hogy rázza a kormányt valami, 60 körül kisímult.És meddig vakaróztam, ameddig rájöttem, hogy "csak" a szél az, nem kormánysúly, nem gumi, nem fék, nem egyéb. Aztán ismerősöket is kérdeztem, fórumokon olvastam és sokan beleszaladtak ebbe.
Tudom, ez mikrójelenség ahhoz képest, ami egy nagy doboznál nagy sebességnél előjöhet, csak érdekességképp írtam le.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
A sebesseget csak azert kell komolyan venni doboz eseten, mert bizonyos korulmenyek kozott kormanycsapkodast idez elo a motornal. Pl bizonyos sebessegnel, sulynal, szeleroseggnel, barminel. Ezert ez az a sebesseghatar, ami kvazi hulyebiztos.
Mindenkepl tartsd eszben, hogy efolott csunya dolgok is tortenhetnek: -
Rush77
aktív tag
Lenne egy következő amatőr kérdésem.
Sebességel kapcsolatban kérdezném, hogy a dobozra írt max 120 az mennyire ajánlott vagy elméleti max?
Nyílván nem lenne cél, hogy 170-el megyek de a 120 autópályán pont olyan tempo, hogy annyira ütemtelen vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak.
Az a bajom, hogy így max 120-al annyira rossz tempóban érem sokszor utol a járműveket, hogy mire annyira közel érek, hogy elkezdeném az előzést addigra már a belsőben komplett sorok vannak, illetve nem elég gyors az elhaladás az előzött jármű mellett.
A 130-40 (óra szerint) ilyen szempontból azért jobb lenne de nem tudom, hogy a doboz tartósan mennyire bírja, illetve annak a rögzítése. -
static00
tag
Sziasztok!
Ilyen motorra keresgélek oldaldoboz tartó konzolt, hol érdemes kutatni?
van hepco, givi, de gondolom van még más gyártó is. Ezek egymással nem kompatibilisek, ugye? A vas és a doboz, ha más a gyártó. Vagy van univerzális?Jó lenne, ha használtan is lehetnne hozzá dobozt kapni, nem is kéne nagy.
Köszi szépen!
-
vendingo
veterán
Segítsetek.
A mocim nem hajlandó 130-nál többet menni. 4.-ben 11k fordulaton 130-at megy, hiába kapcsolok feljebb, megáll 130-nál. Pl 6.-ban 8000-et forog, és 130 a vége miközben 150 simán megszokott lenni. A kuplung nem csúszik, a moci 6 éves, 14k km van benne. Gyertyákat, légszűrőt, meg amit tudtam házilag ellenőriztem, akkut lekötöttem egy éjszakára, hátha beragadt valami. Hibakód nincsen. Eddig senki nem tudott mit mondani rá.
Régebbi messenger beszélgetéseket visszanézve júniusban panaszkodtam ismerősnek, hogy nem hajlandó 140-nél többel menni. Azt hittem, hogy szél, vagy a nagyobb doboz miatt. 1 hónappal rá, már csak 130-at megy.
Beszéltem a régi szerelőmmel, neki se volt nagyon ötlete. Idén egyetlen módosítás volt a motoron, az a motul 5100 cseréje mannol 7812 olajra. Jobb ötletünk nem volt, ma lecseréltem megint 5100-ra. Teszt majd délután lesz.
Nektek egyéb hozzáfűzni való?
1-2-3-4-ben végig leforogja a teljes tartományt, 5.-6.-ban meg nem adja le a maxot. -
csongi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
1.3-1.5 kozott mar az evjarat vegebol valogathatsz, akar a hazai forgalomba helyezes is belefer.
A 955i ott mar 2005-ABS nincs vagy 2007-2009 1050. ABS
De azert a km itt 50 ezer vagy afelett van mar.
Ha bovebb a tarca akkor 1.7-2 misi kozott mar egy kevesebb km-es 2009-2011 ABS 1050 vagy 800 is meglehet doboz szettel. -
kriszti21
csendes tag
válasz
anorche1
üzenetére
Menj nyugodtan előre, nem szólnak érte, sőt valahol ők is integetnek, h a motorosok húzzanak előre.
Boszniáról tudok beszámolni: nem igazán mérnek 3 lábbal/autóból, de vannak fix traffipaxok (általánosságban dobozba, Szarajevó környékén doboz+póznás "véda") városok/települések előtt-után-közben, de náluk is táblával előre jelzik őket. Közúti ellenőrzésnél a rendőr a helyieket kapkodja ki.
A közlekedés kultúrára figyelj, kicsit át kell szokni rá; indexet nem ismerik, vannak bőven türelmetlen ideges autósok/kamionosok, szumma kicsit kiszámíthatatlanok (ha defenzíven vezetsz teljesen oké, annyira azé nem kamikazék). Kanyargós utakon sokuknak megáll a tudományuk és elkezdenek cammogni, akkor is ha tábla nem korlátozza őket.
Ha nem fő csapásirányú útra keveredsz és pár km-en át murva/sár van, akkor valszeg az a teljes út olyan szar, ne remenykédj, h jobb lesz; a google maps simán rávisz ezekre is, mert a számozás alapján nagyobb útnak tűnik.Benzinnel nem lesz gond, Boszniában sok helyen szokás, h a kutas akkor is megáll melletted és nézi ahogy tankolsz, ha nem kérted a helpet, ezen ne lepődj meg. A kis eldugott fostos kutakon is tudtunk kártyával fizetni, de amúgy mindenhol elfogadják az eurót.
-
kelly416
veterán
válasz
crocy
üzenetére
Gondolom vekni = dekli.
Nekem volt bukócsövem a VN800-on, az védte meg a lábszáramat és a fél motort is, amikor körforgalomban haladva belém jöttek. A kedves hölcs a swift orrát beleszúrta a buköcsövembe és a lábszáramba, ha nem lett volna a cső, akkor csak a lábam, esetleg a légszűrő ház viselték volna a csapást. Mivel én folyamatos balkanyarban voltam ő meg oldalról torpedózott meg, kitolta a motort alólam, a motor elfeküdt a jobb oldalára. Ha nincs cső, akkor tank, kormány, festős, doboz kuka... Így csak a doboz alja lett karcos, a bukócső és a kipufogó.
Szóval van annak is ertelme. Néha. -
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Ki mire használja... Nekem a robogó (oldaldoboz nélküli, automata váltós jószág) zseni a városban munkábajárásra. A Hungárián a kocsik között kb csak illemből nem megyek el akárhol, annyira nem sietek, nem látom értelmét kockáztatni, hogy 50-70-nél valaki elém rántsa a kocsit egy sávváltásnál, de kb 30-40-ig megyek a kocsik között.
Ezt egy felmálházott motorral nem lehet megtenni, mint ahogy sokan nem is teszik, akik mellett ugyanúgy elmegyek.A tárolás helyéről a közútra jutást segíti az elektromos kapu és a beépített távirányító. Munkahelyi tárolóban és otthon a teremgarázsban is van a motor mellett egy szobainas, amire a sisakot, kabátot (, kötényt) akasztom, a kesztyű az ülésen, a többit úgyse a motor mellett veszem fel.
Voltam vele Zalában is, oda már kicsi, mármint kényelmetlen az ülés. Hátrébb tenném a seggem, de ott már emelkedik az ülőlap az utas számára. Meg a szélvédelem hiánya: 90 felett már rendesen tartani kell a felsőtestem, és nincs a lábam között semmi, ami kapaszkodni tudnék. Mióta bevezették az 50 Ft-os betétdíjat, kocsival még nem vittem vissza göngyöleget.

De mire hazaérek, beleteszem a kilencezredik km-em, mindet nagyon élveztem és mindet nagyon hasznosnak tartom. Egy nagyobb, váltós motorral is ugyanígy mennék dolgozni a városban, de az kényelmetlenebb lenne. Az oldaldobozt levenném, mert széles a kocsik között, a hátsó doboz pedig kényelmet fel-, leszállásnál, de doboz meg kell tárolásra, motyót vinni. Meg napi 2×10 km-re nem is biztos, hogy való.
-
kelly416
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Mit takar pontosabban ez a "nem visz bele a rosszba"?
Előzni lehet, de mégsem ugrik annyira, nem megy 230-at, stb? Mert akkor lehet, arra kacsintgatok a "fél" SprintRS után. Ez csökkentett teljesítménnyel is igen jól lépett az én szülségleteimhez képest.Tényleg. Kimondottan alacsony embernek (169cm) mit ajánlanátok?
Tetszett a sportmotoros ülés is, de előtte a VN800 Drifteren is szívesen ültem, szóval mondhatni mindenevő vagyok.
Asszem előny lenne végre a rövid tengelytáv, a Drifteré nagyon nagy volt a Sprintnek meg relatíve korlátozott a kormányszöge. A korlát a tankhoz odacsípődő ujjam volt.
A Sprint már magas nekem, a Drifter jó volt, bár az ülés szélessége és a gép szélessége is befolyásolja ezt. Viszont akármilyen keskeny egy enduro, azok már magasak nekem.
Nem hátrány ha lehet vele előzni, de javarészt ésszerű közlekedésre használnám. Néha doboz is menne rá, így a sportok nagy része kiesik. Főleg utassal együtt.
Nem baj ha könnyű, mármint nem 300kg hanem csak 200.
Az ABS az egyetlen "extra", amire szükségem lehet, bár eddig egyik motoromban sem volt, de kb. annak látom csak valós értelmét.
Pályázni jó eséllyel nem fogok, földig sem döntöm a gépet, bár Erdély és néhány szerpenti tervben van, amihez nem árt tanulnom is kicsit, meg lehet, nem is minden motor oda való. Viszont ilyen megfontolással lehet, V2-t kellene inkább keressel és nem sor 3-4-et. -
chubii
senior tag
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Látom doboz a téma nekem első motorom .hogy dobozokkal is tök stabil.
Dobozokba amúgy 180Km/h bele írva max .... Azt tudja "állítólag" német autópályán
-
vendingo
veterán
Lehet elengedem ezt az oldaldoboz témát. A givi megoldása eléggé széles, shad se hiszem, hogy sokkal keskenyebb lenne.
Gyári doboz lenne az igazi, de drága és kicsi.
-
chubii
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Nekem sem egy erőgép a motor, de nem tapasztalok különösebb hátrányt a dobozokat használva. A kanyarodást még sokkal jobbnak is érzem, szitálást nem tapasztaltam. Fogyasztás érdekes mód 5-6l között dobozzal és anélkül is, nem találtam rendszert benne.
A közepes alu logic dobozt használom, topcase ugyanonnan. Mint látható nem az áramvonalasság tankönyvi példája a motor, cserébe középállványon meg lehet téríteni a doboz tetejére
[kép]
Házilag hegesztett kerettel kb kormány szélességre sikerült belőni a külső méretet, szóval autók között is élhető. -
-
kelly416
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Az első szériás burgonyák határozottan beszitálnak 50 körül hátsó dobozzal. Sőt, ha csak a doboz tartó konzol van fent, akkor is hajlamos rá. Ha nincs fent a konzol sem, elengedheted a kormányt 60 körül és akkor sem szitál be, ha így lassulsz akár 20-ig is.
Ez tapasztalat és több burgonya tulaj is megerősítette legalább a dobozos részét. -
bacus
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Nézz körbe puha táska környékén is, a kemény dobozok nagy előnye, hogy zárhatóak, könnyebb ott hagyni a cuccot a parkolóban, de nehezebbek, merevek, azaz 1 sört viszel benne pont annyi légellenállása van, mint ha tele lenne, stb
Nekem van alu doboz szettem is, de csak 3x használtam sátrazásnál, mert még a tetejére is lehet pakolni, ott sok a cucc, de túrázni pl a puha táskával megyek. Ugyanez a doboz volt még a vstromhoz is, azon is sw motech konzol volt. A kipu ugyanazon az oldalon van, nekem ezért aszimmetrikusak a dobozaim. A nagy az majd 50 liter.
Annyi a trükk még nálam a táskákkal, hogy az sw motech gyárt konzolt sok motorhoz, a dobozaim erre a konzolra mennek fel, illetve a sw motech gyárt a konzolra feltehető alu platnit is (pont ugyan úgy rakod rá, mint a dobozt), én ehhez rögzítettem a puha táskát (bagtech wp8), igy a két puha táska pont 1 mp alatt levehető és fel is tehető !!!!, akár a doboz. A két táska 2x30 l, a dobozok 37 + 48 ha jól emlékszem, szóval a dobozok +25 liter. A szögletes dobozok jobban pakolhatóak. A táska viszont egyre kisebb hazafele, ha kaját és innivalót is viszel.
A dobozokkal a fogyasztásban kb 110 km/h -ig nincs jelentős változás, de 130 felett már +1 liter is lehet az én motoromnál. Kormányszitálás, bizonytalanságot én nem éreztem, de van akinél a topcase is már beleszól.
A táskákkal ilyet nem tapasztaltam, az szinte mindegy, hogy rajta van e, ezért is szeretem. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nalam pl 83 loeros motorral, dobozok nelkuli vegsebesseg 210, dobozzal 190. Dobozzal kormanyszitalas 80 es 90 kmh kozott azutan nem. Doboz nelkul termeszetesen ilyen jelenseg nincs. Erezhetoen ugyetlenebb lesz a motor. Ha megpakolom rendesen, a tompitott vakitja a szembejovoket. Nem tudom hany literes az oldaldoboz, de egy zart sisak belefer.
Fogyasztast sosem mertem.Nalam is a sator es a satorba a polifoam van a hatso ulesen.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Van ragasztópisztolyom, de nem kívánom használni.
Az autós csati terszik, mert eleve járművillamosságra van szánva, de nincs rajta kis szilikon köpeny, mint a gyárin.
A wago eszembe jutott, mert kéznél van, de nem tudom, mennyire van indexen. Az OBO doboz elfér, adná a vízmennyiséget is és az egyes wagokba menő szálakat gyorskötözővel összefognám, ne cibálódjon ki az egyik. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Főleg a topcase veri agyon a sulyoontot, meg akkor is ha üres. Én kimondottan fakezű vagyok ilyen téren, de ezt még én is érzem. Persze az oldal doboz is, de nekem a 33literes Kappa doboz van, az azért mégsem akkora, és nem is olyan nehéz mint a BMW GS alu dobozai.
-
bacus
őstag
válasz
bul07
üzenetére
Mi ez? a yt és a tik-tok keveréke? you-tok
?
Ez a kötéllel odakötöm ez elég hülye ötlet, egy balesetnél pl., de ha elalszik az utas és lefordul, akkor se lehet jó.Nekem is volt, hogy kis feleségem elaludt, közben a sisakbeszélő is lemerült, nem volt jó érzés úgy megállni az M7-en, hogy most vagy meghalt.. vagy csak alszik, de jó mélyen.
Nálunk nincs veszélye annak, hogy leesne, mert nincs túl sok helye, szépen beékelődik a hátam és doboz közé, kapaszkodnia sem kell. -
etnies
senior tag
válasz
HermannG
üzenetére
Gyorsan meggoogliztam, ha ez 1995-s, akkor nem találtam semmi, a későbbi modelleken volt elől a lámpánál meg a tank alatt-mellett is, szóval elképzelésem sincs, a tiéden hol lehet.
Úgy néz ki, hogy fekete gyufásdoboz méretű, de bármilyen alakú kis műanyag doboz, akár T vagy + formája is lehet. Megy bele egy pár/csomó kábel és van rajta egy jól látható "up" vagy "upper" felirat.
Szerintem olyan helyen fogod megtalálni, ahová nem kell szerszám, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. -
Picco
addikt
válasz
GTVili
üzenetére
egyetlen motoromnal sem jelentkezett meg problema, igaz, eddig csak japan motorjaim voltak...ducatinak lehet csak fel literes uveggel es doboz fogpiszkaloval allnek neki

eddigi motorjaimat ritkan tisztitottam mert london utcai nem a biztonsagukrol hiresek es olyanok mint a szarkak, minnel fenyesebb, annal inkabb akarjak
fekpor-oldo folyadekot, szivacsokat, ecseteket es felni-kefet szereztem be eddig. ki/mivel/hogyan tartja tisztan a motorjat?
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Én vagyok a terminátor
A duke olyan 500-550km-t ment el egy tankkal, akkor álltam csak meg ha kifogyott a benya. Párom kevesebbet bír, meg dohányzik is, így már többször állunk meg azért. Az F900XR-t kilőttem, van rá alacsony ülés meg futómű, de elsőre magas volt, meg nehéz, vagyis inkább úgy mondanám, hogy olyan volt, mint a 790. Ellenben, ültem az R1250R-en, az nagyon bejött, jó alacsony a súlypont...ő be is jött a kalapba.MMiklos86: Nálam mondjuk a "diótörő" dolog nem lényeges
De persze mindeképp elviszek mindent tesztvezetni, csak szeretnék egy top 3-as listát. Ültem a Suzukikon is, a 8S-el mentem is egy keveset, az üléspozíció nem adja. A GT nekem már túl sportmotoros, a GX amúgy tetszett, de az már megint nem az én méretem. Azért ha Suzuki fele járok ráülök majd megint, mert a 750-es Horneten is ültem a minap (meg a motorkiállításon is), és másodikra már az is kényelmes volt, az ára is nagyon jó, de tesztek alapján nem tűnik valami nagy számnak.bacus: Ó te tudnád mennyi barom van....mindenféle napszakban és minden féle kerületben szoktam járkálni, és rengetegszer akartak már megölni. A kedvencem, 3 sávos út, szélső buszsáv, ment is mellettem egy busz, én a középsőben, a legbelsőben meg egy kombis nénje. Kirakja az indexet, és ő eldöntötte hogy átveszi a helyem, elkezdett rámhúzódni, dudáltam, integettem, bögettem a motort, az meg néz, de nyom rá a buszra. Kitettem volna mindkét kezem a buszt meg az autóját is elértem volna úgy rám húzta, végül húztam egy kövéret és inkább áthajtottam a piroson, mert biztos összenyomott volna (fékezni se tudtam, mert mögöttem is rám voltak tapadva). Ez most egy nem olyan régi kiragadott eset, de orditoztam már autóssal aki csak azért se engedett előre a pirosnál, mutattam neki hogy 30 autó előtte és mögötte szépen elengedett, ő miért nem, hát neki állt feljebb. Tükröket rendszeresen hajtok be (lerúgni nem szoktam), de ajtót is nyitottak már rám...tényleg minden volt és mondjuk nem minden nap, de heti 1 biztos. A 790-nek elég széles a kormánya és a tükröm széle még kintebb van, pont a suv-ok tükör magasságában van, így azok mellett nehezen férek el, meg a hátsó 52l doboz szélessége se segít sokat. Amúgy álltalában a könyves kálmán-hungária részen szoktam szívni a 790-el mert ott pont nem férek már el (árpád híd felé menve), meg a rakparton. A tracer 7 meg simán elfér, ma pont volt arra dolgom.
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az MT-09 esetén javaslom, hogy csak az után dönts, hogy ténylegesen mentél rajta. Anno, mikor 2018-ban motort kerestem, nekem is kényelmes volt ülve az MT-09. Aztán elindultam és kicsit is dinamikusabb haladásnál minden kanyarban rácsúsztam a tankra arról az elkeskenyedő ülésről. El is kereszteltem "diótörő"-nek. Persze azóta már többször is frissítettek a modellen, szóval lehet, hogy a mostani jobb.
Suzukinak vannak még szimpatikus motorjai ezen a vonalon. A csupasz GSX-S1000-et nagyon szerettem (kényelmes, alacsony az ülése, brutál erős a motor és a fék, az újon már gyorsváltó és egérmozi is van). Ha az, vagy a túrásabb GSX-S1000GT sok lenne, ott az S950. Két napig volt nálam, mint cseremotor és jó buli volt. Most már sokféle plexi és doboz is kapható hozzájuk.
-
bacus
őstag
Nekem meg még a vstromra megvett sw-motech alu dobozok is megvannak. A konzolos megoldás lehet picit több súly, de én pont azt imádom, hogy motort cseréltem és a dobozok meg jók a bmw-re is.
Amúgy az alu dobozokat 2x használtam az 5 év alatt, kempingezéshez, ott jó, mert jó széles lesz a moci, rá lehet még kötni a sátrat, kempingszéket, stb. Az egyik doboz elnyel minden egyéb kempingcuccot, pumpa, matrac, felfújható kispárna, hálózsákok, stb. A másikban meg elfér minden ruhám. A topcase meg a szokásos. Ritkán kempingezem, de eladni nem akarom a dobozokat.Én a puha táskákat szeretem, mert az csak annyira széles, amennyire meg van tömve, pl hazafele, mikor már elfogyott a víz, kávé, stb amit vittem magammal sokkal könnyebb és laposabb, ami kell is hogy a koszos ruhákat nem kell össze se hajtani

A másik ok, ha meg csak kevés cucc van, egy doboznál utálom, hogy üres. Nem csak én, mert láttam olyat, mikor csak az egyik oldalra rakott vki fel dobozt. Na az k. hülyén néz ki... Szóval az nálam kizárt. Puha táskánál üresen se néz ki hülyén, nem lötyög benne semmi, stb.A konzol továbbá védi a motort, kipufogót, pl volt mikor mellettem felborult a motorral, jól jön, ha nem csak a gyenge műanyag van ott vagy a drága kipu dob, ami sérül.
Ha majd lecserélem a mocit pl rászánom magam egy 1300GS-re, arra is elegendő lesz megvenni a rá való sw motech konzolt, minden más jó, táskák, dobozok, stb. Szóval én meg konzol párti vagyok !!
(a vizes LC GS-k gyári dobozai önmagukban olyan nehezek, hogy simán kitesz két konzol súlyát is, persze abban ugye van az a mechanika, amivel lehet szélesíteni/keskenyíteni. Éppen a súlya miatt szokták eladni és csak egy sérülékeny múanyag.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
"muanyag kockaknal"
Van olyan is, igen.
Egy Givi doboz szett kevesebbe kerül, mint pl. egy Honda gyári doboz szet, pedig az is Givi, de rá van írva, hogy Honda
Persze, ott is vannak típus specifikus doboz szettek, pl. az NT1100-hoz már saját formára van szabva.
Kappa címkével pedig valamivel még olcsóbb.
Ha pedig kékfehér propelleres gyári alu doboz szet, akkor pedig a határ a csillagos ég... -
válasz
Pttypang
üzenetére
Ja, ugyan ez amikor megvettem az autómra a thule szettet. Kis aluprofil és egy nagy műanyag doboz aminek még csak nincs is az a brutális minőség érzete és 300k volt

Mindenesetre egy síelés elképzelhetetlen nélküle
Steven: Egyébként én olyan 10% körüli haszonra gondoltam és mondom akkor van esélyem 1-2% lecsípésére. Abba reménykedem, hogy talán mivel Hondánál Hondát akarok beszámoltatni, talán kedvezőbb ajánlatot kapok mint ha eladnám hahun és utána venném a mocit. Most pénteken el akarok menni hozzájuk megnézni a gépet. (Már ha van már egyáltalán náluk, azt még le kell telefonálnom.)
NT1100D 24/25-öt néztem ki.Korábban KTM Super Adventure 1290 volt a kiválasztott és béreltem is egyet tesztelni, de most ez a Honda nagyon elkapott és persze itt is először egy bérlés lenne. Majd csak valamikor április-május körül tervezek cserélni.
-
válasz
3800+
üzenetére
Csak a félreértések elkerülése miatt írom az új motoron kb (mondjuk 6 m ft ) van rajta vagy 200-300 (áfás) ezer ft ami lófasz egy évre levetítve . Abból nem fizeted ki a rezsit egy cégnek.
Amin van haszon az kiegészítők (60-40% árrés) ,szerviz és esetleg motor beszámítás.
Most ezt konkrétan suzukira írom.
De pl pont a kereskedő szívja meg ,hogy elad neked egy motort keres rajta lófasz pénzt és nem oda hordod szervízbe.Azt el tudom képzelni ,hogy egy Ducati vagy BMW sokkal nagyobb árréssel dolgozik .
Ezt nem azért írtam le, hogy bárkit sajnáljunk ... csak képbe akartalak hozni.

ui:
Amúgy a doboz az egy tipikus kiegészítő azon van tuti 60-40% -
norbert1998
nagyúr
válasz
The.Biker
üzenetére
Nincs kedvem visszakeresni

Nem váltott semmit, egy 2004-es DL650-esem van, az az én motorom. Szépen felextrázva, bukókeret, E jeles Dominator cső, kormányfűtés, túraplexi, 3 doboz, egyedi csinosított ülés, magasított kormány, terepgumik. Szeretem nagyon, kényelmes, ha nem kellett volna tankolni meg feljebb öltözni, Zadar-Szombathely egy seggel meglett volna - pedig korábban ennyire nem bírtam jól...
Nyáron volt nálam egy 1998-as Fazer 600, idomos verzió, azzal szórakoztam, és rájöttem, hogy a túrasport vonal sincs annyira messze tőlem és elgondolkozam a kategória váltáson.
Közben talán 2024 szezon második felére elmondhatom (3. szezonom ezzel a motorral), hogy már nem ostobaság, ha azt érzem, elférne több ló a fenekem alá, és ezt éreztem is a Fazernél.Persze a karaktere annak szörnyű volt, állandóan visszaváltogatni, hogy menjen - igaz, akkor ment is szépen. Szóval pici sor4 nekem hosszú távon nem pálya (dee a vicc kedvéért egy CBR250RR-t nagyon elfogadnék másodiknak).
Aztán nézegettem, mi tetszene nekem, haverék most csinálnak A jogsit, cserélik le a 30 lovas 120 kilós gépeiket, egyikük nagyon VFR/CBF irányt nézegette. Aztán mivel a VFR nekem is nagyon bejön, ezért azt beszéltük meg, hogy megveszem most a motort én, az ő nevére, játszok vele addig, míg meglesz a jogsija és eladja a régit, aztán a motort elcserélem az autójával, ami apumé lesz utána. Kicsit kusza, de a lényeg: ezzel rá tudtam venni arra, hogy legyen már decembertől nekem egy VFR a garázsban anélkül, hogy a DL-t el kellene adjam.
Egyébként amiket jobban nézegettem, DL1000, Multistrada 1000, Versys 1000 is tetszene, de az árát sokallom, vagy valami túrasport is lehet, ha elég kényelmes. Sajna van egy kis fejlődési rendellenesség a gerincemben, ezért a derekam elég érzékeny, és még az se segít, hogy ülő munkát végzek.
Egyelőre nagyon bejön a VFR, ha piros/fehér lenne, nem is adnám oda neki lehet
Amúgy az oka egyszerű. Hang, hang, hang, meg az egy oldalú lengőkar esztétikája. -
csongi
veterán
Nálam is járt a Jézuska!
Komplett Gyári Aprilia doboz szett.
Majd dobok képet, mikor felszerelt állapotba lesz. -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor ne parázzak rá?
Gyárilag 8.5 kg van meghatározva mint konzol terhelhetőség. A doboz és a sallangok kb. 6 kg.
Csoportokban rákeresve nem egyedi eset más modelleknél se. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyan ilyenünk van 2 motoron is, mi is áron alul vettük. Nem tudom neked a képen a Kappa verzió vagy a Givi verzió van, gyakorlatilag ugyan az. Ár-érték arányban ez volt a legolcsóbb valamire való doboz, amibe belefér egy hétnyi cucc.
Szitálás nekünk nincs egyik motoron se, én amikor megvettem és mentem haza elsőre, ki is próbáltam a szitálást, 200-nál is beton stabilan ment a motor üres dobozzal, azóta sincs vele bajunk teli dobozzal. Szóval ez a szitálás csak nálad van. -
csongi
veterán
válasz
üzenetére
Persze, meg lehet csinalni, csak szenvedesnek erzem. Fent van a sulypont, uzemanyag mennyisegtol es doboz vagy tartalmatol fuggoen valtozik. Annyit nem megyek, hogy ezt rutinbol kezeljem.
Korforgalom 2 fokozatig elmegy a dolog, alatta marad a kuplung.
Nincs hatul suly, hirtelen blokkol a hatso a kerek. Vekony a gumi, az sem 100% aszfaltra van.
Treningre szeretnek menni, de nem jutok el. Pedig nagyon kellene, ebben biztos vagyok.
Evente 1500-2000 km nagyon keves.
A pega olyan mint egy bicikli. Feleslegesnek erzem a hatso fekes rasegitest, pici korbe megfordul kormany elforditassal. Ezt imadom benne.
Gazreakci meg eleg intenziv, 1-2mm elforgatashoz meg kellene nagyobb rutin, de kevesbe ugrik mint a V2 NT650. Ezt annyira nem szeretem. Az attetelt is valtoztattam, sokkal kezesebb, de igy is eleg nyers nekem.
A kovetkezo meg kisebb sor 2 lesz.
macilaci78
Feldobja a fb a kanyarfotos stelvio videoit.Amit le is tiltok. Irital a csavo, sajnalom.
Nem az hatarozza meg az embert,hogy hogyan tud motorozni.
Ezert nem szeretek motoros hitgyulekezetre jarni, mindenki motoros testver, izzadsag szagu gyulekezes, mikozbe meg, nezd mar milyen bena, vagy mi van rajta, milyen motorral van...stb.
De az integetes az aztan az osszetartozas merhetetlen jele.
A motort tolo szerencsetlen mellett meg siman elmennek.
Ha labbal hajtos, mert neki ugy a biztonsagos, ugy csinalja. Regen ez nem volt fontos. Miota kepzesek vannak, azota mar ez is megjegyzesre kerul.
Fejlodik a technika a sportbol a tudas egy resze lekerul a kozutra, ezek jok. De no a szakadek az emebrek kozott. Es ez nem jo.
Nagyon sok motorost latok puha gumival kozlekedni. Konkretan majre csik mentes, annyira lapos. Ha neki ugy jo, ugy hasznalja. Kivagyok en, hogy megiteljem?
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Megpakoltam, szitál kis sebességnél. Nem kell nekem a nagy doboz, nem győzök enni, inni, hogy jobb legyen. Doboz súlya, plusz tartalma annyi, vagy kicsit több mint a moci előírása.
-
-
vendingo
veterán
válasz
User_2
üzenetére
Túránál a hengertáska alap, de kevés. Oldaldobozaim nincsenek, mert évi 1-2 alkalomra nem szeretnék beruházni több százezret a rögzítőre, meg a dobozokra. Oldal vászontáskák nem jók a mostani mocimra, nagyon esetlenül lehet őket rögzíteni, próbáltam. Mindenképpen kell a doboz hátra, a mostani kicsi, és csak 3 kg a terhelhetősége. Rendszeresen túlpakolom pár kilóval, de egy nagyobb útnál elég necces lenne, ha leszakadna.
Közben megnéztem a moci leírását, a 8.5 kiló terhelhetőséget a motor stabilitása miatt írják, nem azért, mert nem bírna el többet. -
vendingo
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Nekem a cbf üres doboz miatt is beszitált, doboz nélkül meg semmi gond nem volt.
Először azt hittem, hogy a gumi miatt, mert 50g ólom kellett a felnire, de centrírozás után is csinálta, vettem új gumit, azzal is csinálta, utána cseréltem a kerékcsapágyat, mert kicsit ércesen járt, végül itt kaptam tippet, hogy a dobozzal lesz a probléma. Full üres doboz is annyira bekavart, hogy bizonyos sebességtartományban instabil volt a motor, ha nem fogtam a kormányt.Még mindig dilemmázok, hogy vegyek-e 10kg-os dobozt, vagy vegyek 3 kilósat, és azt pakoljam túl pár kilóval. Nem tudom mennyire bírná a 3kg-os az időnként 5-6 kilóval megtömést.
-
bacus
őstag
Fogadjuk el, hogy motor típus függő is. Az se mindegy van e gyári kormány csapkodás ellen gátló.
Én általában jelentősen túl pakolom a hátsó dobozt, de még nem vettem észre problémát, mostanáig. Ugyanis vettem egy givi 20 l táskát a doboz tetejére, talán plusz 2-3 kg lehetett benne, de elengedett kormánynál tegnap volt finom víbralas.
Lehet gumitól is.., ma nem viszem, ha megszűnik akkor nem gumi. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Elfogadom, hogy így van, csak fura, hogy pár kiló túlsúly a dobozban veszélyessé is teheti a motort, míg egy 50-80 kilós utas teljesen rendben van.
Holnap doboz nélkül megyek, plusz az ülés alól is kipakoltam. Majd megnézem, beszitál-e a kormány.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A cbf125-nek az üres doboztól is csapkodott a kormánya 60-80 között, ha nem fogtam kegyetlenül szitált. Anno erre is te mondtad a megoldást, mert nem tudtam miért van ez a jelenség.
Többnyire az aldis vásárlások miatt kellene a nagyobb kapacitás, városban nem lenne para. Az évi 1-2 hosszabb úton meg max nem rakom tele nehéz cuccokkal és próbálnék maradni a gyári értékeknél.
Köszi az infót.A 3kg-os doboz túlterheléséről mi a véleményed? Mennyire kell szigorúan venni? Szinte mindig túllépem pár kilóval, eddig nem volt baj. (monolock felfogatás)
7Sony7 a gyártó oldalán többnyire kategorizálva vannak a motorok, pl túra, túraenduro, naked, speed, superbike..már ha újban gondolkozol.
-
vendingo
veterán
A mocimon van gyári csomagtartó konzol, amire az van írva, hogy: max load 8.5kg.
Szeretnék rá 10kg teherbírású dobozt.Szerintetek mennyire parázzak a konzol teherbírásától?
A konzol amúgy hatalmas vastag alu, gondolom a váz miatt lett így megadva, mert maga a konzol simán 40-50 kilót is elbírna.
Egy doboz üresen is megvan több kiló+ha még pakolok bele.
Merjek rá nagyobb teherbírású dobozt venni? Többnyire üresen használom, alkalmanként lenne csak jobban megterhelve, pl vásárlás, túra alkalmával. A motort csak aszfalton használom, de azért a kátyúk is tudnak ütni.
Vagy maradjak az egyszerűbb 3kg terhelhetőségű doboznál, amit néha kicsit túl szoktam pakolni 4-5 kilósnak.
Kinek mi a tapasztalata ezekkel a dobozokkal, konzolokkal, teherbírással? -
Jakab66[hun]
senior tag
-
A Zéé
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ilyen nagy igazoltatással én nem találkoztam még. Mozgó járőr volt 1x-2x. Településen belül a gyorshajtásra figyelni kell, sok falu elején van fix trafi doboz.
Illetve nem tudom mennyire vagy ismerős arrafelé, de ha vasárnap mész akkor nem árt tudni, hogy Ausztriában boltok nincsenek nyitva vasárnap, és benzinkutak közül is sok helyen már csak bankkártyás automata fizetés van vasárnapokon, nincs shop. Az meg úgy indul, hogy zárol 150 eur-t, mielőtt megkezded a tankolást. Én egyszer kicsit megszívtam ezzel, mert nem volt annyi szabad pénzem a Revolut-on... -
norbert1998
nagyúr
Tegnap vissza hegesztettük a db killert. Hiányzott már nagyon, kár volt kivenni. Így tök kulturáltan van nagyfius hangja.
Ma mentünk cirka 300 km-t, utas, oldaldobozok. Hátsó doboz helyen kicsi hűtőtáska gumipokkal.
Akartam nézni fogyasztást, de megeredt az eső, úgyhogy a garázsba mentem, nem a kútra.Eddig nagyon jól szuperal a 3D nyomtatott doboztarto.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Google sheets-ben intézem. A tankolás vezetésével kezdtem: dátum, óraállás.
Másik munkalapon beírtam a szervizintervallumokat idő és km szerinti esedékességgel, a tankolós munkalapról behúzza az aktuális értéket és egy sima "ha nagyobb, akkor pirosra színezem a cellát" függvénnyel jelöli automatikusan.
Még az EÜ doboz szavidejét is jelzi. -
bacus
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az a zár önmagában működhet a dupla D gyűrűs sisakkal, de a motorokhoz szoktak adni kis kábelt, amivel bármelyik sisak oda rögzíthető. Louisban is kapható.
Ha nem akarsz pénzt költeni, akkor ne a dobozba tett azt a zárat, hanem valahova fűzd be a kapaszkodón, ez úgyis gyakran kellhet.
Maga a szerszám mennyiség amit magadnál hordasz, ez nagyon az alap, nálam ennél sokkal több van, illetve hiányzik pl az esőruha, ami mindig kellhet. (vagy az a sárga láthatósági az az lenne?)
Nálam gyertya kulcs nincs, de ami van: elektromos pumpa, defektjavító szett, jump starter, bitfejes csavarhúzó. A tanktáskában szokott lenni nálam még saru, csipő és csörös fogó (125mm), forrasztó páka, pár zsugorcső, pár csavar ill. anya, egy bowden javító készlet, torx készlet, hogy a saját motoromhoz is legyen valami
, imbusz készlet, pár spanifer, gyorskötöző, szabvány relé, duck tape, wd40, drót...
Az én motoromon van hely a konzolokhoz rögzíteni mindkét oldalon tárolót, a kipufogó oldalán egy henger toolboxot (sztem 2 éve nem vettem ki belőle semmit), a bal oldalon egy 4-5 literes fém doboz. Ebben elfér a többsége ezeknek, de még így is marad a dobozba is pár dolog..Normál esetben ezek mind mind tök feleslegesek, de már esett előttem valaki, ilyenkor minden letörhet, lóg, sőt bele lóg, valahogy pedig tovább kell menni. A másik doboza sem üres, oda mindenféle praktika kellhet, hogy egy törött 40-50 Literes dobozt ami mondjuk a platni rögzítésnél eltört, megfelelően oda lehessen rögzíteni ...
Amit még nem használtam? Hát kevés dolog van ilyen, de pl a bowden javító készlet az ilyen

-
Zoli bácsi
őstag
Van egy ilyen zár a motorom oldalán, az indítókulcs működteti, lenyílik alul az a kis retesz. Gondolom a sisak lezárásához van. Jelenleg egy ilyen bicikli lezárót hordok a dobozban, ha nem fér el a sisak, valahova a motorhoz rögzítem.
De próbálom csökkenteni a doboz tartalmát, kb harmada állandóan el van foglalva a tartozékokkal. Az a hosszú lezáró is elég nagy helyet foglal. Ide elég lenne valami rövidebb, zár rész nélküli erősebb kábel..Vagy nem is tudom mi.
Van valakinek ötlete, mit vegyek, vagy barkácsoljak?
Ez a zár:
Ezek az állandó tartozékok a 43L-es dobozban. Múltkor kifolyt egy energiaital, kipakoltam, takarítottam.
Ami a tasakon van előtérben, az a gyári szerszámkészlet. Tőle balra egy egyszerű LIDL kulcskészlet, mostanra már kivettem, a 17-es kulcsot vettem ki belőle, áttettem a szerszámkészlethez. Tükörhöz kell, gyári készletben nincs. Jobb alul a sisak lezárásához hordott zár, szerintem indokolatlanul nagy.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
smallmer
üzenetére
Az inget védd protektoros kabáttal.

A robogón a markolatokhoz és az üléshez érsz hozzá, ami számít, az ülésre én a Decathlonban vettem táskahuzatot, a markolatot kesztyűben fogom. A többi karosszériaelem, időjárásálló.Nagy ponvya persze többet takar, de ugye a vizes ponyvát kirázni, összehajtani sem olyan egyszerű fehér ingben és kiszárítani is kell a hely.
Az NMax is csecse, sportos kivitel, át kell lépned a vázat. Én az SH-hoz vettem nyakba akasztós kötényt, ülve mellkastól bokáig takar szemből és oldalt is, a cipő meg már elfér a helyén takarásban. Csak esőben kell, de megvéd a csapadktól.
Ismerősnek 300-as Vespája van nagy plexivel, mondjuk, ő átlag termet (175 cm, 70 kg), simán elfér mögötte, legfeljebb a pirosnál állva éri eső. Persze ha tócsa mellett áll, a szomszéd sávban közlekedők simán felcsaphatják.Váltóruhával készülj fel, doboz, és/vagy nagy csomagtartós robogó. Az SH itt elvérzik, az ülés alatt még egy sisak sem fér el, az X-Max alatt meg egy golftáska is...
Váltóruha alatt cipőt is értek. Van, hogy meg kell állni és le kell tenni a lábad, akár tócsában is. -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazad volt, a doboz miatt szitált a kormány.
Gumit lecseréltem, mert volt ütése, illetve a kerékcsapágyat is, mert kicsit ércesen járt. -
bacus
őstag
Ma Zsírkrétamen jóvoltából én is kipróbálhattam a BMW 1300 GS-t. Az első meglepetés akkor ért, mikor találkoztunk - mert számomra ez nem volt egyértelmű - Zsírkrétamen igazából egy fiatal, csinos, huszonéves Zsírkrétagirl, esetleg Zsirkrétawoman.

Na de a motorról:
A legjobban attól féltem, hogy a próba alatt annyira beleszeretek az újba, hogy nem bírok aludni, míg nem cserélem le a mostanit. Gyorsan ellövöm a poént - nem érzem a vágyat a cserére, sőt, azt gondoltam, hazafele lesz a legrosszabb, mikor visszaülök a sajátomra és majd nem győzöm szidni, hogy ennek milyen gagyi a váltója, féke, esetleg a teljesítménye, de hál istennek ennek az ellenkezője történt!Szóval a motort kitolva a garázsból, igenis érezhető a súlykülönbség, nem kicsit, hanem nagyon !! Persze az enyémen van dobozkonzol, két szerszámos, a hátsó dobozban 2 liter víz, meg minden más, bukócső, szóval van némi plusz kilóm, de hogy ez ennyire érezhető lesz, arra nem számítottam. A végén középállványra tenni pedig a motoros rásegítés miatt, kb mint amikor a kemping bicajt kitámasztom.
Tulajdonképpen ráülve rögtön otthon éreztem magam, bár a látvány rettenetes, azok az átlátszó plexi szélterelők a sötét kis pici, de motoros főplexivel, az egész tank alakja megváltozott, olyan "játék" motornak hatott, de a tartás, lábszög, a tükrök, amiben csak akkor látni hátra, mikor összehúzom magam, a kezelőszervek ismerősek voltak. Beindítás után szinte azonnal a "normál" 1100-1200 körüli alapjáratra állt be, igen halk dacára az aprókavics kipunak, és ez kb 5000-es fordulatig így marad, sehol a megszokott bömbölő üvöltés.. boxer jelleg.
A kuplung puhábban jár, alig kell erőt kifejteni, a váltó egyesbe rakva csattan, de lényegesen kisebbet, mint az 1200-as tesók, viszont kuplungot használva a csattanás még 5.be rakva is hallható, mind fel és leváltásnál. A gyorsváltó finomodott, de ez az enyémmel komparálva csak egyesből kettesbe, illetve kettesből hármasba jobb, utána én nem érzem a különbséget. Menet közben fel le váltogatva, erőszakosan próbálgatva is, tehát nagy gáz, majd közben visszaváltás, is sima, nem ránt akkorát, mint az enyém, felfelé meg tényleg jó.
A motor egyébként dynamic módban volt szinte végig, brutál jól megy, 5e fordulat felett már a hangja is jó, ott már hangosabb mint az egyéb zajok.. (sztem a váltó fogaskerekeit hallom.., ilyen zaj az enyémnél nincs.) Mindegy milyen fokozatban vagy, ha 2e fordulat felett vagy azonnal reagál a gázadásra és megindul, mint akit hátba vágtak.
A motor menüjében el lehet veszni, mindent is lehet állítani, megjegyzi, a futóművet kicsit keményítettem, mert közben kiderült, hogy Zs-men még a dynamic feszes állását is lágynak érzi.., majd holnap kiderül, hogy ez javított e neki. Abba is hagytam a nyomkodást, mert nagyon elvonja a figyelmet a vezetésről, szinte már észre se vettem az út szélén strichelő lányokat...

A fék remek, a hátsó határozottan fékez elől is, nekem ez elég idegen érzés volt, vezetéstechnikán nem is biztos, hogy előny, lehet pár technikásabb szűk fordulóban (pl Stelvio) sem az. Viszont nem tudtam produkálni, talán a távolságtartó adta információ alapján néha sokkal erősebben és hamarabb fogott az első fék, mint máskor. Amikor lemaradtam kicsit és próbálgattam, akkor nem tudtam ezt előidézni, de (sztem mikor előttem közel volt jármű) szinte hozzá sem értem és nagyot fékezett. Nekem ez szokatlan volt, ilyenkor egyáltalán nem éreztem, hogy jól adagolható lenne, kb mint autóknál a vészfék asszisztens..
Állva motorozva, a gyári lábtartó zavaróan kicsi, vágja a talpam, illetve nem találtam sokáig, hogy tudnék kényelmesen állni, mert a tank nem jó alakja miatt előre tudtam csúszni, ha meg hátrébb toltam a csípőm, máris támaszkodtam a kormányon és az sem volt kényelmes. Egy széles lábtartóval és a tankra ragasztott csúszásgátlóval talán orvosolható a probléma.
A távolságtartó tempomat egyértelmű főnyeremény !!, főleg állva motorozva. Az is tetszik, hogy a gyorsváltó nem deaktiválja. Iszonyatosan jó a motor egyenes futása is, tulajdonképpen tempómat és átülhettem a hátsó ülésre (telefonozni
), mert a motor lassít, gyorsít, megy egyenesen mint amit zsinóron húznak. A tempómat egyébként állóra fékezi a motor ha kell, majd kikapcsol, ez sok autóban idegesítő, hogy 30km/óra alatt kikapcsol, átadja a vezérlést, aztán leszarja, hogy belemész az előtted lévőbe. Az ülés, sztem egyértelműen rosszabb, nincs meg a hátsó támasz mint az enyémnél, legalább 2x olyan sűrűn kellett felállni a nyeregből, mert hamarabb megfájdult mint vártam.
A kormányzár csak egy irányba aktiválható, míg az enyémen mindkét irányban. A gyári doboz sztem kisebb lett, mondjuk én eddig sem voltam elégedett a gyárival, de ezt kár megvenni.
Visszaülve a motoromra, már beindításkor jött jó érzés, igen, sokkal jobban tetszik a hangja az enyémnek, ez ugyan nem ereszti le magát, de nekem leér a lábam, észre se vettem, hogy az újon van ilyen ! Az ülés puhábbnak tűnt, a motorom pedig Road üzemmódban is érzetre legalább annyira harapott mint az 1300-as. Nem azt éreztem, hogy rosszabbul megy, hanem azt (és ez nyilván a hang miatt), hogy sokkal jobban. Kb ugyan az a vezethetőség amint elindultam, a súlykülönbség azonnal eltűnik. A fék az enyémen is remek, de - kiszámíthatóbb, mindig ugyanott fog, mindig ugyan úgy. A hátsó nem fékezi az első kereket (fordítva igen sztem).
3e km volt az 1300 GS-ben, 89e az én motoromban, de ez nem érződik. Más kicsit a két motor, de nem mondanám határozottan jobbnak egyiket sem. Nyilván a sajátomhoz hozzá vagyok szokva, az mindig is tetszett, ami azt jelenti, hogy kinézetre - mivel az új ronda - hogy itt egyértelműen jobb a régi. Jobb a láthatósága, külön van az irányjelző és a hátső fék/helyzetjelző. Szóval egy ideig nem vágyom még 1300GS-re, de az tény, hogy ha az enyém kirohadna alólam, akkor nem kell márkát váltanom, simán megvenném az 1300-st.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
&Tüzi: Köszi a tanácsokat.
3 éves gumi, döntögetve nincsen. Én is gumi cserére tippelnék leginkább, illetve ki is lehetne görgőzni a felnit.
Találtam rá jó áron gumit, szerintem a héten meg is rendelem előre.
Hátul csak egy kis doboz van, ami többnyire üres.Tervben van a motor csere, így viszont nem akarnám eladni.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Vettem valvoline versenyolajat anno a 400asomba, 12ezernel elment az olajnyomas, kuplung, lekapcs, kigurultam, megalltam, sapkat letekertem, es hab jott ki rajta.
1200km volt az olajban, a betoltott 3.6 literbol 4decit megevett a motor.
Se az elott, se az utan nem evett lathato mennyiseget 4-5ezres csereintervallum alatt.Na, az pancsolt olaj volt.
Azota csak femdobozos xadot, vagy igolt veszek.
Annak hamisitasaba nem fognak energiat fektetni, egyszerubb a muanyag doboz. -
macilaci78
nagyúr
válasz
minikahona
üzenetére
Nem fog tetszeni, de nem kellett volna motort venned. Én V-Stromot szerettem volna, de robogó lett belőle. A V-Stromból azonos pénzért kétszer olyan idős, 20 év körüli, legalább 50k bevallot kilométert futott példányok jöttek ki, vagy jobban felszerelt, de 100+k km-t futottak. Öreg autóm már volt, bármit, mindent is megcsináltattam rajta, de mindig meglepett valamivel. A motorkerékpár állítólag nyűgösebb.
A robogó is 300-as, városban, agglomerációban jó, az országúti tempót is kiválóan bírja. Oké, nincs doboz, úgy ülök rajta, mint a hokedlin és tatásan néz ki, de mégiscsak gurulás közben spórolok egy V-Stromra, nem álltában a szerelőre.A pénz adott volt, az üzembiztonságot a "tetszik" szempont elé helyeztem. Remélem, bejön a számításom.
-
bacus
őstag
Már csak azért se szabad belemenni ilyen kergetőzésbe, mert ha a másik esik, ütközik, akkor is szívsz, ha másért nem, mert maradhatsz ott elsősegélyt nyújtani, meg tanúskodni.
Én a hétvégén voltam Zalában rokonoknál, visszafelé Zalaegerszeg után van egy jó kis szerpentin, autóval is kedveltem mindig, motorral meg aztán még inkább. Tavaly egy társasággal voltam, elengedtem a lovakat, hamar eltűnt mindenki, aztán valahol Nagykapornaknál bevártam őket. Akkor szóltak, hogy lesz ott egy sebességmérő doboz, csak óvatosan...
Na most arra jöttem hazafele hétfőn, ott nézegetem, hol lehet az a doboz, mikor egy hasalósabb sport motoros vagy naked vagy mi volt, úgy ment el mellettem, mintha állnék.
Az autók is elkezdtek gyorsítani, mondom na akkor biztos elhagytuk a sebességmérőt, még ha én nem is láttam. Napsütés, fasza tiszta aszfalt, fél perc alatt beértem a motorost, aki nem tornászott a motoron, de egész jó tempót ment, helyenként 140 fölé kergetve a gépet. Beálltam mögé, mintha együtt mennénk egy szűkített követési távolságra, ez viszont láthatóan nagyon frusztrálta a másikat, mert egyre vállalhatatlanabb előzésekbe ment bele. Elengedtem egy kicsit, pedig nekem még laza jó tempó volt, de valami kényszere volt, hogy bizonyítson. -
csongi
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Sztem nem mervado a villogtatasok szama. En sem villogtatok mert zavar, vagy vakit a szembe jovo fenye.
Hanyan hasznaljak a pwm funkciot ,100 utolag szerelt rendszerbol?
A nappali menetfenynek ejszaka nem sok ertelme van.
A vetitett fenynek hiaba lesz nagyobb fenyereje, a kontraszt is vele is no. A feny nyalab kontrasztjan tul vaksag van. Konkretan utalom,meg klausztofob erzes. Az utolgosan beszerelt lampanal, hiaba alligatja a lampat, csak onmegnyugtatas.A motorok lampaja kb szem magassagban van ha a legtobb autosnak.
Az erosebb feny nem helyettesiti a fenyforrasok egymashoz mert tavolsagat, mennyiseget.
Jonak tunik a vetitett kep, de szort feny mennyisege jelentosen megno, ami rohadt zavaro. Az a foncsor amit halogen izzo feny aramhoz terveztek, az ahoz jo. De ha az idom engedi vegre megcsinalom a ledes tesztet egy motorfejlampaba. 3- 5 db led izzoval. H4-H7.
A hatso lampa bovitese doboz esten nekem is volt. Sokat kitakar, egy kisteher jarmuben is sokszor nem lathato rendesen. De a kulso fenyviszonyok ezt is befolyasoljak. Ezzel nem lehet mit tenni.
Alkalmazkodas.
Mondjuk, lassan hatrafele is sugarveto kell, hogy a tv fenyerejet atutve eljusson a szemeig az elotte halado informcioja.
Tul van tolva, es egyre jobban tul lesz. A H4-H7 rendszer egy teljesen jo kiforrott rendszer. Se sok se keves. A vetitesi keppel nem lehet mopenzalni ennyi fele magassagbba es tavolsagba elhelyezkedo lampa fenyet. Ehhez hozza tartozik a szembe levo egyen helyzete.
Ami a suvba nem zavaro, az az oktaviaba az lesz.
Esos korulmenyek kozott, meg minden is megvaltozik.
Ez csak az en velemenyem.A csilagok is ott vannak az egbolton, csak le kellene kapcsolni a kornyezeti mesterseges fenyeket es maris latszana a tejutrendszer.
Azt nem fejtem ki mi a kapcsolat a ketto kozott
. Aki erti, erti aki nem nem. Nem vagyok alszent, en is teszek fel valamit
, de alaposan korbe nezek mit es, hogy van e ertelme egyaltalan feltenni a pegara. kb annyi latszik belole mint egy bicajbol. 
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm, számítottam rád, hogy véleményezel. Emlékeztem erre a kabátra, említetted már. Csak nehezen szánom rá fogy Pestre utazzak, Győrben viszont rendszeresen járok, itt lakik a lányom,
Veszek cipőt is, belátom, kell, csizmát annyira nem szeretnék, de egy motoros cipő minimum kell.
Azzal leszek meglőve, hogy az eddigi dolog nem működik majd. Tehát amíg nyáron elmentem egy sima, zárt utcai ruhában valahova, megálltam egy bokor mögött, átöltöztem, póló, rövidgatya, a kiskabát farmer ment a dobozba. Most ezt nem tudom megtenni, ennek a motoros ruhának kicsi lesz a 43L-es doboz, ennek egy utánfutó kéne....
Bár ha kiveszem mindenből a bélést, valószínű kisebb lesz, kabátban 2 bélés van. Majd elválik. -
Zoli bácsi
őstag
Urak, véleményt, ötletet kérnék.
Újrakezdő motoros vagyok, régen végigmentem a szocimotoros szamárlétrán, Simsontól Mz-kig, 50-250ccm3-ig, ugye nőülés után azt hittem "kinőttem" ebből, eladtam mindent.. De kellett valami kétkerekű, az idő múlásával, 3 évig egy 125-ös robogó állt a garázsba, de annyira nem szerettem, tavaly áprilisba beújítottam egy Benelli Imperiale motort. Semmiféle motoros ruhám nem volt, persze igyekeztem zárt ruhát használni, de nem motoros cuccot. Jó időben, hobbi célra használom a motort, magyarán, ha elindul a vezérhangya, kitolom, pöcc-röff, aztán gurulok egyet, jobbára 100-120km-es körben (Bakony, Balaton, Kőszegi Hg, Őrség belefér). Kinőttem a száguldásból, meg a motor sem az a stílus, kényelmes, országúti tempóban kanyargok. Azért tudtam, hogy kell egy motoros ruha, de sokat rákölteni sem akartam, pár ezer kilómétert megyek egy évben előreláthatólag. Névnapomra mondtam a mamának, vegyen nekem egy motoros ruhát, ma voltunk Győrben, lett egy Shox bolt itt is, oda mentem be. Nem kértem előtte tőletek tanácsot..Mert úgy gondolom felesleges. Adok a tapasztaltabbak véleményére, nem erről van szó, hanem arról, hogy egy nagyon elbaltázott ember lettem, közel 2 méterhez 120kg jelenleg, 135-ről indultam persze. Átlagnál szélesebb vállakkal, szóval a Mentőszolgálat, ahol dolgozom, nekem külön gyártatott ruhát, legnagyobb, 4XL méretből is bővített....
Szóval megszoktam, nem azt veszem ami tetszik, hanem ami jó rám...
Bementem a motoros boltba, jól képzeltem, az akciós (Shox regisztráció után 29K HUF, 39 helyett) motoros kabátból a 7xl méret is kicsi volt vállba. Felpróbáltam több kabátot, végül azt mondta az eladó, meg a mama, hogy ebből az újdonság kabátból az 5XL(legnagyobb) méret ami méretre legjobb: [link] Ez lett. Egy ilyen nadrág lett mellé: [link] 4XL
A kabátban a gerincvédő szivacsprotektort ilyenre cseréltettem: [link] Nem biztos hogy pont ez, de ilyesmi, amit ajánlottak, azt tetettem bele.
Vettem még egy maszkot, [link] Aztán úgyis otthagytunk egy százast....Mára ennyi.
Kérdéseim:
A legfontosabb, mert ugyan mondta az eladó csaj, hogy tisztítással vigyázni kell, meg van külön mosószer a textil ruhákhoz náluk..De elfelejtettem a végén megkérdezni a tisztítást, meg vegyszert venni. (Éjszakás voltam, elég hülye az ember így másnap)
Szóval a kérdés, kell ez a (vagy más) speciális szer a textil motoros ruhához, vagy hogyan mossuk?
Egyenlőre motoros csizmát nem vettem, vannak itthon jó minőségű munkavédelmi bakancsok, magas szárú, acél betétes, még bontatlan doboz is van, régen pár évente kaptuk.Azon agyaltam, ez jó lehet motoros felhasználásra..? Vagy legközelebb csizmát is vegyek?
Kesztyűm van, azt tavaly motorral vettem, ilyet: [link]
Szóval ez a kezdő felszerelésem. Érdemes még valamit beszerezni, protektor...vagy valami.
Köszönöm előre is!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Jah, probald ki a did kinai koppintast. Ami tajvani, tehat kinai, de nem az a kinai, hanem a masik, a kisebb.
Mindegy, vedd az olcsot, onteni csak tudnak vasat, mas kulonbseg nem tudom mi lehet a ket szerszam kozott. Talan a pin nem annyira kemeny? Majd ugyis meglatod, de nem egy bonyolult szerkezet, eleg keves helyen lehet elrontani.A lancolajozo hasznos. Ronda, es nekem talan sosem lesz, de ketsegtelenul hasznos.
Doboz temahoz...
ah, inkabb megse
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A kellermann stilusut ismerem mashonnan, a DID sajatja szimpatikusabb, a linkelt koppintasos verziot talaltam en is, azzal tennek probat szerintem, tavaly is feldobtam a temat, akkor arra jutottunk, hogy ha 2 lanccseret meg tudok vele csinalni, akkor mar nyertem, de az evi 10 ezres futassal jo esetben az eltart egy darabig.
Lancolajozorol mi a velemenyed?
#147033A Zéé
Pont ezzel szemeztem.Masik tema:
A sima doboz elé feltennetek valami másik dobozt, amiben elfér pl a kobakom?
Jelenleg ez tart vissza attól, hogy sima egyéni kirándulásokra is ki tudjak menni a motorral, mert nem fér bele a ruhám az egy szem 52 literes dobozba. Miutan atoltozok, nem tudok elpakolni.
(Kobak, csizma, kabat, nadrag, kesztyu) -
bacus
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Benne vannak a hirdetésben a megfelelő kulcs szavak, mondatok?
Nem dohányzó nyugdíjas körzeti orvos hobbi motorja volt, aki 360 napon át a nappali díszeként tárolta a mocit, majd tréleren levitte a motoros találkozóra, ahol sokszor le sem került a trélerről? Ennek ellenére 2 havonta csak márkaszervíz által leszervizelt gyári alkatrészekkel karbantartott.
5 év vagy 100e km indoklás nélküli visszavételi garancia.
Adok hozzá: rengeteg gyári alkatrész, 50l gyári előírás szerinti olaj, gyertyák, 2 garnitúra láncszett (erősített, zajtompítós lánckerekek), 3 garnitúra első fékbetét, 5 garnitúra hátsó, első, hátsó féktárcsák, gyári dob + aprókavics, gyári plexi + egy magasított, 3 db alu doboz garnítúra belső táskákkal + igény szerint nimfomániás 25 éves C kosaras friss ügyvéd diplomás 7 nyelvet beszélő öklendező reflexel nem rendelkező UTASt (a hozzá tartozó bondage szettel)
KIHASZNÁLATLANSÁG miatt...
-
-
Megjött a két oldal doboz .... Vicces ,hogy ennyi pénzért nekem kellett össze csavarozni, zárakat lammellázni .... Kolléga szabin volt ( állítólag)
Mindegy a lényeg , hogy nekem tetszik , jöhet a tavasz
Muhahaha
-
norbert1998
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Teleszkópokra szűkítve a kört, már eleve az nagy probléma, hogy esetemben egy kis kupéról van szó, aminek nagyon könnyű a hátulja, soha nem fog úgy viselkedni a hátsó felfüggesztés, mint egy hátsó kerék hajtású nagy kombi esetében mondjuk.
Valahol kidobálják a motorokat a műszakiról, ha van rajta doboz vagy főleg bukócső. Ráadásu a városban a műszaki bázisok motorvizsgáztatási jogát elvették a legtöbbnek. Alig bírtam levadászni olyan céget, aki csinál ilyet.
-
válasz
vlevi
üzenetére
Oldaldoboz helyett valami maszek tailbag pl?
En azon gondolkodok, hogy feltehetnek egy ilyet, mert tavaly ez volt + a doboz az ausztria+szlovenia karikamhoz, de a taska fele kb ures volt.
Viszont a dobozt nyugisabban hagyom a motoron, ha megallok valahol. -
csongi
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Tapasztalatlanságom+ puha első teleszkóp, kikönnyülő hátsó kerékkel blokkolva próbáltam kikerülni az előttem a fékbe álló suzukist, oldal dobozokkal.
A manőver 80%ba sikerült. A 20% leszedte a balos dobozom és kiverte a hátsó lámpáját.
Mellette álltam meg.
A fékezése előtt a lámpa zölden világított, és a gázra lépve át akart érni alatta. Mentem vele, én is simán átfértem volna a keresztező villamos vonal túloldalára sárga szín alatt .A lámpa akkor lett piros, mikor lettem a lábam mellette megállva, a doboz meg mögötte
.
A szerencsém az volt, hogy a külső sávban ugyan ezt a manővert elkezdő autós be is fejezte, így pont üresen maradt a sáv ahol ténylegesen megálltam.A fejem majd eldurrant.
Mondtam álljunk félre. Azt mondja hív rendőrt. Kérdezem minek, megsérült valaki?
Nem, válaszolja. Mennyi a hátsó lámpa, kérdezem?
Nem tudja. Adok 10 ezret veszel rajta kettőt, jó?
Jó, válaszolja. De legközelebb legyek körültekintőbb, hívja fel a figyelmem.
Rendben, igazad van, válaszolom.
Csak legközelebb, miután látod a tükörbe, hogy mögötted egy motoros, mert belenéztél baszki, láttam mielőtt a gázra léptél, ne állj bele a fékbe 2mp múlva, mert még nagyobb paraszt leszel. (Idézve Mavericet. " Ne gondolkozz csak tedd!"
) Na ha akarsz most hívjál rendőrt. Elment. Megtanultam, autós mögött csak ott, ahol el is tudok menni mellette. Ha középen mögötte lehet, akkor dupla féktáv.
Jól beállított teleszkópok és fékpedál nagyon hálás tud lenni.
De az igazi hunyó mégis én voltam. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bekrepali
üzenetére
Ertem. Tehat nem megy bele semmilyen cso, hanem ezen keresztul szivna levegot a legszurohazba.
Elobb gondolnek arra, hogy a membranvezerlesnel rossz idoben odaero gazoszlop miatt visszapattano, karburatorbol visszafele aramlo benzint ez fogja meg, hogy ne csopogjon a legszurobol a benzin, ahogy az a 2T robogoknal elofordul.Korabban kisse rosszul fogalmaztam, az esovizet csak ram air rendszeru motoroknal "csapatjak" le a legszurohoz vezeto csatornan, ugy, hogy hirtelen terfogatnovekedessel lelassitjak az aramlo gazt, ennek a terfogatnovelt csatornanak az aljan van egy nagyonpici lyuk.
De kulon doboz erre, egyaltalan nem szokott lenni, raadasul itt alig van legnyeles. -
csongi
veterán
válasz
pepucs
üzenetére
Hasznaljad. Ha nem tetszik lecsereled.

Ahogy en motorozok semmi olyat nem tapasztaltam, ami miatt ne hasznalnam ujra. Lehetne szelesebb a valasztek. Vegre van telo olaja is.Sztem ha ujra hasznositott lenne akkor a fel eso erdo ra lenne rajzolva, es a doboz is zold lenne
.Minden cuccat hasznaltam 20 eves motoroknal, autoba is Mannolt teszek, motor,valto. Uzemi zajt kevesbe csillapitja, a valto picit karcosabb erzetu volt, de csizmaba meg jobban ereztem a fokozatot.
Fiat punto, szelep zaj jobban feljon, de a hezag szar. A selena olaj jobban fedte.
Ezen kivul mast nem tudok. A shell olaja pl jobban habosodik.
Ugyhogy kovetkezonel is megy vissza a Mannol a pegaba.
A markas olajokat dragabban adjak, ennyi. Szabad piac van. A mol kuton dragabb a sajat olajuk, mint a motul.
.Legutobb CBF1000S be tettuk. Pont ugy csipegette mint a masikat.
A valto picit itt is karcosabb, vagy hangosabb, nem tudom mi a jobb megfogalmazas. Csizmaban jobban erezheto a valatas ennel is.
De periodus kozepenel is ugyan olyan.Csak ugy nem osztogatjak az autogyartok az olajhoz az ajanlast.
Es eleg sok gyarto minositese adott.Az olajdobozon levo besorolas a mervado. Az oldalon levo feltoltesek sztem kesnek, azok kesobb kerulnek fel.Sztem jelen esetben mindegy melyik L vagy N.
Kizartnak tartom,mhogy kart okozna.
A karbi tisztito, tenyleg jo, a menet rogzito jo, a mugyanta ragasztoi jok.
A fektisztito jo.
Sztem hamarosan dragulni fog, jelenleg piacot akar szerezni.
Jobban en sem latok bele, nem tudom,hogy eszter adalek mennyi van benne.A dl blokkhoz a forumon a motult javasoljak. A csere periodus vege fele mar jobban erzodik a valton az olaj kifutasa. Tesom, az 1050 el is ezt tapasztalta.
Kivancsi leszek a te tapasztalatodra. A kornyezetembe nem onthetem bele, mert akkor a tulaj eret vag. Csak Motul.
V.Stryker:
De jo lett volna ha periodus feleig elhajtod. Lehet valtozott volna par km utan. Tapasztalasnak jo lett volna. -
válasz
bacus
üzenetére
Köszi Shadowbull és bacus!
Bacus:
Élőbe más kicsit és lehet kép kicsit torzít . Engem nem zavar a doboz .... kivéve az , hogy nem fér bele a céges 15" noti
. (majd próbálok kérni egy 14" vagy 13,3" ast)Amúgy nagyon más kávéház a futómű és a fék az 1050 hez képest.
Eddig tetszik bár túl sokat nem tudtam menni vele mivel melóból rohanás el rohanás vissza melóba. -
bacus
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Hűha, ez nagyon baszó, akarom mondani tetszetős... kivéve a hátsó doboz. De lehet csak a képen, mellette állva már lehet másképp hatna.
Ez való inkább a te stílusodhoz, neked a GS az nagypapás, majd lehet annak is eljön az ideje, bár mondtad, hogy a sor4 vinnyogását szereted, ezt a GS később se fogja tudni

-
V.Stryker
nagyúr
Valahol láttatok esetleg olcsó ilyen rácsot a doboz tetejére?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx
üzenetére
Nekem is van, én sem használom.
Otthon a tároló pormentes, felteszem a sisakot egy polcra nyitott plexivel.
Munkahely alatt a tároló fala nem ér a mennyezetig, porosodik rendesen, csukott plexivel teszem le a sisakot, a motort is itt tárolom. Szezon elején felviszem a teakonyhába a sisakot és megtisztítom, leveszem a plexit, azt is, cérnakesztyűben összerakom.Ha motorral megyek, a sisakot felveszem, ha bemegyek a boltba, a sisakot kézben viszem, bevásárlókosárnak használom. Ha kocsival viszem a sisakot, nyitott plexivel az állvédőn átveszek egy keskeny gurtnit és a csomagtartó sarkában a rögzítési ponthoz kvázi szorosan lekötöm. Nem gurul, csúszik el, nem sérül.
De el kell ismerni, hogy egy szövethuzat pont ugyanúgy védi a sisakot, mint a gyerekzokni a telefont: nem karcolódik, nem szennyeződik, lehet benn hurcolni, betenni más dolgok mellé. Ha lenne doboz a motoron, amiben egy sisakot hordoznék, miközben mozog a motor, akkor huzatba tenném.
Amiért nem látod te sem az értelmét, annak az az oka, hogy a felhasználói szokásaidban nem jelent előnyt a használata.
-
V.Stryker
nagyúr
No srácok. Megvan az RT.
Olyan vegyes érzéseim vannak vele. Jó ránézni. Jó vele menni. Tegnap szétvetett az ideg az elején... 60-as táblás kanyargós részen 120-at mutató órával "szüttyögök". Mondom, basszus, ennek szar az órája. 70-nél ennyit nem csalhat normálisan, hogy 120-at mutat. Menet közben telefon elő...navi... 113km/h.
Mondom, aaaz igen.Ami durva, az a fék. Ez a bonyolult fékrásegítéses ABS-es izé... mintha az ekét kidobnád a betonra. Én nem hittem el,hogy motoron lehet ilyen fék, hogy így beleáll a betonba ha kell.
Szóval futómű pipa, fék pipa, szélvédelem pipa. Kaptam hozzá a gyári szélvédőt, de egy 5 centivel magasabbat is. Így a 185 centimmel pont fain.
Új, még szinte szőrős, 1500km-t futott Michelin Road 6 gumik.
4 doboz. A három színre fújt, bár karcos gyári dobozok, plusz belealkudtam egy 2 sisakos Kappa dobozt.Ami nem annyira jó. 77-ezernél a papírja szerint ki kellett cserélni a km -órát, mert beszart. Bekerült egy bontott 110ezeret futott szerkezet, Így most az mutat 130ezret. Szóval 100 körül van a gépben.
Első féktárcsákat a köv betétnél cserélni kell. Néztem, nem dráma. Már 30pár ezertől van hozzá új.
Illetve hiába jó a futómű, elől nagyon hirtelen vagy nagyobb szintkülönbségnél mintha olyan kottyos lenne. Nem hallani kopogást, de olyan, mint az autónál, hogy nem olyan feszesek a szilentek vagy ilyesmi. Mindegy, holnap a szerelő úgyis ránéz.Meg ez ahogy megrázkódva, csattogva, ahogy beindul...mint valami diesel tank. Hát nem egy vizes, zümmögő, japán sor4.
Amúgy az utolsó kapcsoló, minden működik rajta. Szimpatikus volt az eladó is. Tűzoltó kolléga, mint kiderült. Látszott,hogy adott a motorra...aksiból is gyárit vette. Tavaly szar kúton tankolt, hangos lett a benzinpumpa, azonnal cseréltette. Ezek is mind fel vannak vésve.
Aztán kiderül. Nem fiatal (2004) gép, de remélem nem lesz sok gond vele. Azt az évi 6000km-t csak kihúzom vele.
A legfontosabb... a feleségemnek tetszik.

-
törölt tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Pont most csalódtam egy pozitívat ilyen téren. Mikor vettem a motort az öregtől, látszott rajta hogy mennyire szereti és jó gazdája volt, így normális szerviz dokumentáció nélkül megvettem tőle. (Nagyon bejött élőben a színe és hogy van 3 gyári doboz hozzá azonos színben)
Mivel egyszer csak kéne egy szelephézag ellenőrzés és injektorszinkron, megadta a szervizt ahová vitték és megkérdeztem ott hogy miket csináltak vele.
Motorom típushibája hogy random leéghet a generátor, ezeket orvosolták generátorfelújítással és fesz.szabályzó cserével. Volt láncszettcsere és gyertyacsere is nem olyan régen, szóval tényleg jól karban volt tartva. Injektorszinkronra meg majd én elviszem.
-
Micsurin
nagyúr
-
-Maci-
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz
-Maci-
üzenetére
Az ki nem esik onnan ha az a doboz zárva van, plusz akkor még mindig hengerben esne az a sátor ahogy fel volt tekerve, mire kinyílik Te nem vagy ott... itt az elvtárs 99,9%, hogy felpókozta még felfér az elven azt a sátrat vagy felkötötte ráadásul meg merem tippelni, hogy a motor hosszanti tengelyére merőlegesen, hogy ha kinyílik akkor biztosan letekerhető legyen.
-
-Maci-
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nézzétek meg a képeket.
Hiányzik a bal oldali doboza.
Lehet abban volt a sártor. Kinyílt a doboz, onnan téphette ki a szél.
legalábbis nekem ez a tippem. -
Micsurin
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Mi más adta volna? Blokkolt a kerék mert beszipkázta a sátrat majd neki a korlátnak.

Groteszk akartam lenni ofc ha nem ment át.
macilaci78 Decathlonos nylon táska rá spanifer erősen és így a doboz tetejére pók háló alá <- háló a spaniferen keresztbe kasul áthúzva. Inkább hagyom el mint tekerem fel. De az elmúlt 4 évben még sose volt vele gond még csak meg se lazultak a rögzített csomagok.
-
vendingo
veterán
Meglett. :)
Veszélyes dög. Nagyon kezes, az első fék nagyon harap, hátul meg mintha nem is lenne semmi.
Hazafele ment előttem egy autó 70-nel, nem mertem megelőzni, még ki kell ismerni a határait. Remélem beválik amire szánom. Vétel után volt és lesz is még mit csinálni rajta. Frankó ez a givi doboz is, nagyon jó vétel volt ennyiért. A teló nagyon takony, abba kell majd a friss olaj.
Negyed tonnás 750 után hatalmas váltás.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerencsére már nem hivatalos ktm szervizesek....
nálam gyári doboz 180km ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És a maradék 30 kilónak tényleg a felét is kiteheti az üres doboz+konzol.