Hirdetés

Aktív témák

  • Lovi24

    senior tag

    válasz Botigta #48177 üzenetére

    1.hozzászólás

    Rootolás

    - Hogyan tudom rootolni a telefont?
    Ha 2.51 alatti a telefonod szoftverének verziója:
    Innen letölthető a z4root nevű program, ezt egyszerűen a memóriakártyára kell másolni, telepíteni, majd a programot elindítva a permanent root opciót kell választani. Előtte a Setting/Applications/Developement menüben az USB debugging opciót be kell jelölni, illetve engedélyezni kell a letöltött programok telepítését (pipa az unknown sources ponthoz). Ha végzett, újraindul a telefon, és kész is a művelet.

    2.51 és ez feletti verzió esetén (így Froyo használatakor is) a SuperOneClick (SOC) programmal tudod rootolni a telefont. A menete: a telefon menüjében kikapcsolod az USB debuggingot, rákötöd Phone Portal módban a gépre a készüléket, elindítod a SOC-t, és rányomsz, hogy root. Amikor kidobja, hogy waiting for device, a telefon menüjében ismét bekapcsolod az USB debugot. Pár másodperc, és a készülék rootolva van, már csak egy újraindítás kell (ez is szükséges lépés).

    - Hogyan tudom a rootolást visszacsinálni?
    Ha z4root-al rootoltad a telefonod (mert a ROM verziód ezt megengedte), akkor elég egyszerű a dolgod, csak indítsd el az alkalmazások közül a z4root programot, és bökj rá az unroot gombra.
    Ha SuperOneClikkel rootoltál akkor itt egy leírás: [link]

    Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!

Aktív témák