Hirdetés

Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    Sok tapasztalat van már itt, hogy melyik ROM mennyire gyors (és hogy ez hogyan aránylik az akkufogyasztásukhoz). A gyorsabb ROM-oknál szokás hivatkozni, hogy azok a programozásukban bizonyára sokkal jobban vannak optimalizálva, mint a gyári. Nos, ehhez egy apró adalék. Úgy sejtem, hogy ha a gyári ROM esetleg nem a legfürgébbek közé tartozik (ellenben bizonyos főzött ROM-okhoz képest takarékosabb a fogyasztása), nagymértékben köszönhető lehet annak, hogy a processzorvezérlésben a gyárilag 86%-os treshold beállítás elég visszafogott, óvatos. Ugyanis, pusztán attól, hogy leviszem a tresholdot például 75%-ra, úgy elkezd pattogni a gyári Froyo, hogy ihaj. Szinte kiugranak a képernyőről az animációk a sebességtől. Olyan élmény, mint amilyenre a CM7-re váltás utáni első benyomásokat tippelem.
    Ellenben, ha 90% fölé viszem a tresholdot, akkor természetesen már érezhetően lassulósabb, akadozósabb az eredeti 86%-hoz képest is, függetlenül az esetleges frekvenciaemeléstől.
    Szóval, megfontolnám a gondolatot: lehet, hogy a különféle ROM-ok sebessége vs. akkufogyasztása témában érkező sok-sok összehasonlítási eredmény és polémia mögött elsősorban egyetlen csúszka (a treshold) beállítása állhat? Esküszöm, pusztán tíz százaléknyi treshold csökkentés után olyan pattogós a gyári Froyo-m, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy bármi gyorsabb lehet nála. Persze még nem próbáltam főzött ROM-ot, nem tudom például, hogy a sebességbajnok CM7 tresholdja "gyárilag" hova van beállítva, amellett, hogy persze a frekvenciaértékek is meg vannak emelve benne. Nálam most 33/300-44/600-66/1100 SetVsel értékek vannak, 75%-os tresholddal, és szinte kirepül a kezemből a telefon, olyan pattogós. Korábban, amikor tuningoltam, csak a frekvencián emeltem, a tresholdot hagytam, így nem igazán éreztem a tuning hatását (még 1200MHz-es felső érték mellett sem), most azonban, lejjebb vivén a tresholdot, érezni vélem azt a katarzist, amiről a CM7-re váltók szoktak korábban áradozni. De mindezt a gyári Froyo-val!
    Persze nem egy nagy felfedezés, sőt mondhatni spanyolviasz, hogy alacsonyabb tresholddal gyorsabb a működés, de mi van, ha a ROM-ok sebességkülönbségei általában elsősorban az eltérő treshold érték vannak, és nem holmi jaj de ügyesen optimalizált programozás miatt?

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák