Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • weman

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Milyen programmal és hogyan vághatok meg egy DVD-ről származó AC3-mas szinkronhangot úgy, hogy pontosan illeszkedjen egy HD mkv videóhoz?

    Van egy 23.976 fps-es HD mkv videófájlom, ami alá szeretnék beilleszteni egy szintén 23.976 fps-es AC3 hangot (a hang DVD-ről származik ami 25.000 fps-ről már előzőleg átformáztam 23.976 -ra)

    Igen ám, de a probléma ott kezdődik, hogy a videóanyagot HD-ben csak megvágva adták ki hivatalosan, de egy releaser a megvágott jeleneteket DVD-ből kipótolta, feljavította azokat és kipótolta vele a hivatalosan kiadott HD filmet, aminek a végeredménye egy vágatlan homemade HD film lett.

    A problémám itt kezdődik, hogy ez alá a HD film alá szeretném beilleszteni a magyar szintén vágatlan DVD szinkront, de állandóan elcsúszik a képhez képest.
    Gondolom a homemade kép miatt lehet ez a csúszás, mert ha film kezdő jeleneteihez igazítom a szinkront egy darabig viszonylag jól illeszkedik, aztán később mindig elkezd csúszni.

    A kérdésem ez lenne, hogy miként lehetne a film aláilleszteni a szinkront, hogy ne legyen a kettő közt csúszás, persze mind ezt anélkül, hogy a képi anyag a minőségéből veszítene. A hanganyagot szintén veszteségmentes minőségében szeretném megőrizni, bár tudom, hogy nem gyengén kell majd megvágnom, hogy pontosan illeszkedjen majd, ezáltal lehet minőségromlás.

    Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy miként oldható meg ez a probléma.
    Gondolom hang vágással, de ilyen jellegű munkálatot még nem csináltam, hogy kezdjek neki?
    Milyen programot használjak hozzá?
    Egy részletes leírásnak nagyon örülnék, remélem tudtok nekem ebben segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák