Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Panthera #51083 üzenetére

    Itthonról dolgozunk, de ez nem a covid- féle home office, így megy már 17 éve, kettőnknek van egy egy gépe, pluszban van egy szerver, ami sokminden más mellett futtat egy vtiger CRM-et, raktárkészlet- kezelés, feladat megosztás, kimutatások, stb, emellett a közös üzleti mappákat is tartalmazza, ott az évnek hónapnak megfelelően jegyzettömböket hozunk létre egy- egy ügyfél igényének megfelelően, majd a heti dolgokból készül egy heti rendelős jegyzettömb, amibe közösen írunk, néha rá kell nézzek távolról, akár telefonról is. De erről a gépről megy a filmlejátszás tárhely része, és a műholdvevőm is ide vesz fel műsorokat. Egy csöpp kis i7-6700-as pörög benne 16 GB RAM társaságában, egy 6TB-os vinyón van minden. Annyira leterhelő a dolog, hogy áltlaában 0% procihasználat, és 3-4% RAM használat látható. :D
    Ez a gép minden munkanap utáni nap hajnal 2:05-kor lementi a kijelölt mappákból a megváltozott vagy új tartalmat a második szerverre, az egy Kontron lap integrált i7-tel, 1TB-os vinyóval, ez hajnali 2-kor bekapcsol, 2:15-kor kikapcsol. Ha bármi meghibásodna az első gépben, pl megunja a vinyó, oké, hogy a gyártó cseréli, de a tartalom nem veszhet el, muszáj menteni.
    Az Asrock Q1900-as lap csinálta eddig, nem is volt gyenge, csak ez a kontron lap mindig kimaradt, most meg volt egy vételi lehetőség. Jön az új ház, kikerült egy 64GB-os SSD, meg lesz egy 1TB-os vinyó, ebből lesz majd valakinek egy jó kis gépe.
    Év végén amúgyis van mindig idő, akkor gépfejlesztéssel összekötve elütöm azt a pár nap szabadidőt, a régi gépeket eladom, az újakat összepakolom, és máris január van, mire végzek velük. :D Csak most kissé elhúzódott a dolog, még tart. :D

    A tápzaj szerintem nem is a tápegységen múlik, hanem a paneltápon, pico psu-n, nekem nincs ehhez jó fülem, de gyanítom fizikális értelemben itt már nem nagyon tud zaj bemenni.
    Hálózati zenelejátszásra van egy pio 934-es erősítőm, wifi, kábeles lan, netrádió, szerverről minden, telefonról minden, amellé már nem kell gépből építenem lejászót.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák