Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Mercutio_ #32479 üzenetére

    12V-on 8A az ~96W-os maximális terhelhetőség. TDP-ből és egyéb fogyasztásokból pedig jól be lehet lőni, hogy mennyit fogyaszt a rákötendő géped. Nagyjából stimmelni szoktak a "gyártók" által megadott terhelhetőségi értékek az ilyen tápoknál (de ugye logikusan ennél kevesebbet érdemes csak rákötni, úgy maximum 80-90%-ot tartom én reálisnak, de ezzel úgyis tisztában vagy).

    Ennek ellenére: az én paneltápom 12V-on 10A-t (csúcsban 12A-t) tud papíron ez ugye ~120W-os terhelhetőség (csúcsban rövid időre ~144W). Erre van kötve egy 54W TDP-jű Celeron G1820 egy 3,5-ös 7200-as HDD, egy SSD és egy csak alaplapról táplálkozó GTX 750 Ti, ami papíron 60W-ot fogyaszt csúcsban, ami így összesen elvi maximumban olyan 130W körüli fogyasztás.

    A tápegységem ami a paneltápot hajtja 200W-os. Eddig még semmi bajom nem volt a géppel (sem a táppal) az elmúlt mondjuk 1 évben, pedig játszom is a géppel aktívan. Ja és ugye nálam minden passzív, mégsem volt még melegedési problémám sem.

    Ma este lemérem majd, hogy mennyit vesz fel konnektorból a gép (ma jött meg a fogyasztásmérő kütyüm), utána majd jobban látjuk a "valós" helyzetet. De előre játék alatt a 90-110W környékét valószínűsítem/tippelem maximum felvételnek (ennél többet csak azért nem, mert még egyszer sem oldott le a gépem), míg alap használat mellett a kb. 35-50W-ot.

    Ez lehet nem igazán válasz a kérdésedre, inkább csak úgy leírtam a saját tapasztalataimat. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák