Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saturn27

    tag

    válasz saturn27 #17444 üzenetére

    Na megint előjött a tavalyi problémám: nincs megfelelő méretű és képességű ITX ház a piacon. :W

    Mivel most egy komolyabb konfigot szeretnék összerakni (i5 4570, vagy a 65w-os 4570s, msi gtx 660 twin frozr 2gb), ezért figyelnem kell olyan tényezőkre is, mint például a ház szellőzése, a szokásos igényeimen túl.

    1-es eset: a számomra tetszetős Silverstone SG05-ből valószínűleg ehhez a konfighoz a 450W-os kellene, amit én aránytalanul drágának tartok. Ráadásul levegőzés szempontjából ehhez a konfighoz szerintem kicsi. Pedig majdnem tökéletes ház: azt tudja amit akarok, se többet se kevesebbet (1 HDD hely, 1 SSD hely, egyszerű, semmi csicsa és felesleges világítás, van reset gomb :U ). Ha mondjuk egy öt centivel magasabb lenne, hogy tudjak a tetejére tenni egy kifúvó ventit, akkor már nem sírna a szám, csak az ára miatt...

    2-es eset: a szintén tetszetős Bitfenix Prodigy-t én feleslegesen nagynak tartom. Nyilván ettől jobb a légáramlás a házon belül, meg rendes ATX tápot lehet beletenni, meg nem kell low profile proci hűtőkkel vacakolni. De a feleslegesen sok vinyó helyen spórolhattak volna például, meg úgy összességében lehetne valamivel kisebb a házikó.

    Tehát mindig van miért elégedetlenkedni. :DDD Vagy túl kicsi, vagy túl nagy a ház. :((

    Másik topicban mondták, hogy hagyjam az ITX-et (mert drága, de igazából csak az alaplapok kerülnek többe pár ezerrel, meg a házak), de egyrészt tetszik, másrészt tényleg nincs sok helyem, ahova pakolhatnám a gépet, hacsak nem szerzek egy bazi hosszú monitor kábelt, meg tápkábelt...

    A legjobb az lenne, ha összegyúrnák az SG05-öt meg a Prodigy-t valahogy így:
    - ATX méretű táp alul (mint Prodigy)
    - felette az alaplap (mint Prodigy)
    - kb 5, max 10 centivel magasabb ház, mint az SG05
    - alul lábak a táp szellőzése miatt
    - porszűrők
    - 1 vagy max 2 HDD hely meg 1-2 SSD hely (a táppal egy síkban, mint a Prodigynél, illetve az ODD helyén)
    - no ODD
    - reset gomb!
    - hátul és felül kifúvó ventiknek hely, elöl és esetleg oldalt szívók (elöl a ház szélessége miatt akár egy nagyobb, 20 centis venti is mehetne)

    Ha láttok ilyet jó áron, szóljatok rögtön! :DD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák