Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Érdekes eredményt osztanék meg veletek két táp összehasonlításából, engem is kicsit meglepett, "nem mind arany, ami fénylik" - vagy legalábbis a fénylés szituáció-függő.

    Talán még páran emlékeztek, pár éve egy Point of View Tokyo mITX házat vettem, amiben egy ismeretlen eredetű, matricázott 180W táp van.

    A gép továbbra is / most jelenleg:
    - A330-ION
    - a 40mm-es chipsethűtő helyett egy 80mm-es venti 5V-ról
    - 2.5" WD3200BEVS
    - +Gb Eth kártya
    - +USB WLAN
    (teszthez most nem bekötve:
    - DVD
    - 3,5" WD15EARS 1,5TB
    - 3,5" Barracuda Green 2TB
    - 100mm-es Scythe slim 1000RPM a HDD-k hűtésére)

    Az eredeti táp eleinte jó hangos volt, szétszedés után kiderült, hogy a ventije (márkája U-LUCKY... remélem nem egy N-t hagytak ki belőle) csontszáraz volt. Zeneres feszültségcsökkentés és olajozás után már jobb lett, de inkább cseréltem egy Seasonic SS-300SFD-re, mégiscsak 80+, még ilyen alacsony terhelésen is 80% környékén, tehát elvileg jobbnak kéne lennie. Gyakorlatilag lehet, hogy mégse?
    Düwi-vel mértem, tehát csak összehasonlításra jó.

    Seasonic
    Aktív PFC, 80+, Adda venti (viszont Zenerrel a vezérlése miatt nem lehet trükközni), megfelelő védelem.
    Fogyasztás:
    kikapcsolva 9-11W
    idle 37-41W

    PoV / noname táp
    nyákján egy JYD-M200B feliratot találtam, de google nem találta. Alkatrészek a várakozásommal ellentétben nem kínaiak, hanem taiwaniak (Cheng X 105C-os kondik, mospec s10c40, silan sd610c (ennyit láttam nagyobb megbontás nélkül)). Viszont passzív PFC, én laikus szememre is egyszerűbb felépítés.
    Fogyasztás:
    kikapcsolva 20W
    idle 26-33W! PF 0,48-0,62

    Ez az eredmény kicsit meglepett, nem vártam ekkora különbséget. Nem mérési hiba, mert a Seasonic háza is érezhetően melegebb. Az ilyen extrém-kis fogyasztás melletti alacsonyabb hatásfok mellett feltételezem a bonyolultabb felépítés, extra védelmi és vezérlő chipek is hozzátesznek.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák