Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz #94529552 #3281 üzenetére

    "Persze, sokan úgy vannak vele, hogy a nagyinak a gyenge minőségű tévé is elég, mert úgyis alig látja, azért veszik azokat. "

    Dehogy veszem magamra és sajnos ezzel az általános, tipikus magyar mentalitással én is napi szinten kerül kapcsolatba és általában konfliktusba is.
    Sorra jönnek rokonok, ismerősök, hogy TV-t, laptopot, telefont, tabletet, bármi ilyesmit keresnek, de első megszólalás mindenkinél az, hogy amire neki kell, arra jó az olcsó/noname/lassú is.

    Ezek az emberek nincsenek az alamár alpvető technológiai minimumokkal tisztában és emiatt a hozzáállás miatt vesznek meg minden szir-szart általában.
    Karácsony előtt is több rokon hívott, hogy a gyereknek tablet kellene. Mondtam, hogy olyan 30-50 között szánjon rá, erre az automatikus válasz az volt, hogy ő 15-ért nézett valamit az Auchanban, meg hát miért venne olyan drágát, mikor csak a gyereknek lesz. És nem fogja föl, hogy annál inkább minőséget kellene vennie, mert annál haszontalanabb lesz a kütyü.

    Én is megvettem volna a komolyabb, 42"-es, márkás TV-t a nagymaminak százonezerért, e ő is persze azonnal azzal jött, hogy a szomszéd asszonynak 50 ezerért vettek, akkor nehogy már neki a duplájáért hozzak TV-t... Így ragaszkodni kellett a leg-leg-legolcsóbb variációhoz.

    (ettől már csak a jobb, mikor laptopot keres valaki. Ha azt merem mondani, hogy 150k körül induljon nézelődni, akkor is persze én vagyok a lehúzós, mert ő már az árgépen 70 ezertől is látott új laptopot, akkor nehogy már a duplájával húzzam le, nem 3D tervező ő, csak netezni kell. Mintha a 70 ezres gép akár arra is elég lenne...)
    Ugyanez a helyzet a TV-vel is: Neki csak TV_zni kell, nem kell a csili-vili csoda, hisz a régi, 30 éves Philipset fogja lecserélni. Az emberek valamiért automatikusan azt hiszik mindig, mindenről a mai fogyasztói társadalomban, hogy a legolcsóbb, leggagyibb termék 2015-ben az sokkal-sokkal jobb és minőségibb az ő tizen-huszonéves akármilyüknél. Pedig NEM!
    Mondjuk itt el is jutunk oda, amiről pár napja panaszkodtam, hogy az átlag ember nem fogja még azt sem észrevenni, hogy a Media Marktból frissen hazatolt TV_jén, amin olyan gyönyörű HD rovarok rágták a füvet, rohadtul nem az a kép fogja őket otthon fogadni az RTL Klub SD felbontású verzióját rálökve, mert vak!

    Ha nem így lenne, akkor nem szembesülnék a rokonok-ismerősök 100%-ánál azzal, hogy a TV-k gyári képbeállításon mennek otthon évek óta, néha 4:3-as-ra lőtt 16:9-es képpel, vagy épp 16:9-es adást még a duplájára lapítva, mert arra nincs eszük, hogy a beltérin beállítsák, hogy a tv-jük 16:9.
    Én most nagy magyargyűlölő leszek és nagyképű, mindenkit lenéző, de az emberek hatalmas többségének tökéletesen elegendő az, ha olyan TV_je van, amit a tv-ben reklámoznak, ami tud mindent, 3D-t, netet stb-t, de, hogy mit hogy fog rajta kihasználni, az rohadtul nem érdekli, mert neki úgyis csak arra kell, hogy tv-t nézzen rajta- meg ha jön egy új vendég, akkor elvillogjon neki, hogy milyen csodája van.

    Van olyan technikailag nem analfabéta ismerősöm, aki nagy szájjal reklámozta múltkoriban, hogy az ő csoda tv-jén van football mód is, amit ha benyom a távirányítóján, dupla éles és világos lesz a kép, de olyan, hogy még a Barátok közt is 4k-nak fog tűnni vele. Ennyit a profizmusról. Nagyon minimális az a vásárlóréteg, aki fórumokon kérdezősködik körbe, mielőtt vesz valamit, viszont itt meg általában nagyon azok gyűlnek össze, akik 2-3 TV közül nüansznyi különbségek miatt nem tudnak dönteni, mert a zsenik néha lehúznak egy-egy típust.
    Én néha egy-egy műszaki boltból, mint az MM, Euronics olyan beszélgetéseket csípek el a vevő-eladó között, hogy hihetetlen. Csoda, hogy az ottani eladók bírják idegekkel, néha mekkora barmoknak kell elmagyarázni egy-egy kütyünek a legalapvetőbb tulajdonságait.

Új hozzászólás Aktív témák