Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz #94529552 #3269 üzenetére

    Szó sincs arról, hogy kézzel-lábbal ragaszkodnék alapvetően kevésbé ajánlott modellekhez. Azt sem mondom, hogy erővel is a Samsung alapmodellje kell a jobb LG-vel szemben, vagy a még kevésbé ajánlott bármilyen Philipsekkel szemben.
    Az, hogy említettem, hogy a nagymamámnak Blaupunktot vettem, szintén nem összekverendő most a saját igényeimmel, mert neki mindenáron a legeslegolcsóbb TV-t kellett elhoznom, míg most magamnak kifejezetten egy olyan készüléket keresek, amit 90%-ban HD filmezésre használnék, 100%-ban szemből nézve, 99%-ban sötétben, mivel a hálóba lenne a TV, így inkább VA paneles TV kellene és mivel a nézési távolságon sajnos nem tudok segíteni, azaz a közelebb hozás nem megoldható, így az a tapasztalatom, hogy a panel minőségének rovására a nagyobb méretekkel jobban látok.

    Értsd: A nappaliban 2.5m-ről nézem az 55"-ös H6700-at, a hálóban pedig 4méterről az 50"-es H5000-et és azon a távolság miatt kevésbé tűnnek fel a hibás képrészletek. Egy 720-as és egy 1080- as film között nem tudok különbséget tenni.

    Szinte bármibe lefogadnám, hogy ha ilyen távolságra odatennék a mostani 50" helyére egy alap és egy komoly 55"-ös TV-t, akkor sem lenne szignifikáns különbség az adott nézési távolságomból.
    Igazából ezek a dolgok indokolják nálam, amiért megelégszem egy bármilyen, legolcsóbb 55"-ös TV-vel. (persze nem Blaupunkt és nem Telefunken, vagy Technika nevekben gondolkodom, de ez gondolom, nem is merült föl senkiben)

    Ez lenne a felállás itt a képen, az objektív miatt nem pont nézési távolságból, de a lényeg akkor is látszik a képen, az 50"-es tv egy sima átlag 40"-esnek tűnik az adott nézőpontból. (tegnap este már azon is gondolkodtam, hogy belevágok a projektorozásba, de a vele járó nyűgtől kicsit tartok...)

Új hozzászólás Aktív témák