Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #53917 üzenetére

    Így van, a tárterület növekedésével egyre közelebb kerülnek árban. Ezért is kell az összefoglalót kitölteni. Abban igazad van, hogy SSD-t nem is lenne addig szabad ajánlani, amíg a kérdőív ki nincs töltve.

    Azzal az UV500-zal sincs semmi probléma. 5 mp. alatt bootolt nálad, programok betöltési sem volt lassú. Ja, nagyobb fájlmásolásokkor belassul, de azt nem írtad, hogy ilyeneket is fogsz vele sűrűn művelni. Nyilván, ha ilyenre van igény, akkor nem UV500-at kell venni, és nem 120 gigás méretben. De az UV500 amúgy teljesen rendben van, árához képest korrekt SSD, DRAM cache is van rajta, 5 év gari sem rossz, ami jár hozzá. Nem melegszik, nem lép fel vele inkompatibilitás régi lapokban. Cserébe viszont mégis be tud lassulni nagyobb fájlmásolásokkor, főleg a kisebb modellek. Ez ilyen, nem véletlenül olcsó, de alap felhasználásra teljesen jó, sokkal inkább használnék egy olcsó UV500-at vagy egy BX500-at, mint hogy ótvar HDD-ről fusson minden, aztán várhatom, míg a rendszer a HDD-t tekeri, meg homokórázik, meg hallgathatom, ahogy zúg meg kerreg az egész foshalmaz.

    Pont a kicsi árkülönbségek miatt mostanában elkezdtem mindenkinek kizárólag a 860 EVO-t ajánlgatni. Drága, de sokszor csak néhány ezerrel, cserébe 5 év gari, a leggyorsabb SATA-s modell (a Pro-t nem számítva), melegedési problémája sincs, jó a terméktámogatása. Régi gépekkel léphet fel inkompatibilitás, de hát semmi sem tökéletes, régi gépbe amúgy is overkill lenne. Ez most régóta a top SSD, ami jó ideje nem is megfizethetetlen. 1 terás méretben is csak 5-6 ezer forinttal drágább, mint az olcsóbb modellek. Mellényúlni lehetetlen vele.

Új hozzászólás Aktív témák