Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #53856 üzenetére

    Sajnos nem csak mezei vásárlóként nem állapítható meg, de gyakran senkinek sem. Sok gyártó elég genyó, főleg a kisebbek, nem tesznek közzé a termékről rendes specifikációkat, csak ilyen általános marketingködösítéseket (5x gyorsabb, mint a Hagyományos ®©™ Mosópor, ultra durability, mint egy kondom, speeds up to... női felmenőjüket nekik is). Se a vezérlőt nem lehet tudni, se a cache-t, de sokszor még a NAND fajtája sem derül ki. Ilyenkor azt kell feltételezni, hogy planár TLC-s, DRAM cache nélküli, ótvar vezérlős cuccról van szó. Ha TBW limit nincs említve, akkor limitmentes.

    A Samsung pont nem ilyen, bár a vezérlőről és a cache-ről nincs sok adat, bár ki tudja, utánakeresőzöl, lehet valami tech review oldal már szétszedett egyet, meg szénné tesztelték. Egyelőre rosszat nem olvastam róla, de tipikusan típushibákra csak egy idő után kezd fény derülni.

    Új SSD-ről nagyon nehéz kideríteni bármit is, meg kell nézni mi van a chipekre írva, chipenként is utána kell keresni a specifikációknak, NAND gyártónál, vezérlő, DRAM gyártójánál, elég kuli munka mindent összekeresőzni róla.

    Ha érdekel valakit a QVO, utánakereshetünk, hátha valakinek a részletesebb infók meghozzák a bizalmat. Épp úgy ki lehet vesézni a témát, ahogy az Adata SU650 esetén fény derült a tré NAND rejtélyére. Bár a Samsung saját NAND-ot használ, meg vezérlőből is saját hackelt változatot alkalmaz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák