Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • killerjohn

    addikt

    Mivel a switch topic teljesen halott, ezért inkább ide dobnám be a kérdést:
    A fenti javaslatok alapján kell nekem egy switch a routerem után... nade milyen?

    jelenleg ASUS RT-N56U-m van, de elképzelhető, hogy valami combosabbra cserélem a közeljövőben

    ami rajta lesz:
    - router obviously
    - 1x PS4 (később lehet hogy 2x)
    - 2 smart tv
    - 1x NAS (még nincs meg, de szeretnék egyet)
    - 1 AP (gondolom UAP-AC-PRO, de drágállom) a lakásba, hogy kiegészítse a router lefedettségét a mobilok, tabletek, notebookok számára
    - 1 AP (gondolom UAP-AC-LR, de drágállom) a ház hátsó, külső falára, hogy legyen wifi nyáron a kertben (kb 40 méter hosszú hátrafelé a kert, remélem azt lefedi)

    Se guest VLAN se cloud se VPN se semmi fancy stuff nem kell. Ha VPN-ezni akarok, akkor szoftveresen tolom, a vendég ne nálam netezzen, azt meg hogy hogyan jön a cloud inkább nem most szeretném megérteni...

    Az AP-knak nem tudok áramot vinni, ezért PoE szükséges, de ahogy fentebb írtátok, az UAP-okhoz adnak izébizét, ami nem-PoE switch-nél is tud áramot adni.

    Később lesz néhány okosság a kecóban, pl 2 kamera az utca felől, 1 pedig a kert felől, de ezeket nagyon nem szeretném kábelezni, ezért valószínűleg wifisek lesznek. Viszont akkor kell nekik áram, szóval így is úgy is szívni fogok. Csak azért írom ezt, mert ha végül LAN-ra kerülnek, akkor a 8 portos switch már tuti nem lesz elég, szóval ha 16-osat és 8-asat is tudnátok ajánlani, az király lenne.

    köszi!

Új hozzászólás Aktív témák