Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Willie #36763 üzenetére

    Ha csak az számít, hogy jó legyen a jelerősség, akkor inkább a TP-Link TL-WR1043ND v2.x ajánlott, mert nagyobb a gyári antennák nyeresége 2.4 GHz-en, mint a TP-Link TL-WDR3600 antennáinak a nyeresége. Mostanában sokan vettek Digisek TP-Link TL-WR1043ND v2.x router-t, és még egyszer sem láttam, hogy valaki arra panaszkodott volna, hogy újraindulgat. :)

    Egyébként az RT-N18U esetében nem csak a nevet fizeted meg. Lényegesen több funkció érhető el a gyári firmware-rel, mint az említett TP-Linkek esetében. Például gyárilag rendelkezik bittorrent klienssel. Utóbbit valóban meg lehet oldani a TP-Link modellekkel is, OpenWRT-vel, de én ezt sose ajánlottam. A router-ek hardvere nem arra van tervezve, hogy masszívan torrentezzenek velük. :N Persze megfelelő korlátokat alkalmazva tökéletesen ki tudják szolgálni ezt a funkciót is. :)

    Viszont megjegyzendő, hogy ha a TP-Link-eken lecseréled a gyári firmware-t, akkor nem lesz hardveres NAT, azaz nem lesz képes pl. a gigabites digi csomag sebességének lekezelésére. Hardveres NAT nélkül pontosan nem tudom mekkora sávszélességű internetkapcsolatot képesek route-olni, de a 240 Mbit-es UPC még biztos nem okoz gondot nekik.

    :R

    [ Szerkesztve ]

    Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

Új hozzászólás Aktív témák