Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kojak007

    tag

    Üdv hozzáértők!

    Egy nagy dilemmában vagyok (és valószínű túl misztifikálom a kérdést, de :)) Muttimnak szeretnék egy abszolút kezdő notebookot Win7, esetleg Win8-cal... Ő most ismerkedik a kompúúterisztika világával, uh internetezés maximum word használata, esetleg VLC-vel filmek nézése. Semmi komoly.

    Cél:
    - könnyű legyen,
    - a fenti feladatokat azért ne szaggatva lássa el, hanem lehetőségekhez mérten fürgén,
    - minél többet bírja az akksija,
    - ár max 100k bruttóban

    Ki is néztem egy típust, ami méretben azaz hordozhatóságban tökéletes. Ennek két verziója van az egyik AMD-s a másik Inteles.

    ASUS X401A
    vagy
    ASUS X401U

    A nagy kérdés és erre nem találtam semmilyen tesztet, összehasonlítást, h vajon melyik típus bírja tovább szuflával akksiról? Az AMD mintha jobb fogyasztású lenne (link , bár csak játszom az okosat, valójában nem értem a táblázatot :D de azt tudom, h a 18W kevesebb mint 35 ), de az amd-s vasban dedikált VGA van, a másikban Intel HD3000 talán... az AMD is gondolkodás nélkül ellátja a feladatát a fenti feladatok esetén? mert az csak 1.7GHz az Intel meg 2.4... szóval ilyen kérdések pörögnek bennem... :) a ramot minden esetben feltolnám sztem 4GB-ra (az intelesben csak 2 gb van gyárilag)

    és melyik OS-t ajánlanátok W7 vagy W8? egy kezdőnek, h könnyen kezelhető legyen, és gyors

    segítségeket előre is köszönöm :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák