Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Goldguy

    tag

    Sziasztok, nagy szükségem van tanácsra notebook vásárláshoz. Hasznos az összefoglaló, de nem tudtam még eldönteni mit vegyek.

    (1) Egy hónapon belül venném a gépet.

    (2) A keret ~250 ezer forint.

    (3) Az egyetemi tanulmányaimhoz használnám a következő ~5 évben. Elsősorban programozás, sok szöveg gépelése, böngészőhasználat lesz. Tudok hozzá másik billenytűzetet, egeret csatlakoztatni, ha éppen van nálam.

    Ha ennyi pénzből van olyan hardver, akkor néznék rajta filmeket. Ahol lehet, csatlakoztatnék hozzá nagyobb monitort/tévét, hangszórókat (2.0, 5.1). Jó minőségű, 1080p .mkv videót tudjon simán lejátszani.

    (4) Néha egy LAN partyra bevinném az egyetemre, ahol többnyire régebbi játékokkal tolnánk (pl. CoD 4), mert a többségnek harmatos teljesítményű gépe van.

    (5) Ha lehet ennyiből, 1080p IPS panelt szeretnék. A TN biztos nem felel meg a szemeimnek. Matt kijelző, mert zavar, ha tükröződik. A kijelző méretét nem kötném ki, lehet kicsi is, de a nagyobb (~15-17") jobb lenne.

    (6) Majdnem minden nap hordoznám. Konnektort általában találok, de van, hogy pár órát ki kéne bírnia nélküle.

    (7) Nem kell hozzá Windows/Linux, van nekem, azt majd én felteszem.

    (8) Mindenképp SSD legyen a háttértár, ~250GB elég lenne. HDD nem kell. Optikai meghajtó nem kell. RAM-ból 8GB tuti elég lenne, 4 giga szerintem kevés volna.

    (9) Jack csati, 1db HDMI, min. 3db USB legyen rajta. Fém gépház talán... A tömege mindegy, felőlem lehet nehéz is a gép, elbírom. :)

    (10) Inkább új, de ha azt mondjátok, hogy érdemes, akkor bevállalok egy max. ~1 éves használtat is az aprón, garanciával, számlával. Kérnék ajánlatot új és használt gépből is ebben a ~250 ezres árban, akár több gépet is, ha van.

    Értékelnék minden segítséget! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák