Hirdetés

Aktív témák

  • Damage

    senior tag

    válasz cucka #995 üzenetére

    Ne ragadjunk már le ennél a ''tömeg kérdésnél''. Inkább veszek az ölembe egy 5 kg-s gépet, mint egy 15 kg-s asztali gépet egy 15kg-s monitorral!
    Tisztában vagyok azzal is hogy a széles képernyős TFT-nek más a képaránya, természetesen nem 1024X768-ban használnám!
    Azzal is tisztában vagyok, hogy nem kapom azt a színhűséget, mint a CRT-nél, sem azt a dinamikát, kontrasztot, tónusokat stb-stb.

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • djszido

    tag

    válasz djszido #994 üzenetére

    HAHÓ emberek! Azt hiszem érdemes megnézni amit linkeltem. Engem meglepett. Főleg a videókártya része miatt szeretném kikérni a véleményeteket, mert az x2400XT és az X2600 még nem olyan elterjedt jelenség mifelénk és nem találok sehol pöttyértékeket hozzá.

  • Damage

    senior tag

    válasz cucka #1000 üzenetére

    Ki lehet forgatni a szavaimat, de itt arra gondoltam, hogy nem érdekelnek a külsőségek. Nem használnám széslőséges körülmények mellett a gépet és vigyázok a cuccaimra! Lehet akármilyen szar minőségű műanyagból, amíg magától szét nem esik nem érdekel!
    Nem fogom dobálni és nem fog leégni az alja (és a tököm sem), megtanultam hogy tegyek alá egy nagyobb könyvet (táblát) és így marad hely a szellőzésnek is.

    A második gondolatsorodhoz hozzászólva:
    köszi, ebben sokat segítettél! El vagyok tévedve a VGA-k terén. Nem vagyok tisztában ezekkel! Nem tudtam, hogy a mobil X1600 és a 7600 GO gyengébb az ''asztali'' 6800-nál. Megpróbálom eszerint alakítani az igényeimet!

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • cucka

    addikt

    válasz Damage #1001 üzenetére

    Inkább veszek az ölembe egy 5 kg-s gépet, mint egy 15 kg-s asztali gépet egy 15kg-s monitorral!
    hát nem tudom, én inkább veszek az ölembe egy 2kg-os, enyhén langyos gépet, mint egy 5 kilósat, amely pirosra süti a combomat meg a tökömet.

    Nem használnám széslőséges körülmények mellett a gépet és vigyázok a cuccaimra! Lehet akármilyen szar minőségű műanyagból, amíg magától szét nem esik nem érdekel!
    a szar minőségű műanyag egy notebooknál azt jelenti, hogy 1-2 év után szétkopik az a része, ahova a csuklódat teszed gépeléskor. meg azt, hogy a hő, a gyenge műanyagok és a nem elég masszív felépítés miatt mondjuk elreped. (pl. ezek a gépek láthatóan meghajlanak, ha az egyik sarkánál fogva egy picit megemeled őket.). ugye észrevetted, sehol nem volt szó extrém használatról.

    Nem fogom dobálni és nem fog leégni az alja (és a tököm sem), megtanultam hogy tegyek alá egy nagyobb könyvet (táblát) és így marad hely a szellőzésnek is. - aha, akkor 4 kiló a notebook, 0.5-1 kiló a tápegység és a kábel, plusz viszel még magaddal egy 3-4 kilós világatlaszt is. ha szerinted ez kényelmes, akkor hajrá, vegyél ilyen gépet.

    [Szerkesztve]

  • Damage

    senior tag

    válasz cucka #1004 üzenetére

    Rendben, vegyél az öledbe egy 2kg-s gépet! Remélem már megvan, vagy segítenek kiválasztani Neked, hogy melyik gép is lenne ideális a számodra.
    Ne haragudj meg rám, hogy engem az sem zavarna, ha 17''-os lenne és 5kg-s! Elnézést kérek, hogy az igényeimnek megfelelnének a nehezebb gépek is! Egyébként alap dolog, hogy nem a combomra (és tökömre) tenném a gépet, hanem példának kedvéért egy rajztáblára, hogy véletlenül se égesse szét a lábam (és a tököm), és ezáltal maradna egy minimális hely a szellőzésnek is a gép alatt....

    ''Nem fogom dobálni és nem fog leégni az alja (és a tököm sem), megtanultam hogy tegyek alá egy nagyobb könyvet (táblát) és így marad hely a szellőzésnek is. - aha, akkor 4 kiló a notebook, 0.5-1 kiló a tápegység és a kábel, plusz viszel még magaddal egy 3-4 kilós világatlaszt is. ha szerinted ez kényelmes, akkor hajrá, vegyél ilyen gépet.''

    Még mindig kényelmesebb számomra, mint egy 30kg-s asztali gépet (CRT-vel) cipelni és üzemelteti az autóban! Nem értem, hogy számodta miért probléma, hogy nem a legkönyebb gépet szeretném megvenni magamnak?! Egy egyszerű 0,5x0,7 méteres fél kg-s fatábla 300 Ft bármelyik IKEA vagy KIKA-ban....
    Komolyan nem értem az ilyen embereket! Hidd el, hogy én is szívesebben megvenném a 800 ezer HUF-os negyed kg-s 37''-os kijelzővel rendelkező csúcsgépet, de nincs arra pénzem.
    Tényleg ne haragudj, hogy nálam nem számít egy Notebook tömege...
    pfff.... :O

    [Szerkesztve]

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • Damage

    senior tag

    válasz polip #998 üzenetére

    válaszoltam....

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Damage #987 üzenetére

    én egy 3200+ Venice-t és egy X1600pro-t váltottam ki a mostani laptopommal, eddig panasz nélkül. amikkel játszom, azok ezen is elfutnak, ha nem is olyan részletességgel (a vga ugye gyengébb a laptopban).
    ha laptopot veszel, akkor muszáj kompromisszumot kötni sajnos. főleg, ha nincs akármennyi pénzed. 200ezerért lehet jó gépet venni netezésre, office-ra, és még esetleg régebbi játékokra is (de az nem FuSI lesz valószínűleg). ennél többet nem lehet elvárni ettől a kategóriától. ha neked komolyabb használatra kell ennél, akkor más irányban érdemes nézelődni.
    az egy dolog, hoyg nem érdekel az ergonómia (majd fog, ha leégeti az öledet használat közben, vagy hasbaszúr a fülhallgató dugója mert elől van a kimenet, vagy nem tudod bedugni a pendrive-odat, mert akkor útban van a CD ajtajának, és így tovább.

    szerintem mivel ezek olcsó gépek, így a TFT valószínűleg az olcsó vacak fajta. nem tudom hogy viszonyul az igazi színekhez (nem értek annyira hozzá), de az biztos, hogy tök más színképe van, mint az asztali TFT-mnek. persze elvileg lehet állítani valamennyire driverből, de mégis.

    azt a fejtegetést a felbontásról nem értem. miért jobb a pixeles nagyobb felületű kép?

  • cucka

    addikt

    válasz Damage #1005 üzenetére

    ok, én is úgy gondolkoztam, hogy egy 2.5 kg-os gép súlya nudli, most meg már intenzíven nézegetem, milyen könnyebb gépre tudnám lecserélni. az elején nagyon királynak tűnt, de most már egyszerűen kényelmetlenül nagy és nehéz, ha pár percnél többet kell cipelnem, illetve ha hosszabb ideig kell ölben használnom. teljesen biztos vagyok benne, hogy neked is meg fog változni a véleményed, ha használod pár hónapig.

  • qfm

    senior tag

    Egy kicsit jövőbe tekintő kérdés. Szerintetek ha kijönnek majd a griffin szintü procik, a puma platformmal meg az energia takarékosabb ddr3 al szerelt gépek, akkor annak mennyi idő alatt fog értelmes szintre süllyedni az ára, és az aku idő tényleg nőni fog, vagy alá nyomnak majd egy szarabb akksit, mondván az is elbirja annyira mint a régieket az erősebb, és ez olcsobb is?

    [Szerkesztve]

  • cucka

    addikt

    válasz qfm #1009 üzenetére

    mennyi idő alatt fog értelmes szintre süllyedni az ára - attól függ, hogy mit jelent az értelmes ár. olcsóak akkor lesznek, ha már kopogtatnak az ajtón a következő platformok. normális árszintre szerintem olyan fél-1 év alatt.

    az aku idő tényleg nőni fog, vagy alá nyomnak majd egy szarabb akksit, mondván az is elbirja annyira mint a régieket az erősebb, és ez olcsobb is? - remélhetőleg pozitív változás lesz. a szarabb akksikat most is benyomják a nagyon olcsó modellekbe.

  • Boyfish

    senior tag

    sziasztok!

    Szükségem lenne egy munka laptopra, csak egy-két múnkahelyi szoftver futna rajta + mobil net, az lenne a legfontosabb, hogy nagy legyen az akksi bírása, milyen új gépet tudnátok ajánlani, max 150k környékén...

    ''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

  • Damage

    senior tag

    válasz #16820480 #1007 üzenetére

    Nem lenne közvetlenül az ölembe!
    Nem feltétlenül a játék az elsődleges szempont! Egy 3200+ Barton-t szeretnék kiváltani, ami nem egy mai technika!
    Másodlagos a fülhallgató és az efféle bővítmények helyzete.
    A kijelzővel tisztában vagyok, hogy nem egy normálisabb CRT-vel megyegyező kijelző, de ezek ellenére sem kaptam infot arról, hogy a többi Laptop kijelzőhöz mérten mennyire jó vagy rosssz az előbb emíltett FuSi vagy ACer kijelzője!
    Azért jobb a ''pixeles'' kép, mert
    - ha egy 19''-os monitornál 1024*768-as felbontás mellett egy kép nem lesz pixeles akkor egy nagyobb felbontással rendelkező monitor mellett, vagy egy azonos felbontású de kisebb kijelzővel rendelkező monitor mellett mégannyira sem lesz pixeles a kép
    - a nagyobb pixelméret miatt könyebb az utómunkát elvégezni

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • Damage

    senior tag

    válasz cucka #1008 üzenetére

    Házamtól az autóig. Autótól az ideiglenes szállásig cipelném. Ebben a háromszögben nem érdekel, hogy egy 2 vagy egy 5 kg-s laptop lesz az ölembe. Főleg úgy, hogy egy 4 kg-s fényképezőgép lóg a nyakamban! És hidd el, hogy nem fogok egyszerre fényképezni és képet feldolgozni! És azt is hidd el, hogy kényelmetlenebb a 4kg-s gépet remegés nélkül kitartani, mint egy 5kg-s laptopot az ölemben tartani ülés közben. Légyszíves felejtsük el ezt a súlyproblémát! Engem nem érdekel a tömege, amíg nem több 5-6 kg-nál...

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • cucka

    addikt

    válasz Boyfish #1011 üzenetére

    kb. semmilyet, bruttó 150ért a legalját kapod a választéknak. mondjuk egy hp nx6325 sempron procival és pótakksival kijön kb. ennyiből újonnan.

    [Szerkesztve]

  • Damage

    senior tag

    válasz Damage #990 üzenetére

    a #990-ben lírt Acer-ről nem írtatok még....
    Jobb választás lenne, mint az általam előbb említett FuSi?
    Melyik érné meg jobban? Amennyiben egyik sem, mit tudtok ajánlani nettó 200 ezer HUF-árt?

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Damage #1013 üzenetére

    Nézd, ha te jobban tudod, hogy mi a jó egy notebookban, mint azok, akik nap mint nap használnak egyet (többet), vagy ezzel dolgoznak, akkor ne kérdezz, hanem vedd meg. Nekünk nem fáj.

    De nézzünk néhány valós érvet:

    Egy 4+kg-os géppel csak asztalon lehet dolgozni, ölbe véve nem, nemcsak a súlya, de a befoglalómérete, és ezáltal a tömegközéppontja miatt sem. 3kg kb az a felső határ, amikor egy gép még hazsnálható ölbe véve.

    Precíz grafikai munkát nem lehet végezni sem tapipaddal, sem pöcökegérrel.

    A szar minőségű műanyag azt jelenti, hogy pár év alatt magától szétesik, igen, szó sincs extrém használatról.

    A melegedés azt jelenti, hogy le is fagy, igen, főleg 3D-igényes alkalmazásoknál, amilyen pl a játék. Néha akkor is, ha szilárd felületen van.

    A fényes kijelzők komoly munkára a tükröződésük és a színhűségük (hiánya) miatt alkalmatlanok.

    Játékra nem szabad notebookot venni, az a gép, ami hozza egy asztali 6800 szintjét, 300e körül kezdődik, és az ipari hulladék minőségi szintjén van. 400e Ft körül talán már normálisabb darabokat is ki lehet fogni játékra ilyen szinten is alkalmas notebookból.

    Az 1024x768-as felbontás 12''-en még talán elfogadható, talán még 14''-en is, efölött rémálom. 17''-en pedig kimondottan röhelyes egy notebook esetében, főleg grafikai munkára.

    Végezetül: te kérdeztél, mi válaszoltunk. A neked tanácsot adók naponta dolgozni laptoppal hosszabb-rövidebb ideje, tudják, hogy mit lehet vele és mit nem. Mindezzel együtt, hadd erősítsem meg a hozzászólásom elejét: azt veszel, amit akarsz, csak ne akarj minket meggyőzni arról, aminek az ellenkezőjét (veled ellentétben) naponta tapasztaljuk.

    Sok sikert a vásárláshoz,

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Boyfish #1011 üzenetére

    Mindenképpen olcsóbb HP, Lenovo modelleket javaslok én is, és figyelj arra, hogy valódi mobil proci legyen benne (ne Celeron M vagy Sempron). Ki lehet még fogni kifutó Pentium M-es gépeket ilyen áron, néha egészen jó felszereltséggel. A HP renew, asis akcióira külön figyelnék a helyedben.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

  • cucka

    addikt

    válasz Damage #1015 üzenetére

    a te szempontjaid, hogy erős hardver legyen a gépben, olcsó legyen és nem baj, ha szar minőségű. namost az általad kinézett acer és fsc gépek egyaránt teljesítik ezeket a kritériumokat, beleértve a minőségit is.
    ebben a topicban senki nem fogja neked ajánlani ezeket a gépeket, pontosan azért, mert gyenge minőségűek. mivel 200k nettóból ennél jobbat nem kapsz 17''-ban, hajrá.
    (kérdés, hogy ennyiből megéri-e egyáltalán ilyen gépet venni. kicsit olyan, mint azok, akik kevés pénzből szeretnének új autót venni, de csak a full fapadosra tellik, amiből kispórolták a rádiót, szervókormányt sőt talán a kapaszkodókat is. na erre senki nem fogja azt mondani, hogy jó vétel volt, mint ahogy az általad kinézett gépek egyike sem jó vétel).

  • cucka

    addikt

    válasz parandroid #1017 üzenetére

    mobil sempron tudtommal valódi mobil proci, ui. tudja szabályozni az órajelét menet közben.
    notebookstore-nál néztem renew gépeket, nagyonolcsó kategóriában szerintem most egy coreduo-s nx6310 a legjobb vétel, renew-ban 138 bruttó pénzért, esetleg ez is megfontolandó lehet. (oké, hogy a leggyengébb core duo, de akkor is kétmagos :) ). hosszú akksi időhöz mondjuk mindenképp kell plusz akksi, ami akciósan is 30 ezer plusz tréfa.

    [Szerkesztve]

  • parandroid

    nagyúr

    válasz cucka #1019 üzenetére

    Abban a T2050-es prociban nem nagyon bízok, de van nekik T2300-zal, ráadásul WinXP-vel 155e-ért is nx6310-ük, ráadásul 20GB-tal nagyobb HDD-vel, akkor már inkább azt.

    Tudom-tudom, Sempron már izé, meg mifene, de akkor is gyanús nekem ez a sorozat. Ráadásul alig olcsóbb a Turionnál, ha már AMD.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

  • Damage

    senior tag

    válasz parandroid #1016 üzenetére

    Nem tudom, hogy mi a jó egy notebook-ban, ezért is vagyok kíváncsi a fórumtáraim véleményére. Azt azonban nagyon jól tudom és tisztában vagyok vele, hogy nem fog zavarni, ha egy notebook 3kg helyett 5kg-t fog nyomni. És még mindig nem értem, hogy ez benneteket miért zavar?! Elvégre az én ölemben lesz és nekem a tömegével kapcsoaltban nincsenek elvárásaim!
    Szó nem volt arról, hogy touchpad-dal dolgozom. Elvégre minden notebook-on van USB port és bármelyikhez hozzá lehet kötni a Wacom táblát vagy az USB-s egeret! Nem is értem, hogy ezt miért hoztad fel?!
    Azt is mondtam, hogyha azért találjátok szarnak, mert lefagy a túlmelegedés miatt, azt elhiszem! Ezen kár lovagolni!
    Elsősorban nem játékra venném, ahogy már többször is leírtam. Max nettó 200k HUF van rá és mondtam, hogy érdekelnek az egyéb alternatívák!
    ''Az 1024x768-as felbontás 12''-en még talán elfogadható, talán még 14''-en is, efölött rémálom. 17''-en pedig kimondottan röhelyes egy notebook esetében, főleg grafikai munkára.''
    Ez a kijelentés a röhejes! Mellesleg a fotószerkesztés és a grafikai munkálatok között igencsak nagy különbségek vannak!Egy 12''-os 1600x1200-as monitoron megcsinálsz egy képet. Éles, jól néz ki...egy hagyományos 17''-os 1024x768-as monitoron meg lehet, hogy ''szétesik'' ugyanaz a kép! Mit gondolsz (miért létezik) miért használják a nagyítás funkciót fotószerkesztés során? Mert pontosabb, szebb végeredményt érhetnek el ezáltal... Más dolog, hogy a végeredmény szebb lesz egy kisebb méretű, de nagyobb felbontású monitor mellett. Engedd meg, hogy ezt én eldöntsem magamnak, hogy mire van szükségem a fotók feldolgozásához! Nekem feldolgozásra kell (amikor nem vagyok otthon, vagyis elengedhetetlen a mobilitás).
    Én a kijelzők minőségére (dinamika, szaturáció, fehéregyensúly stb-stb) vagyok inkább kíváncsi és nem a felbontására!
    Minden egyes hasznos hozzászólást megköszöntem (olvass csak vissza), de amikor valaki amiatt akar lebeszélni egy notebook-ról, hogy nehéz lesz nekem az 5 kg és ötödjére sem érti meg, hogy nem érdekel a súlya, azzal nem igen tudok mit kezdeni...
    Elhiszem, hogy azzal dolgozol Te és sokan mások, de a kérdéseim nagy részére nem kaptam választ. A fotószerkesztés részét hagyd meg nekem kérlek. Engem a képminőség érdekelt, a sebesség és a megbízhatóság.
    Mégegyszer és utólag is köszönöm az afféle hozzászólásokat, ahol amitt próbáltak lebeszélni az egyes típusról, hogy a CPU/GPU hőmérséklete miatt hajlamos a fagyásra. Ezek ellenére mégegyszer elmondom a kedvedért is, hogy a tömege, felbontása, üzemideje, anyagminősége (amíg el nem olvad magától), NEM érdekel! Fogadd el, hogy mások az elvárásaim, mint neked!

    [Szerkesztve]

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • csibor

    őstag

    válasz parandroid #1020 üzenetére

    Én azon lepődtem meg,hogy a sempron tudja a dual memoria kezelést,és így már egész nyerő.Főleg a belépő kategóriában.

  • krazi

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék egy notit venni, elsősorban net, video/dvd, zene,
    Tudom hogy a notik nem játékra valók, de azért jó lenne ha mondjuk menne rajta a san andreas is
    ezenkívül fontos lenne a megbízhatóság. Nagyjából bruttó 200-am van rá.

    Szerintetek ennyiből lehet ilyet venni és ha igen, akkor melyiket ajánljátok?

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Damage #1012 üzenetére

    bocs, ezt még akkor kezdtem el írni, amikor nem láttam azt a ~10 hozzászólást, amiben ez ki lett tárgyalva

    a procit egyértelműen ki lehet váltani egy notebookban elvővel, ezzel nincs is gond. a vga-va lvan, ezt is kb elmondták páran. nettó 200ezer környékén gyakorlatilag esélytelen (újonnan) olyan gép beszerzése, amiben erős vga van. esetleg nézd meg az MSI M677-et (szerk: hopp, ezt benéztem, az M677 nem 17''-os, de az Lxxx széria az, és kapható hasonló felszereltséggel/áron. esetleg egy L735-öt nézz meg), abban egész tűrhető van, br 250ezer körüli áron.

    a helyzet az, hogy ahogy már leírták azóta Acerről van olyan tapasztalat, hogy egy sima kinyitástól tőből letört a felső része. mindezt irodai használat mellett. emellett (bár talán a FuSi-nál jobb egy fél fokkal) az Acer is hajlamos hútermelésre. ezt úgy képzeld el, hogy a mostani gépem egy 2 centis íróasztalt simán átmelegít terhelés mellett, pedig nem olyan rossz szellőzés szempontjából, mint a fent említett FuSi, vagy Acer lehet. a csuklótámaszoknál ugyan elfogadható ilyenkor, de az alja kifejezetten éget (asztalon keresztül meg csak simán nagyon meleg). ezt egy jól tervezett gép úgy csinálja, hogy terhelés mellett elkezd langyosodni...

    a képernyő felbontására igaz lehet az, amit mondassz egy crt-nél, de ha egy tft-t nem a natív felbontásán használsz, akkro sajnos homályosabb lesz a képe érezhetően.

    az általad említett két gép mivel nagyon nagyon alsókategóriát képvisel, így a bennük levő kijelző is szinte biztos, hogy pocsék. itt írta valaki, hogy esetleg Dell, és/vagy IBM gépeket kéne megnézz, azokból van kifejezetten (grafikus) munkára szánt darab is. esetleg használtan belefér a keretedbe, ha újonnan nem.

    [Szerkesztve]

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Damage #1022 üzenetére

    ''Ezek ellenére mégegyszer elmondom a kedvedért is, hogy a tömege, felbontása, üzemideje, anyagminősége (amíg el nem olvad magától), NEM érdekel! Fogadd el, hogy mások az elvárásaim, mint neked!''

    Majd fog. De nem gond, csak gondoltam szólok.

    Az egeret azért hoztam fel, mert mondtad, hogy autóban is használnád. A felbontásról kialakult nézeteimet grafikával foglalkozó ismerőseim is osztják, igaz nagy részük még mindig CRT monitort használ (amióta potom pénzért lehet venni 20''+ profi monitorokat, azóta némelyikük többet is egyszerre) - viszont notebookon csak akkor dolgoznak, ha nagyon muszáj.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

  • cucka

    addikt

    válasz Damage #1022 üzenetére

    Én a kijelzők minőségére (dinamika, szaturáció, fehéregyensúly stb-stb) vagyok inkább kíváncsi és nem a felbontására!
    erről is volt szó. olcsóbb kategóriás notebook kijelzők képminősége még egy olcsóbb asztali tft minőségét sem közelíti meg, ennyi.

  • Damage

    senior tag

    válasz #16820480 #1025 üzenetére

    Köszi a kimerítő és objektív hozzászólást!

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • Damage

    senior tag

    válasz parandroid #1026 üzenetére

    Igazad van, hogy az elvárásaim változni fognak, de itt most az anyagiak szabják meg a szűk keresztmetszetet! És ha választanom kell, hogy mi legyen a hátrány, akkor az üzemidőt és a tömeget jelölöm meg, mert ez számít nekem legkevésbé! Ez van!

    Igen, autóban is használnám! De fotószerkesztésről van szó és ahogy már leírtam, Wacom táblát használok (leginkább az ölemben)!
    Tisztában vagyok vele, hogy a CRT-nek szebb és jobb a képe, ha visszaolvasol láthatod, hogy előnyben részesítem én is a CRT-ket. Legnagyobb bánatomra nem a mobilitásukról híresek és az autóban is kényelmetlen és majdnem lehetetlen használni ezeket a ''nagy dögöket''.

    ''viszont notebookon csak akkor dolgoznak, ha nagyon muszáj.''
    Ezért szeretnék notebook-ot, mert MUSZÁJ, hacsak nem akarom az asztali PC-t magammal cipelni mindenhova. Elsődleges cél a szép kép és 17''-os kijelző (1giga RAM). Másodlagos a játék. Sokan leírtátok, hogy a kettő együtt nem megy csak fagyások árán. Marad az elsődleges cél, felejtsük el az erős VGA-t és játékot. 200 ezer HUF-ért a legerősebb 1 giga RAM-mal rendelkező legszebb 2D-s képpel rendelkező notebook-ot keresem!

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz #16820480 #1025 üzenetére

    Nekem Fusim volt 8hónapig hetente 2* vittem hátizsákban, volt hogy bicikliztem és úgy jött és semmi lényegi baja nemlett.
    Egy esztétikai igen: Megkopott: Lekopott a tetejéröl az ezüstös rész.

    egyébként egy villámcsapás elvitte szegényt, dehát azt nemvárom el tőle, hogy visszab*a a villámot az égre. (Egy TV, Router, nyomtató is megsült.)

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Damage #1029 üzenetére

    Na, eljutottunk idáig onnét, hogy le akarod cserélni az asztali gépedet notebookra. Már megérte. Így már mindjárt más a leányzó fekvése. Ebben az esetben viszont lásd az imént Boyfish-nek válaszoló hozzászólásomat, és az azt követő néhány hozzászólást.

    Egyébként ez inkább személyes kérdés, de miért akarsz autóban képekkel dolgozni? Mert ha még azt mondd, hogy felpakolod őket a gépre és megnézed nagyban, hogy hogyan sikerültek, hogy ne a digitgép kijelzőjén kelljen, azt megértem, de hogy ott már rögtön szerkeszteni is kelljen, meg wacom-táblázni, azt nem igazán. Nem kötözködés, csak tényleg nem értem.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Damage #1029 üzenetére

    az a k* nagy baj, hogyha 200ad van rá akkor kijelzőben csak a legrosszabb kategória jön szóba.

    300alatt tuti nincs remény olyan notira ami mégcsak távolrol is megközelíteni egy MVA/PVA panel képminőségét vagyakár egy jobb TNesét.

    sad but true

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

  • Damage

    senior tag

    válasz Dare2Live #1032 üzenetére

    Habár nincs tapasztalatom a notik terén, de ezt előre sejtettem! égis ennyiből kellene kihoznom a legnormálisabbat. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet szarból várat, de ennyiből mégis, mi lenne a legjobb választás számomra? Nem a legjobbat szeretném a piacról, hanem 200 ezerből a legjobbat kihozni...
    Ennyi erővel a fényképezőgépem is kidobhatnám, elvégre lehet venni 20 millió Ft-ért, ami jobb, vagy 5 millió Ft-os objektívet venni a mostani gépemhez....
    Az adott anyagiakból szeretném a legjobbat megvenni...

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Damage #1033 üzenetére

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Damage #983 üzenetére

    és minimum 17''-ra szükségem van
    Rossz a szemed, vagy minek? Mert ha még a felbontás miatt lenne rá szükséged, akkor oké, de kiválasztod 17''-ből a legkisebb felbontásút, ennek semmi értelme.

    Vagyis csak szimplán FuSi ellenpárti vagy?!
    Nem. Gagyiellenes. Fusiból is van jó, azt Lifebooknak hívják.

    Egy HTPC + TFT-t is könnyű cipelni. Aksit meg úgyse használsz. Miért kell az neked hogy szétégessék egymást az alkatrészek? Meg hogy a legszarabb selejtcuccokat dobálják bele a gépedbe?

    Nem azért kértem a véleményeteket, hogy asztali PC-t ajánljatok, hiszen pont ezt szeretném kiváltani valami mobil gépre!
    Trabant árából akarsz Ferrarit venni. Ez így nyilván nem fog összejönni, szted mi hogy tudnánk ilyet ajánlani? Megveheted az Amilót is, de aztán ne sírj a fórumon azzal hogy ''dehát mi ajánlottuk''. Mert nem.

    A játék másodlagos (azt elvárom, hogy jobban teljesítsen, mint egy asztali Barton 3200+ GeForce6800-al párosítva)!
    Ezzel most jól ellent is mondtál magadnak. Most akkor játékgép kell vagy sem? A gf6800 igencsak annak számít.

    Fotó feldolgozásnál nem mindegy, hogy 17''-nál adja le ezt a méretet vagy 14''-nál
    És az mindegy hogy 3*2, vagy 30000000*2000000000 felbontással?

    Az a gyanúm te nem tudod mit is akarsz. Legyen játékgép meg nem is, legyen olyan mint egy 800 ezres gép, de csak 200 ezerért... Ez nem fog menni. Vagy pedig megveszed a gagyit, MHz-ben azt nyújtja amit elvársz, de ne csodálkozz ha másnap már bekapcsolni se tudod.

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Damage #987 üzenetére

    Az se gond, ha melegszik (amíg le nem fagy)! Annyira hajlamos a melegedésre, hogy fagy is?
    Naná. Ha leveszed a prociról / vgaról a hűtőt, az asztali gép is lefagy. Itt ráadásul minden alkatrész egymás nyakán van (azért kisebb mint az asztali gép), a gf6800 meg amúgy se az energiatakarékosságról híres, van hozzá egy irodai használatra épphogy elégséges hűtés, oszt annyi. Elég ha belesüpped a gép az ülésbe, és elzárja az alsó hőkiömlő nyílást, máris annyi a hűtésnek. Vagy csak simán itt a nyár, meleg a külső levegő is, nem tudja úgy lehűteni a gépet ahogy kell.

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz #95590400 #989 üzenetére

    Hanem ajánlgassam a szart, amit én se vennék meg? Az gerinctelenség lenne.

    ne definiáld már újra mások igényeit
    Pedig sokszor épp azt kell, mert látszik hogy a vevő azt se tudja mit akar. Olyat vár el a notitól, amire nem alkalmas. Azán meg jön a siránkozás hogy miért fagy le, miért nincs driver, miért nem jó ez+az... Azért mert olyat vett, pedig megmondtuk előre.

    Régen én is ilyen voltam, amíg a saját pénzemen meg nem tapasztalatam. Pedig akkor nekem is mondták hogy ne vegyek gagyit, mégis megvettem. Meg is szoptam. Most mondjam azt másnak hogy ő is vegyen csak gagyit, fizesse ki ő is a tanulópénzt, ha már én is? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Damage #990 üzenetére

    Az elvárásom: 17'' kijelző (a lehetőleg legszebb 2D képpel), 3200+ Barton-nál gyorsabb proci, 1 giga RAM (DDRII minimum), asztali PC-be való GeForce 6800-nál erősebb VGA. A tömeg, üzemidő nem számít (nem kell ellőni mégegyszer a cipeld az asztali PC-t poént).
    Az ilyen elvárásoknak megfelelő gép kb. 800 ezer ft-nál kezdődik. 200-ért nem találsz ilyet. Illetve de, csak az a gagyi kategória. Felesleges átpörgetni a fusi amilo / acer / clevo / gericom / albacomp, stb. márkákat, ennyi pénzért mindenhol ennyit nyújtanak.

  • NorbZ5948

    csendes tag

    Csá
    Elhatároztam h veszek egy notit, mert kisebb helyen is elfér mint az asztali, hordozható,csendesebb.....Nahh szval...teljesen kezdő vok noti téren...Az alap követelmény, h legyen benne Wlan a torrentezés miatt, és a cod2 fuson multiba...ez az alap...ár árkategória még nem tudom, majd a nyár végén fog kialakulni ahogy keresek..:D :DDD :D
    1:És melyik boltban lenne a legérdemesebb megvenni?
    2:Purion x2, vagy c2d?
    3:celeron m vagy sempron? mert ugy tom h IP4M-es procik már nem naon vannak...vagy centrino esetleg? mert az meg kifejezetten notikba van nem?

    Arányjavítás érdekel vkit? Szerverről megy... Írj és megeggyezünk

  • Lucky13

    csendes tag

    válasz Ivanov #970 üzenetére

    Szia!
    Köszi a segítséget. Nem 13 vagyok, augusztusba töltöm a 24-et, de gondoltam, hogy ezt megkérdezi valaki :) A 13 csak szerencseszám.

    A jó szervíztámogatottság azt jelenti, hogy nem kell vidékről felutaznom Budapestre, ha valami gondom van a géppel? Ugyanis Bács megyéből rendelek.

    Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve.

  • xedos

    addikt

    válasz cucka #1027 üzenetére

    Meglepő, de sokszor az üzleti száriában is szar van...
    HP 6120 15'' 1400x1050-es felbontás... na ebben olyan a panel, hogy teljes képernyőt nem látod jól csak egy részét... ahogy megmozdítod a fejed már más a kép...
    Utoljára a CLEVO M400A-nál láttam ilyet :(
    Az újabb: 6320 már sokkal jobb...

    Amúgy Damage-nek egy új MAcbook pro 17''-os lenne jó... csak 4x annyiba kerül mint a ráfordítható kerete :)

  • byo

    csendes tag

    ÜDV!
    1 jó laptop legyen könnyü, és sokat birjon az aksija, legyen jó kép minősége, és ne szükölködjön Ramból meg HDD kapacitásból. (Laptop esetében soha nem lehet elvárás az ujabb Gamék Futtatása)

    Szerintem 1 jó laptop igy néz ki
    Compaq Pressario Media Center V6254EA Laptop.
    [link]
    Röviden :
    W Vista
    intel core 2 duo T5200, 1.6GHZ, 2x 1024 ram, 120 GB sata, DVD WR
    kártya olvasó,modem,wlan,15.4'' XGA,ALTEC LAnsing speakers,intel 950 VGA,3kg,1 év GAR.
    Ha valakit érdekel
    ára: 189e HUF. (És lehet lex 2 darab)

    [Szerkesztve]

  • xedos

    addikt

    válasz byo #1042 üzenetére

    Ez itt nem a reklám helye!
    Amúgy nem hiszem, hogy a Compaq presario egy jó noti lenne...
    Ja és 3kg???? az mióta könnyű????

  • #16820480

    törölt tag

    válasz NorbZ5948 #1039 üzenetére

    hűha, itt van egy kisebb fogalomzavar.
    tehát akkor játékra kell (neked is) a gép. így egyből ki lehet lőni a Celeron-M és Sempron procikat, mert azok nem lesznek elég nagy teljesítényűek (illetve a celeron-m még lehetne is akár, de fűt, mint a kazán). P4(M) az már manapság szerencsére nem kerül a gépekbe, ez egy asztali proci implementálása hordozható környezetbe. az eredménye az, hogy sokat fogyaszt, melegszik, és mégse ad legy olyan teljesítményt, mint egy Pentium-M. ez utóbbit (már a P-M-et) a Centrino platform látja el (tehát a centrino nem egy processzor, hanem platform neve, amiben benne van a proci, alaplapi chipset, hálózati vezérlő meg esetleg grafikus vezérlő). manapság már nem nagyon kapsz ilyet sem, mert kifutó. vannak még Dual core procik, amik két Pentium-M magból állnak (T2050, T2060, T2080, stb), és CoreDuo ami meg már az új technológiára épül (T2250, T2300, T2400, stb). teljesítményben az újabb persze jobb, de még ez sem támogatja a 64bites utasításkészletet. mostanában az Intelnél a Core2Duo a menő (T5500, T5600, T7200, stb), és kezd bejönni a szintén erre a magra, de már új (Santa Rosa) platformra épülő család (T5250, T7100, stb). (tudom kihagytam a CoreSolo-kat, és az LV/ULV procikat...)
    namost ezek közül játékra leginkább a C2D-t érdemes nézni, illetve AMD fronton a Turion64 X2-t. ezek közül teljesítményben a C2D valamivel jobb azonos órajelen, és átlagos fogysztásan, viszont maximális teljesítményen a C2D fogyaszt többet (és melegszik is jobban).
    ha játékra kell a gép, akkor még fontos a vga. lelginkább neked valami go7600/x1600 szintű (vagy ha igényed van rá erősebb) kártya fog kelleni. javaslom, hogyha valami olcsóbb gépet ézegetsz, akkor próbálkozz MSI és Asus fronton szétnézni (pl.: MSI M677), vagy ha több a pénzed rá, akkor Dell Lenovo és HP, esetleg Toshiba.
    azt, meg hogy melyik boltban érdemes megvenni részben az fogja meghatározni, hogy milyen típust választassz (de semmiképp nem multiban).

  • Csöves

    senior tag

    LG GS 50 1 évesen megér 60K-t?
    Köszi!

    Aquila non captat muscas.

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Dr. Akula #1035 üzenetére

    ''és minimum 17''-ra szükségem van''
    Rossz a szemed, vagy minek? Mert ha még a felbontás miatt lenne rá szükséged, akkor oké, de kiválasztod 17''-ből a legkisebb felbontásút, ennek semmi értelme.

    asszem már csak te vagy a fórumon, akinek nem világos, hogy miért is kell neki a kisebb felbontás egy panelen...

    Damage: mi lenne, ha játékra megtartanád az asztali gépedet, akkor mindjárt nem lenne a dilemma a laptop vga-jával. bár ha ezt megnézed, akkor ebben elég jó van: [link] és árban elvileg pont belefér.

  • byo

    csendes tag

    válasz xedos #1043 üzenetére

    ''Ja és 3kg???? az mióta könnyű????''
    Gyurni kell karra :D.
    Amugy ugy gondolom 2-3 kg közötti laptopok elfogadható tartományba esnek (igaz teljes menetfelszereléssel ezek valamivel többet nyomnak).
    1x beleszaladtam egy nagyon nehéz 17 colos amds Acerbe :D (olcsónak tünt pár éve :D)

    Én (és még pár xakember) amit kerülni xoktunk azok a laptopok amik asztali gép helyett játékgépként üzemelnének (ált AMDs gépek 17es kijelzővel és rövid aksi idővel).

    Amit sajnos csak utólag tudok meg mindig, az adott készüléknek milyen a képminősége, én erre vagyok nagyon érzékeny (illetve egy laptop használati értékét nagyban befolyásolja), már a 250e huffos ártartomány alatti toshibáknál is előfordul hogy némelyiknek egész jó képe van, de sok az átlagos is.

    Vettünk idén pár nem intel csipszettes intel notit is (Toshibát) kiváncsi lexek idővel lex e velük gond, kicsit féltem tőlük, ja és az 1iket azonnal vissza kelett küldenem mert hardver hibás volt.

  • dabadab

    titán

    válasz #16820480 #1046 üzenetére

    Szerintem meg arrol van szo, hogy Damage nem gondolt bele abba, hogy a laptopok es az asztali monitorok mereteit teljesen mashogy kell ertelmezni, mivel a laptopot joval kozelebbrol nezi az ember: egy 19''-es XGA asztali meg elmegy, de egy 17''-es XGA notebooknal az ember minden szubpixelt latna, es nem hiszem, hogy tenyleg ezt akarja.

    DRM is theft

  • byo

    csendes tag

    válasz dabadab #1048 üzenetére

    Meg az sem jó a nagy laptop monitor esetében hogy ha a sarkokra is kiváncsi vagy akkor körbe kell forgatnod a kukkert mert ha tul közel ülsz nem biztos hogy belefér a látószögbe, néha nagyon bosszantó.

  • polip

    addikt

    válasz #16820480 #1044 üzenetére

    nagyon apró kiegészítés:

    egy centrino attól centrino, mert 3 konkrét dolognak kell benne lenni:

    - intel chipset
    - intel proci
    - intel wlan

    bővebben kicsit erről: [link]

    ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

Aktív témák