Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hunork

    veterán

    válasz Anonymus23 #79587 üzenetére

    A Freesync az AMD technológia, tehát csak AMD kártyával működik.
    144 Hz = 144 fps, persze játéktól, és a beállításoktól függ. De simán megcélozható egy 1070-el, főleg régebbi címekkel.
    Neked a Fast Sync kell, ezt 2016-ban tette elérhetővé az NV.
    Kis idézet:
    "a Maxwell architektúrára épülő GeForce VGA-val rendelkező felhasználók is megkapják a Pascal architektúrát használó GeForce-okkal bemutatkozó Fast Sync funkciót, amelyet OpenGL és DirectX 9 API-t támogató játékok mellett korlátlanul, míg DirectX 10 és 11 API-val korlátozottan lehet használni. Utóbbi esetben a működés attól függ, hogy a futtatott alkalmazás engedélyezi-e a meghajtónak felülírni a beépített vertikális szinkront. DirectX 12 és Vulkan API alatt a Fast Sync nem üzemképes."

    és:
    "Érdekes extra lesz még a Fast Sync funkció, ami tulajdonképpen egy speciális vertikális szinkron. Működése úgy néz ki, hogy amelyik programban a meghajtóból kényszeríthető a V-Sync, ott a Fast Sync is használható, és ennek segítségével a hardver kizárja a pufferelést. Helyére egy alternatív logika kerül, ami gyakorlatilag mindig csak egyetlen képkockát számol, mégpedig az aktuálisat, ezt elmenti egy memóriaterületre, és a következő kész képkocka is ide kerül. A Fast Sync előnye, hogy a lehető legkisebbre csökkenti a késleltetést, miközben megmaradt a vertikális szinkron által biztosított, képtörésmentes megjelenítés. A technológia ugyan teljesen szoftveres alapokon nyugszik, de használatához Pascal architektúrára épülő grafikus vezérlő szükséges. Mindemellett fontos kiemelni, hogy a rendszert olyan programon belül nem lehet használni, amelyik nem engedi meg a meghajtónak felülírni a beépített vertikális szinkronra szolgáló funkciót; ilyen az összes DirectX 12 és Vulkan API-n futó, illetve az egyes DirectX 10 és 11 API-t használó alkalmazások."

    [ Szerkesztve ]

    "Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Új hozzászólás Aktív témák