Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz lasz10 #74999 üzenetére

    + prisz

    Elfogadom, hogy túl lehet misztifikálva az elektromos adagolás, de volt szerencsétlenségem dolgozni ilyen kis helyiségben 2,5 kW-os gép mellett, elég régi, valószínű kapilláris csöves és borzasztó volt. Ha a 3,5-ös legalább le tud szabályozni normálisan, engem már megnyert...

    Mondjuk szerintem eleve kényszermegoldás a légkondi kis helyiségben, valószínű van az a helyzet, amikor már sok önmagában egy 2,5 kW-os gép is. A haveromék azt az utat választották, hogy a családi ház hálószobáiba és talán a nappaliba kerültek gépek, a nappaliba valamilyen 3,5-ös, a szobák viszont kicsik, szerintem 10 m^2 alattiak 2,5 kW gépekkel és az a gond, hogy ha megy a klíma, mindenképp jégverem, ha meg nem, akkor szauna (gyenge szigetelés). Emiatt meg megy a kapcsolgatás, ami aztán abszolút nem jó ezeknek.

    Nálunk közel 120 m^2-t hűt egy 3,5-ös Gree Confort Plus, az emeleten van. Ha csukva vannak az ajtók akkor nem ér semmit, de amúgy fullos, 25--27 °-ot lehet vele tartani. Kevesebbre eddig elenyésző esetben volt igény, a HO és az egyéb ülőmunka úgy is az emeleten zajlik, a földszinten pedig elég sok a ki-be járkálás, így ott biztosan nem lenne ideális a 23--24° egy kinti 30--35 mellett. Akkor más lenne persze, ha nem lenne nyitogatva az ajtó és nem közlekednénk, de kertes a ház, gyakori a kiülés és társai, meg vannak kutyák, miattuk is.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák