- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani82
senior tag
Sziasztok
segítség kéne. Szeretnék venni egy gps-t, ami hamar talál jelet, stabilan tartja azt és pontosan navigál. Nem szeretnék sokat költeni rá, ezért lehet használt is (10.000Ft körül)
Tudtok nekem légyszi ajánlani?Köszi előre is
-
BioKiller
csendes tag
sokat utazok amerikába
És kéne 1 jó GPS nekem is max 50 ezer ft-om van rá ajánlanátok nekem 1-et??
(Lényeg hogy mindig frissüljön meg napra kész legyen(amennyire ez megoldható -
drakonisz
csendes tag
Egy egyszerű GPS-t keresek, aminél számomra feltételek:
1. Működjön a full europa, ha rápakolom memóriakártyáról.
2. Gyorsabb legyen, mint én, tehát találjon utat, mire elérek a lehajtóra.
3. Belerakok egy 8 gigás memóriakártyát (Van itthon micro sd, nem kell, hogy adjanak hozzá) félig mp3-al, akkor azokat játsza le. (Még egy kazettás magnó sincs a kocsiban, a lap-top meg 3-4 óra alatt lemerül, hosszabb utakhoz kevés. Zene nélkül meg 8-10 óra után álmosodom erősen, főleg autópályán...)
4. Autóból lehessen tölteni (gondolom ez nem nagy kitétel... )
5. Kijelzője legyen legalább 4", mert kicsit macerás ceruzázni menet közben, ennél kisebb meg kifejezetten problémás én újjaimmal tapicskolva tapasztalatom szerint.
6. Program nélkül legyen meg 30-on belül...Milyen programot tegyek rá? Van itthon sygic 8.30, jó az, vagy van annál jobb? Nekem nem kell semmi extra, csak hogy működjön, és legyen benne sávaszisztens... (Kicsit szívós dugóban 10 méteren 3 sávot váltani, ha későn kapcsoltam...)
Munkához kellene...
-
Salvador20
őstag
Hello!
Egy ilyenre: [link]
Rá tudom rakni a Sygic Mobile mapsemet?
Illetve mi a különbség a drive és a mobile változatok között?Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
PLaci58
addikt
válasz Salvador20 #5113 üzenetére
Szerintem rá, mivel a Sygic-ot a Wayteq forgalmazza [link]
Az jó kérdés, hogy mi az eltérés a két program között. Szerintem csak a plattformban térnek el, A Mobile Maps-ot inkább telefonokra ajánlják."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Dani82
senior tag
irjatok nekem legyszi sos egy gpst 15-20e ft korul szoftverrel amin friss terkep van gyorsan talal jelet stabilan tartja. ma meg kell vennem. koszi elore is
-
Janoo_07
aktív tag
Szeretnék venni egy gps-t 25e ft-ig egyelőre a Wayteq x960 nézegetem, esetleg valami alternatív jóság? Vagy valakinek van tapasztalata a géppel?
-
Loituma69
őstag
Az X850 jó választás mert az 480x272 felbontású, az x960 pedig 800x480 ezért lassú a térkép forgatás megjelenítés szines poi kezelés stb.. Mindkettőben 500mhz proci van ez a 480x272-höz tökéletes a nagyobb felbontáshoz kevés. Nézz videót videomegosztón egy kisebb és egy nagyobb felbontású pna működés közben és jól látható a sebesség külömbség. De ezek itt már sokszor le lettek írva! De természetesen ha nem zavar valakit a röcögés akkor az x960 is jó választás mert egyébként megbízható gyors műhold találat és atom stabilan tartja a jelet! A Bluepanthert azért írtam mert gyorsabb és kb 6000ft olcsóbb mint az X960-as és mindkettő 5 colos az X850 pedig 4.3 col képátmérőjü és pont annyiba kerül vagy egy kicsit drágább mint az 5 colos Bluepanther Azure Pro. Izlés kérdése,de szerintem szebb vékonyabb a Bluepanther mint a wayteq! Apróság, de a Bluepantherben 533mhz a proci.
[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Milyen programot ajánlotok egy androidos középkategóriás telóra? (1000 mhz-es proci. és 3,5 a kijelző)
A lényeg hogy legyen domborzat a térképen. A sygnic-et próbáltam, nem rossz, de sokszor lefagyasztja a telefont..[ Szerkesztve ]
-
Tbor
tag
Sziasztok !
Szerintetek idős szülőknek milyen navit vegyek (esetleg hol ?)? Jól látható, egyszerűen kezelhető legyen gondolom ezek a főbb szempontok ilyenkor. Igazából csak Magyarország térképpel is elég lenne. Talán a TMC is hasznos, bár nem tudom, mennyire működik ez nálunk...
Előre is köszönöm a tanácsokat, üdv,
Tibor -
Loituma69
őstag
Tmc csak Budapesten működik, úgy ahogy tehát felejtős nem lényeges. A kezelést minden térképszoftvernek meg kell tanúlni, ez agyi kapacitás függő kinek ez kinek a másik könnyebben kezelhető. Talán a sima igo8 a legegyszerübb vagy az amigo. Én mindig internetes oldalakon veszem a gps-t 4000 - 6000ft lehet sporólni mert olcsóbb. Extreme digital elég jó és sok átvevőhely van!
-
snowdog
veterán
válasz Loituma69 #5126 üzenetére
Tmc csak Budapesten működik...
Ez olyan határozott kijelentésnek tűnik, csak éppen nem igaz!
Mindenhol működik, ha van megfelelő license, rádióvétel, vagy netről előre letöltött TMC adat, összességében aktuális adat (hogy ezek mennyire frissek, és mennyire használhatók az más kérdés).
Szóval máskor csak arról írjál ilyeneket, amit biztosan tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
Tbor
tag
válasz Loituma69 #5126 üzenetére
Ok, köszönöm. Nézegettem a kínálatot, esetleg a garmin nuvi 40, 50-re gondoltam. Agyi kapacitas... hm... gondolom idősebb korban egyikünk se veszi majd fel a versenyt a fiatalabb generációval. Meg rugalmasság kérdése is.
A Garmin nüvi 50 vagy 1350, ezek könnyen kezelhatőek ? -
Neilontero
csendes tag
Sziasztok!
Átlag igényekkel szeretnék GPSt venni, belemerülnék a témába,bár félek nincs sok időm rá, így kérdezek itt inkább.
Olyan készüléket keresek, ami
5"nál nem nagyobb
tök mindegy hogy érintős vagy nyomásérzékelős,
FM transzmitteres és
nagyon jó MO-térképpel rendelkezik (iGO8at használtam eddig,az bevált, nem tudom mik az alternatívák)
És "persze legyen gyors és tartsa a jelet".Árban 30e ft magasságában gondolkodnék max, először hétvégenként használnám,majd nyáron napi rendszerességgel nyűném.
-
Kbali
nagyúr
válasz Neilontero #5134 üzenetére
FM transzmitter, hivatalos térkép és 30e Ft - valamelyikből engedned kell
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Egy alap GPS képes eszközt keresek autós navigálásra, Magyarország térképpel, hangos navigálással.
Árban 15-20k-t tudok rászánni, újonnan szeretném, lehetőleg a jövőben frissíthető térképekkel (úgy gondoltam hogy megveszem egy évre a térkép licenszet és az eltelte után vásárolom meg a frissítést - ha lehet ilyet).
Merrefelé nézegessek?
Minden más funkció lényegtelen (képnézegető, videólejátszó, mp3 nem kell), viszonylag gyors legyen és könnyen kezelhető, átlátható.
MOD
Van egy 4 gigás SD kártyám ha az esetleg csökkenti az árat.[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
Kbali
nagyúr
Azt jelenti, hogy a nüvi30-40-50-es készülékeken Naviguide Magyarország térkép van, amit a TopMap Kft. készít (ugyanaz, mint az Igo termékek esetében), míg a 13xx, ill. egyéb Garmin sorozatokban Navteq térkép van (ugyanaz, mint a Nokia térképei), itt a hazai lefedettség némileg elmarad a TopMap féle térképtől.
-
Kbali
nagyúr
Garmin nüvi30-at ajánlom, elvileg a frissítésért sem kell fizetned, ezért megéri a némi plusz ráfordítást.
-
Neilontero
csendes tag
A CNS Globe-ot ajánljátok még? Mindene van ami nekem kéne, nagy felbontás (HD) nem fontos és a net sem (HDnet), illetve gy 4.2" os méret barátságosabb egy 5"osnál (Pro).
És az ára sem horribilis.
-
VásRló
tag
Sziasztok!
Olyan GPS-t keresek, ami vinné az iGo-t is!
És mindamellett több óráig is bírja, mert sokat lenne kéznél, nem az autóban.
A wayteq-et kezdtem nézegetni, mert hogy milyen jó, csakhogy megemlítették, hogy maximum 1 órát bírnak töltő nélkül....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest