- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
A "Pioneer cucc" elég kényelmes, és elég masszívnak is tűnik. De meghallgatás nélkül semmiképp se vegyél, már csak azért se, mert mint mondtam, nagymértékben más a hangja, és kevesebben fogadják el ezt a más hangot, mint a Retro DJ vidámabb, világosabb tónusú hangját.
(#50006) Dany007: Ezekkel szemben inkább a JVC-t érdemes, persze az se hibátlan.
(Egyébként a felsorolt típusok közül én a magam számára nem a JVC-t, hanem a Denon D310-et venném meg, de más számára nem ajánlom, mert a D310-nek, D510-nek aztán tényleg sajátos hangképe van, ha valamelyik után hallgatom a Denon D-1100-at, akkor a szinte mindenki által mélytúlsúlyosnak, a középsávra ráülő mélyűnek tartott D1100 világos tónusúnak, fémesen csilingelőnek tűnik.)
A néha és most is szóbakerült Sony XB500-at én nem erőltetném, valóban van mélye, de elég durva, mesterséges hangja van szerintem. -
törölt tag
A Wild-ot még nam hallgattam. Retro DJ-t és M-290-et vetettem már össze, ezen kettő közül szerintem az M-290 a jobb, de úgy látom, az itteni többség szerint a Retro DJ. Az energikus-mélyhangsúlyos (némelyek által - tévesen - mosottnak és tompának ítélt) M-290 ízlésfüggőbb, megosztóbb mint a Retro DJ, és az olvasmányaim alapján ezt sejtem a Wild-dal kapcsolatban is - márminthogy a Wild is ízlésfüggőbb lehet mint a Retro DJ. A Wild-ról olvasottak alapján valószínűsítem, hogy nekem az M-290 jobban tetszene, mint a Wild. Majd egyszer kipróbálom.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49971 üzenetére
Az egészségügy helyzetét ismerve Retro DJ-t!
-
krichd1
addikt
-
törölt tag
válasz
pockhome #49946 üzenetére
A Wild-ot mint (az egyik) legkevésbé alkalmatlant ajánlottam. Én még nem hallgattam, de akik hallgatták, ennyiért best buy-nak értékelték, vagyis ebben az árkategóriában most az a sláger itt a topikban. Vagy 5ezertől kezdőden a Maxell Retro DJ. Vagy 6ezertől már van Pioneer M-290. Ezek sokal jobbak, mint amiket linkeltél.
-
krichd1
addikt
válasz
baluka26 #49932 üzenetére
Lehet az a 41430$ DAC tud vmi csodát. Nekem az tűnt fel gyors átnézés közben, hogy a régi fejlesztésű fejhallgatók nagyon szépen teljesítettek. Ilyen részletes, informatív összehasonlítással, ahol ennyi drága és sok esetben ritka fejhallgatót hasonlítanak össze közvetlenül, még nem találkoztam. A rangsor felállítása is elég bátor dolog. Csak vmelyik Yoga CD-880 változatot hiányolom.
(#49938) osonte: Egy próbát mindenképp megér szerintem, tapasztalat itt erről a modellről még nincs, csak a Retro DJ-ről és Audio Wild-ról.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
krichd1 #49906 üzenetére
Ebben igazad van. De a Retro DJ nekem pl az első fél órában még nagyon kényelmes volt, csak 2 óra után kezdett el nyomni, de akkor már annyira, hogy nem bírtam elviselni. 2 órát meg csak nem próbálhatja az ember. Egyébként a másik érdekes dolog, hogy vettem egy V-Moda Crossfade M-80-at, ez supra, kisebb mint a Maxell, és kicsit sem lóg le a fülemről, míg a Retro csak félig volt rajta, félig körülötte, mégis sokkal tovább bírom hordani. 2 óra után kicsit nyom az M-80, de nem vészes, megigazítom a szemüvegem, és már mehet újabb 2 óra akár. Szemüveg nélkül meg egyáltalán nem kényelmetlen.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
krichd1 #49906 üzenetére
A Retro DJ-nek nem tudom mekkora a párnán belüli átmérője, de a Wildba max. egy újszülött kisbaba fülecskéje fér bele, az is necces (2,5-3cm talán...). A szorítóereje és a párnában található hideghab keménysége együttesen elég komoly fájdalmakat tud okozni nem is túl hosszú idő után. Ezen úgy enyhítettem, hogy széttágítottam, így a szorítóerő már optimális, de a párna attól még kemény maradt, tehát nincs megoldás. Gondolom az egyértelmű, hogy új párnát én biztos nem veszek egy 6k-s fülesre. Drágább lenne a leves, mint a hús.
A kényelem szubjektív, de a Wild el nem tudom képzelni, hogy valakinek akár fél óránál tovább is teljesen kényelmes maradjon, órákról már ne is beszéljünk. Én nagyon szeretem a Wild hangját, élvezem a zenéim minden egyes másodpercét vele, de a kényelmetlenséget akkor is ki kell emelnem.A Retro DJ tudomásom szerint kisebb szorítóerővel rendelkezik, tehát valamilyen szinten kényelmesebb kell legyen, de a párna akkor is kérdéses marad.
-
krichd1
addikt
válasz
vzsryl #49905 üzenetére
Kényelem szempontból elég nehéz ajánlani, mindenkinek más a fej- és fülformája, mérete. A Retro DJ is van akinek fülre támaszkodik, van akinek a fül köré. Ezért (is) ki kell próbálni vásárlás előtt lehetőleg a fejhallgatókat. Persze tudom hogy a próba sokszor szinte lehetetlen különböző okok miatt, az utazás ára előfordul, hogy több mint a fejhallgató ára. A csak külföldről beszerezhető fejhallgatókra inkább ki sem térnék.
-
törölt tag
válasz
Geresics #49894 üzenetére
Ezeket a márkákat-típusokat az itteniek közül nem sokan próbálták, nem ezek forognak ebben a topikban, hanem a hifi célú, általában mikrofontalan fejhallgatók, ezért ha ilyen kérdés jön ide, akkor fejhallgató+csiptetős mikrofon válasz szokott menni. Például Maxell Retro DJ, Pioneer M290, Maxell Audio Wild, amelyek most az 5-6-7ezer körüli ársávban legnépszerűbbek itt a topikban. Ezek mikrofon nélküliek.
(#49892) yxcv: Lásd fent.
-
mcs
veterán
válasz
mandin #49856 üzenetére
A HD 202 mélyhangsúlyosabb és kényelmetlenebb, viszont a K512 kevésbé annyira mélyorientált és kényelmes is. (legalábbis nekem az volt, amikor kipróbáltam) Hangerőre ugyanolyan a kettő kb
Ha nagyon jó áron akarsz mélyekben gazdag fejest, akkor csak ismételni tudom önmagamat: Maxell Retro DJ/Audio Wild.
-
mcs
veterán
válasz
kamikaz333 #49782 üzenetére
Már olcsón is vannak jobbak a HD 202nél, mint például Maxell Retro DJ és Audio Wild.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
TheZukker #49640 üzenetére
Nekem ez tetszik legjobban, de maga a fejes formája utcára kifejezetten nem ajánlott.
(#49641) r3dsnake: Fogalmam sincs, de Nokia Lumia 610-el is ugyanígy hallom. Az Iphone valami nagyon profi hanggép vagy mi fene? Távol áll tőlem minden Apple cucc, és nem is akarom közel engedni őket.
(#49643) TheZukker: Amúgy én lassan teljesen fehér párnát varázsolok belőle, mert mállik a fekete plüss, mint habos sütemény. Úgy jobban fog mutatni, de a formája még mindig rettenetes, bumfordi, gagyi összhatást keltő. A Retro DJ fényévekkel jobban néz ki.
-
Samtya
senior tag
válasz
TheZukker #49480 üzenetére
Nem egyszerre vettem. A Retro DJ már egy ideje megvan. Mindkettő be van járatva mert a 435-öst használtan vettem (nem látszik rajta a használat).
Alaplapi hangkártyáról, Sansa Fuze Plus-ról és asztali sztereó erősítőről hallgatom. Most mindenki felhördül, hogy áááhh, alaplapi hangkártya... Alig rosszabb mint a Fuze+. Nem tudom hogy lehet ez, de így van. Elektromos zajokat sem szed össze, semmit. Van olyan számítógépem amelyikben a hangkártya összeszed zajt, úgyhogy tudom miről beszélek.
Egyébként nem emlékezetből írtam az összehasonlítást. Direkt cserélgettem közvetlenül egymás után a fejhallgatókat. Egy zeneszámon belül volt úgy, hogy többször is cserélgettem a fejeseket illetve visszatekertem többször bizonyos általam kritikusnak tartott zenerészekhez és felváltva hallgattam. Aztán próbáltam hosszú távon is a 435-öt arra várva, hogy mikor jön el a pillanat amikor kényelmetlenné válik. Nem jött el. Legalábbis amennyi ídőm volt zenehallgatásra azalatt nem. -
Samtya
senior tag
Sennheiser HD 435 és Maxell Retro DJ.
Számomra érdekes tapasztalatokat gyüjtöttem be e két fejhallgatóval.A Sennheisernél arra számítottam, hogy kényelemben kiváló lesz és hangzásban pedig kb a Maxell szintjét fogja hozni, illetve mivel nyitott, talán a tere is nagyobb lesz.
Lássuk, hogy mi történt:Mélytartomány:
A Retro DJ köztudottan jól szerepel, valóban egészen mélyről jövő mélyei vannak. Idönként úgy érzi az ember mintha a nyaki gerincét rezgetné, dobbeütéseknél szinte a hátit is.
Elektronikus zenék szintetizált durva mélyeit könnyedén, tisztán és 'hátborzongatóan' jeleníti meg. A középtartomány felé haladva nemhogy mégtöbb mélye lenne, hanem elfogyogat belőle.
Ezért érződik annyira brutális méllyűnek a Retro DJ. (Denon AH-D1100-at még nem hallottam, akkor persze már más véleményem lenne.)Ehhez képest a HD 435 nem indul annyira mélyről, viszont tovább terjed a közép felé. Mindenképp egy mélykiemelt fejes, a kiemelés szélesebb tartományt érint a mélytartomány felső oldalán.
Előfordul, hogy szinte bödönhangja van. Rosszabb minőségű vagy eleve kevesebb mélyet tartalmazó zenéknél érdekes módon mintha több mélye lenne mint a DJ-nek, de ez az előbb említett kiemelés miatt van.Középtartomány:
A Retro DJ közepe illetve felső közepe nekem kicsit sok, lehetne visszafogottabb, viszont részletes és emiatt a gyengébb felvételek hibái könyörtelenül megjelennek, youtube és társainak annyi.A Sennheiser középtartománya sokkal visszafogottabb, szinte engedi fel magára a mélyet. Jó lenne ha elérné a Maxell részletességét de ez nem mindig sikerül neki. Nagy kár, mert középtartományban megverhetné a Retro DJ-t. Az én esetemben talán sikerül is neki.
Magastartomány:
A Retro DJ-nél a kifejezett és néha már túl harsány közepére ráépül egy igen tiszta, megfelelő erősségű időnként szinte kristályos, pengeéles magas. Jót tesz vele, tereli a figyelmet a középről, nekem bejön.
Nem karcos, nem sistergős, de gyors és határozott. Az olyan kezdőknél, akik nem hallottak még 'rendes' fejhallgatót (mint például én is) ez adja a nagyon méllyekkel (és a térrel) együtt a WOW-effektet.A Sennheisernél... hát van egy kis probléma. Alapból tompa, valahogy nem az igazi. Várná az ember a hangszerek magas összetevőit, de nem jönnek. EQ-zva javul, tehát képes szép magasat kiadni a fejhallgató de nagyon rá kell segíteni. Azon a szinten a Maxell már túl van vezérelve.
Tér:
A Retro DJ tere véleményem szerint egészen jó, képes mondjuk egy színpadra - az ott lévő zenészek közé - helyezni a hallgatóját. Mindenképpen túlmutat az ember közvetlen környezetén.
Érzetre 4-5 méteres távolságból is szólalnak meg hangszerek, időnként egészen fura irányból pl rézsútosan hátulról. Elektronikus zenéknél egész kavalkád tud kialakulni, az ember feje fölött röpködnek hangok oda-vissza, közben van ami csak oldalról szól de ott is változtatja a helyzetét. Néha kissé mesterségesen keltettnek, direkt széthúzottnak érződik, de inkább ilyen legyen mint monó.A HD 435 nyitott fejhallgató a gyártó szerint. Nem tudom milyennek kell egy nyitottnál a térnek lenni, de ennél nem nagy, az biztos. A DJ-nél írtam, hogy a zenészek közé helyezi az embert, a Senn a zenészeket helyezi miniatürizálva az ember fejébe. Fejen kívülre is tud azért időnként helyezni, de nem olyan távolságra mint amire számítottam.
Mi okozhatja HD 435 hiányosságait? Valószínűleg ugyanaz amitől viszont kényelmesebb lesz mint a Retro DJ. Az a tele-szivacspárna, ami az egész fülpárnát alkotja és szerintem tompítja a hangot, beszűkíti a teret a HD 435 esetében.
Teljesen ráfekszik a fülre, olyan vastag, hogy a fül belesimul és mégsem érződik mögötte a műanyag rész.
A fejpánt belső részén is szivacs van, nem nyomja a fejet. Gömbcsukló mechanizmussal kapcsolódik hozzá a fülhallgató rész, ami szintén fokozza a kényelmet. Lényegében beáll olyan pozícióba, amilyen kell.
A szorítóerő megfelelő, több nem kell, kicsit kevesebb talán lehetne, de így biztosan nem csúszkál. Nem ropognak a műanyagok sem. A szivacs kissé melegíti a fület. Eddig egyfolytában max másfél óráig volt rajtam, de biztos vagyok benne, hogy jóval többet ki lehet benne bírni.
Érdekes, hogy cserélgetve a kettőt, rövidtávon a Maxell tűnik jobbnak mivel ott a fül szabadon van. Ez csak átmeneti előny, nálam egy idő után fülfájdítóssá válik.Összességében melyik tehát a jobb fejes?
Nem igazán lehet eldönteni. A használati összértékük nagyjából egyforma. Akinek a Retro DJ kényelmes, azoknál egyértelműen az a nyerő. Alapvetően jobb hangja van.
Másrészt viszont lehet találni olyan beállítást, ahol a HD 435 már közel olyan jól szól mint a Retro DJ. Ellenben a tere soha nem lesz olyan. Rosszabb minőségű zenéket is kellemesebb lehet hallgatni a HD 435-tel. Csilingelő, kristályos magashangot nem igénylő (ellenben mélyeket olyannyira kedvelő, hogy a minőség nem is annyira számít, csak legyen sok mély) embereknek is jobban bejöhet a HD 435.A dizájn nekem nem számít, akit érdekel annak itt van pár kép:
Végül megemlítem a kábelhossz-dilemmámat. A 3 méteres kábelt nem tudom mire találták ki. Tévézéshez rövid, egyébként pedig feleslegesen hosszú. Mivel lecsatlakoztatható a fejhallgatóról jobb lett volna ha gyárilag egy 5 és egy másik 1,2 méteressel adják.
-
Samtya
senior tag
Érdekel itt valakit egy Sennheiser HD 435 vs. Retro DJ összehasonlítás?
-
Samtya
senior tag
Sziasztok!
Egy korábbi hozzászólásomban kritizáltam némileg a Maxell Retro DJ hangját. Ezt szeretném módosítani, ugyanis akkor nem volt igazam. A középmagas tartománnyal volt némi problémám de nem sokkal később kiderült, hogy ezt a rossz hangminőségű zenék okozták. Viszonylag elfogadható minőségű 192 kbit/s MP3 és 966 kbit/s FLAC zenéknél semmilyen probléma nem tapasztalható. Ráadásul akkor még új volt a fejes (kevesebb mint 20 óra volt benne). Olvastam itt 50 órás bejáratásról is.
Miután megnyugodtam, hogy jól szól, telt-múlt az idő és kezdett előjönni egy másik probléma. 2-3 óra használat után kezdte nyomni a fülemet. Valószínű, hogy a fülpárna összenyomódott kissé a használat során, ezen belül a szövetborítás mögött van egy műanyag él ami így már 2+ óra zenehallgatás után megfájdítja a fülemet.Arra gondoltam, hogy teszek bele valamilyen szivacsot, hogy ne érezzem a műanyagot.
Szétszedés:
Szivacsozás:
(lehet röhögni)
Itt az egyik felében már benne van szivacs, a másikban még nincs:
Méretek:
Ezután teszteltem a fejhallgatót. Nem lett jó....
Máshogy ugyan, de valahogy mégis nyomott. Vastag lett a szivacs. Szétszedtem, félbevágtam őket majd a négyből a két kisebb darabbal újra összeraktam:Most itt tartok. Nem volt a fejemen sokat eddig a vékony szivaccsal, de jónak tűnik.
A hangja nem változott vagy csak olyan minimálisan, hogy emlékezetből nem tudok különbséget tenni. Menet közben is próbáltam félig beszivacsozva, úgy sem hallottam említésre méltó különbséget a két oldal között pedig nem vagyok süket.
Elképzelhető egyébként, hogy kényelmi szempontból így sem lesz tuti. Akkor már csak a párnacsere segíthet (említettem, hogy használat közben kicsit összelapult és véleményem szerint ez okozta a problémát). 82 mm az átmérője a párnának, jelenleg 11-13 mm magas. Ezt kellene kb 15-20 mm magasságú párnára cserélni. Van valakinek ötlete?Végül elmondanám, hogy ezek a kényelmi problémák nálam ugyan előjöttek, de nem biztos, hogy másnál is így lesz, annak ellenére, hogy nekem sincs nagy fejem és a fülem is belefér a párnán belülre. Az én fülem sajnos épp összetalálkozik egy belső éllel ami nem szerencsés.
Mára ennyi.. üdv!
-
raziel01
veterán
Vettem egy fehér Maxell Retro DJ-t, nekem teljesen jó de nem értem miért hívják stúdió fülesnek?
Azért még nekem is leesett, hogy nem 4 ezres fejhallgatót használnak ilyen helyeken.
Viszont hihetetlenül kényelmes, pont beleillik a fülem. -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #48744 üzenetére
Nem biztos, hogy egy retro dj mindenki szerint rosszabb, mint egy T1.
Mi van, ha telefonról hallgatja a kedves jelentkező ?
Netán az ár is szempont valakinek ?(#48747) baluka26 :
és lesz is pénz mindenekinek olyan rendszert építeni, ahol nem a fejes a szűk keresztmetszet ?
Jaa, tényleg az árat ki kell zárni.Honnan tudod, hogy mikortól az adott fejes a szűk keresztmetszet ?
Vagy teszteljünk mindent több milliós fejes rendszerről? Olyan kinek van itt? -
Cheesy
őstag
válasz
Alan[HUN] #48657 üzenetére
A Maxell Retro DJ és Audio Wild tetszenek, ha fejhallgatót veszek, ezek közül kerül ki a gyűztes, fentebb is olvastam nem egy dícsérő kommentet.
A fejhallgató + mikrofon egybe-párost egyedül a könnyebb mozgathatóság, komfort (csak lehajtom/csatlakoztatom a mikrofont) miatt keresem, külön felcsíptethető mikrofon miatt 2 kábel is tekeregni fog rajtam. Vagy van erre valami trükk?
-
Alan[HUN]
senior tag
-
vzsryl
nagyúr
Jól gondolom, hogy hordozhatóságban jobb a Retro DJ az Audio Wild-nál? Azértkérdezem, mert az utóbbi nagyon tetszik, és szeretnék venni még egyet munkába jövet-menet is, viszont akkor már egy valamivel csinosabb, kisebb, kényelmesebb, de hangzásban hasonló fejes kellene.
-
törölt tag
Nekem a legoptimálisabbnak ítélt felhelyezéssel is csak brummogni szokott a HD202, és azt is csak úgy kölyökmackó módjára (de különösebb bajom egyébként nincs vele, inkább csak keveslem amit nyújt). Viszont az M-290 az tud dübörögni! Na nem mintha a dübörgés lenne a cél, de szerintem viszonylag jól is szól, és az öt általad sorolt közül én a legdinamikusabbnak ítélem. A legstabilabb, legpontosabb, legsemlegesebb azonban ezek közül a K44, ebben bizonyára egyetértünk.
És akkor állítottunk egy kis konkurenciát a Retro DJ-nek, igaz, hogy elég öregecske, kifutott típus szegény K44 (igaz, ott van belőle a v2, ami azonban eléggé másképp szól, bár nem rosszabbul).
-
törölt tag
Én ezek közül az AKG K44-et és a Pioneer M-290-et hallottam a legjobbnak, és mindkettőt jobbnak tartom a Retro DJ-nél. Az M-290-et jobban szeretem, de a legkorrektebb, legvitathatatlanabb a K44. A HD202-vel kapcsolatban azonban egyetértek a közvéleménnyel: eléggé közepesecske, ráadásul csoffadt hangja van, csodálkozom, hogy éppen azt hallottad a legdinamikusabbnak. (A Wild-ot még nem hallgattam.)
DBAtti:
Egyetértek, a Retro DJ az árkategóriájában a legjobbak közé tartozik, vannak még vele legalább egyenértékűek ugyanannyiért, 10ezres árban pedig már sokkal jobbakat lehet kapni. -
DBAtti
aktív tag
válasz
akela91 #48538 üzenetére
Értem, hogy kifacsart helyzet, én magam sem fogok ezért venni olcsó fejeseket raklap szám. A kérdés inkább az, hogy mennyire biztos pont az a pont? A kategórián belül hány másik fejhallgatót hallgatott meg, aki azt mondja, hogy az áráért nagyon jó? Lehet hogy otthon egy sokkal jobb rendszerről hallgatózik, és azt gondolja, no ez 5k-ért még tök jó, bár amúgy bitang pusztulatosan fostos a saját cuccaimhoz képest. Vagy épp még nem is hallott jobbat, és azért gondolja, hogy tyűdefasza, ez kell mindenkinek!
Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de ahogyan le is írtam a logout blogomban, a Retro DJ-ről, engem messze nem győzött meg. Hallgatható, de van bőven hibája, az 5401 sokkal jobban tetszett, még akkor is ha kevés a mélye. És itt vagyok akkor én is. Milyen jogon írogatom az 5401-et, ha nem hallgattam meg többet
Hát azért, mert nekem az a biztos pont, mert azt hallottam. És a Retro DJ után rohadék Maxellofób mindenki rosszakarója lettem
Idéznék a híres Német-Magyar szótárból:
Nem jó ez, mint ahogy a lófasz nem furulya, majomsegg nem ibolya, se nem rózsabimbó."Majd bemegyünk 10-en és megvitatjuk a dolgokat"
Egy ilyenben benne lennék. Bár előtte be kellene szólni a boltba, hogy jövünk, és tegyenek alá valami normális forrástMeg hozzanak chipset, virslit és sört, meg táncoslányokat
-
DBAtti
aktív tag
"Ennyiért tényleg jó vétel, azonban az picit túlzás hogy 10000 Ft-ig mindent ver."
Mindig örülök, amikor valakiben reális értékelés fogalmazódik meg. Bár én még nem hallottam a MAW (Maxell Audio Wild)-ot, biztosra veszem, hogy nem képes csodákra. Mégis, ahogy anno a Retro DJ-vel kapcsolatban is, egyre csak jönnek a dicshimnuszok, és árad, hogy mennyire jó, meg ez a 10000-es kategóriához felér dolog
-> NOT
Se a Retro DJ, se ez nem ér fel addig, ahogyan a DT231-em sem lesz egy szinten 20k-s fejesekkel, de a maga nemében egy jó vétel.
Csak azért írom ezt a pár sort, mert meg kell valljam, zavar, ami lejön a fórumról.Még ha oda is tesszük, hogy ár/értékben nagyon jó... akkor is van szerintem bőven vetélytársa a piacon. El tudom képzelni, hogy egy 5-6k-s Sony, Philips, vagy Panasonic nyújtja ugyanazt a szintet, vagy jobbat, de senki nem próbálgatja végig őket ugye.
Így meg valaki vesz egyet, eldönti, hogy nagyon jó ennyiért, más is vesz, ő is ezt gondolja, aztán ott ragadunk, hogy csak ezt, mert jó, a többi ugyanis nem lesz tesztelve. Tulajdonképp az SHP 5401-el is ez van, én magam is jónak tartom, szóval képmutatás ez a szövegelés, de ettől még nem tetszik ami van.Tudom, hogy épp a nagy hangminőségbeli szórás miatt nekünk kellene ajánlani valami elfogadhatót/ jót ebben az ár tartományban a tanácstalan topiclátogatóknak, és csak akkor mondunk egy típust, ha az bizonyított, de NAGYON jót tenne, ha össze tudnánk szedni a vételre érdemes budget megoldások bővebb listáját (8-10k alatt).
-
raziel01
veterán
Maxell Retro DJ-nél miért olcsóbb 800 Ft-al a fehér színű?
Mert nekem az is jó lenne, képeken nem látszik csúnyának.
Vélemény? Valaki használ ilyet? -
bigmasterg
addikt
válasz
TheZukker #48385 üzenetére
HD800 nem a világ legjobb fejhallgatója, de már erősen felső kategória.
Sennheiser HE90 Orpheus-t és Stax SR-009-et még egy szinttel feljebb szokták rangsorolni.
Relatív, hogy kinek, mi éri meg az árát. Minél feljebb lépsz, annál többet kell egyre kisebb javulásért fizetned.
Retro Dj - Superlux - srh440- hd600/650 - hd800
Ezek és még számos fel nem sorolt fejes közül bármelyikre mondhatjuk, hogy megéri az árát és ugyanakkor azt is, hogy nem.
Van akinek a retro DJ a legjobb vétel 3-4 ezerét, számára egy hd800 a maga 2-300as árával nevetségesen drága és felesleges. Ugyan akkor könnyen megeshet, hogy a hd800 tulaj hallgathatatlannak találja a retro dj-t és neki egy fillért sem ér meg.
Mondom, relatív....és cáfolnám is a legelső mondatomat. Van aki számára a hd800 a legjobb fejhallgató és van akinek nem.
szerk.:
fi:zi'k gyorsabb volt és picit egyszerűbben írta le. -
krichd1
addikt
Igen. Philips SHP5401, Maxell Retro DJ. Mindkettőt érdemes kipróbálnod. Retro DJ nem mindenkinek kényelmes.
(#48350) akela91: Fischer Audio FA-003, Brainwavz HM5, Lindy Premium Hi-Fi Headfone, Digitech Pro Monitor Headphone néven keresd. Itthon nem lehet kapni, csak külföldről rendelve.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
vzsryl #48271 üzenetére
Meggondoltam magam. Retro DJ vagy Audio Wild lesz ebből, mert nagyon jó véleményeket olvastam róluk (tőletek is) és elérhető pl az iponból is (pick pack pont kompatibilis
).
Melyiknek jobb a hangzása? (A mély fontos, a magas gyenge legyen.) Melyik kényelmesebb? (Ha ugyanolyanok, akkor a hangzás dönt.) -
mcs
veterán
Volt szerencsém kipróbálni a saját Maxell Audio Wildom után a Retro DJ-t is.
Az Audio Wild kicsit teltebben, és hangosabban szól, de ettől függetlenül a Retro DJ is kíváló az áráért.
A Sennheiser HD 202 ehhez képest is núdli. -
törölt tag
Azért vehettél volna belőle normálisabb színűt is...
És tényleg próbáld alkalomadtán összehasonlítani a Retro DJ-vel, hogy más-e, vagy csak "átcsomagolták". És akkor már hasonlítsad a Pioneer M-290-nel is, ha még nem tetted, mert ebben a ketegóriában azt én jobbnak tartom mint a Retro DJ-t, és érdekelne, hogy te mit tapasztalsz az M-290-et a Wild-dal összeeresztve.
-
Maxtreme
addikt
válasz
Maxtreme #48139 üzenetére
hmm. Kíváncsi lennék a Retro Dj hangjára, mert ahogy nézem, a műszaki adatokat tekintve valamivel gyengébbnek tűnik.
Audio Wild:
Csatorna egyensúly <3dB
Csomag mérete 212 x 100 x 200mm 0.24kg
Dugó Gold Plated 3.5mm Straight Plug
Ellemállás 32ohms
Érzékenység 110dB +/- 3dB (1kHz)
Film 0.016mm
Frekvenciatartomány 20Hz - 20kHz
Hártya 16.4mm
Mágnes Neodymium (NdFeB)
Maximum bemenő teljesítmény 350mW at 1kHZ
Membrán 40mm
Névleges bemenő teljesítmény 50mW
Zsinór hossza 1.2mRetro Dj:
Csatorna egyensúly <3dB
Csomag mérete 190 x 80 x 185mm 0.175kg
Dugó Gold Plated 3.5mm Straight Plug
Ellemállás 32ohms
Érzékenység 95dB +/- 3dB (1kHz)
Film 0.019mm
Frekvenciatartomány 20Hz - 20kHz
Mágnes Neodymium (NdFeB)
Maximum bemenő teljesítmény 200mW
Membrán 38mm
Névleges bemenő teljesítmény 50mW
Zsinór hossza 1.3m -
Maxtreme
addikt
Gyors reggeli villámteszt by én
Tegnap elszakadt nálam az ékszíj, és elhatároztam hogy veszek valami fejest a minihifimhez, ez )mert ált sz. gépen hallgatok zenét, de előfordul hogy a "hifi", esetleg tv is sorra kerül.
Elsősorban olyat kerestem ami mély központúbb, mert bár a saját húgfalaival meglepően jó mélyeket produkál a samu,, de fejessel azért érezni hogy ez biza karcsú. (viszont a többi tartomány rendben van.
Sokat nem akartam rá költeni, oylan 5-8k körüli összegben gondolkoztam.
Neten utánaolvasva (ill má is ajánlotta) elballagtam a Tescoba, és vettem egy Maxell Audio Wild típusú fejest 5500 pénzért. (olvastam hogy sokan ajánlottátok itt a Retro DJ-t, nem lepődnék meg ha csak a külleme lenen ennek más)Ezt válaszoztam, volt több színben, mintával is. (nekem ez tetszett a legjobban)
Az első meglepő dolog a csomag kibontása után az anyagminőség, amire ebben az árkategóriában nagyon nem szoktak figyelni.
A fejes kellemes tapintású gumírozott bevonattal, gumis szigetelésű lány kábellel, aranyozott 3.5mm-es jack dugóval, és masszívnak tűnő összeszereléssel rendelkezik.Bár a hifinek csúfolt hangkeltőhöz vettem a fejest, de előbb úgy gondoltam a pc-n próbálom ki (hangkeltő asus Xonar D1, lejátszó foobar2000 asioval)
Mielőtt folytatnám a hangminőséggel az irományt, leírom mik az összehasonlítási alapjaim.
Saját Audio Technica aATH-M40 fs
Monacor MD 6200
Céges: Audio Technica ATH-T22
(ezeken kívül nyilván többel volt dolgom [ill van még füles is, de az ugye kicsit más tészta] de ezeket használom napszerűen.Mivel elsősorban a mély központúsága miatt vettem, próbáltam oylan zenét keresni ami eme kritériumoknak megfelel, (ill azért többi tartomány minőségét is lehet vele tesztelni) ezért esett a választásom erre
Azt kell mondanom ennyi pénzért ez a fejes ajándék. A mélyharangok kellően dinamikusak, a magas tartomány csilingelő, és a középpel sincs semmi probléma, kellően "öblös". (és ez még bejáratás után változni is fog)
A terhelhetőségre szintén nem lehet panasz, attól függetlenül hogy nem szoktam max hangerőn hallgatni és tesztelni, jelen esetben kicsit nekieresztettem a a naftát, de nem vallt szégyent a cucc. Se torzítás, se recsegés.
A viselet kényelmes, bár (ez lehet emberfüggő is) nekem kissé elkezdte a pánt törni a fejem 1-2 óra után...és ha már leírtam a fentebb említett fejeseket, kis összehasonlítás:
- Audio Technica aATH-M40 fs: ok, ezzel kár is hasonlítgatni, hisz egy közel 30k-s fejesről van szó. Emez sokkal természetesebb, nem mély orientált (be is b*szna, hisz elsősorban studioba készült). Ezt a részt hagyjuk is.
Monacor MD 6200: Bár ez is anno egy 20k-s cucc volt, de meglepő módon ennek maxell odaver, hangerőben, terhelhetőségben, és hangminőségben is. Talán egyedül a magas tartománya jobb a Monacor megoldásának.
Audio Technica ATH-T22 Ezt a fejest 8-9k körül lehet megvenni, és bátran állíthatom hogy a maxell közelébe nincs. Minden téren nagyon csúfos vereséget szenved, még az anyagminőséget tekintve is.Sazl így az amatőr firkálmányom után azt mondom aki ennyi pénzből szeretne venni egy remek mélykiemeléssel rendelkező (ám a többi tartományban is remekül helytálló) fejest, ne habozzon, tuti nem fog csalódni.
Amondó vagyok hogy 12-14k alatt ennél nem kap jobbat a piacon (a retro Dj-t kivéve talán, amit szintén sokat dicsértek)
-
ixtom
tag
Már több mint két hónapja beruháztam egy AKG K550-es fejesbe és megosztanám a tapasztalataimat. (Retro DJ-ről "váltottam", de valójában ez az első igazi, normális fejesem így nem bonyolódnék bele összehasonlítós dolgokba, nem lennék hiteles. A fejestali kevés volt a maradandó élmények kialakulásához, így részemről az ott hallottak sem mérvadóak.)
Sokan mondják, hogy büdös a kicsomagoláskor. Ez számomra nem volt zavaró, és pár nap múlva már nem lehetett érezni a fejesen. (Nekem nem ez a büdös szag
)
Az anyaghasználat rendben van, ránézésre és fogásra is kellemes benyomást kelt , de nem érzem benne az elpusztíthatatlanságot (tudom, otthoni használatra szánták
).
Mivel zárt a fejes, eléggé bele tud izzadni az ember, ennek ellenére hosszú távon is nagyon kényelemes. A fülpárna nagyon puha és a külső zajokat egész jól szigeteli (buszon is próbáltam). A fejpántra viszont rakhattak volna vastagabb szivacsot...Eleinte csak laptopról hajtva hallgattam és úgy sem volt rossz, de később sipi83-tól megvettem a Matrix RIP DAC/Headamp kombó kütyüt. Nos, ez egy kicsit más világ, végre hallok olyan részleteket, amiket eddig nem. Nagyon érezni melyik a jó és melyik a gyengébb/rossz felvétel (nem "mp3 vs. flac"-re gondolok). Persze ez még mindig messze lehet a nagyon jótól, de olyanra most nincs pénzem [vagyis lehetne, de azt hangdobozos rendszerre költöttem, amit még nem tudok hallgatni... Na a lejtő (szakadék) már megvan
].
Korábban írták, hogy kevés mélye van a fejesnek. Ez szerintem felvétel- és felhelyezés függő is, de igaz, hogy nem egy basshead cucc (néha el tudnék viselni többet). Kíváncsi vagyok valójában mit tudhat komolyabb elektronikákkal.
Az biztos, hogy egy jódarabig nem válok meg tőle. Talán később veszek majd mást is, de ez marad.
-
bkercso
nagyúr
válasz
TheZukker #47776 üzenetére
Sokféle alaplapi van, érdemes előbb a fülest megvenni és meghallgatni, hátha elég lesz. Az SRH440 könnyen hajtható, de önmagában kimeríti a keretet. A Retro DJ-re szavaznék én is, vagy Superlux. Viszont a jó forrást és erősítőt általában az olcsóbb fülesek is meghálálják, de találkoztam már olyan alaplapi hangkarival, ami igen jó volt, drágán lehetett volna fejleszteni ezen a téren.
raziel01: Nem zajos lesz. És egy idő után kontaktos is, mert a réz oxidálódik. Forrasztani kell és árnyékolni. A Tescos csati korrekt árú és műszakilag is korrekt. TV-antenna boltban talán még olcsóban is van ilyen, ha számít pár 100 Ft.
-
Mókus88
csendes tag
Elmentem megvenni ma a Maxell Retro Dj-t
Köszönöm akik ajánlották, nagyon jónak tűnik idáig
Kicsit még fura, bár egész jól illeszkedik. Hangzás tökéletes. Androidos telefont lehúzza mint állat (Galaxy Ace). -
bkercso
nagyúr
nem vagyok vájtfülű, szóval nem hallok meg olyan dolgokat, amiket más igen
Vagy csak eddig nem hallottál, mert nem hallgattál nagyon jó rendszereket. Könnyű a jóhoz hozzászokni, és élvezetesebb a zene egy jó rendszeren akkor is, ha még nem próbáltad. A bluetooth-tól én is ódzkodnék a helyedben.
Menj el a MM-ba és hallgass meg ilyen BT-s füleseket, aztán meg mondjuk egy Maxell Retro DJ-t (6500Ft), és meghallod a különbséget. Be lehet vinni a saját telefont saját zenével.Utcára vagy olyat veszel, ami nem vagy nem nagyon szigeteli a zajokat (nyitottak), és akkor az utca zaját kell túlüvölte, vagy szigetelőset (zártak, pl. Retro DJ), és akkor kevésbé biztonságos a közlekedés.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
#71562240 #47658 üzenetére
Pécsi hülyeboltban nem sok értelmes fejhallgató van. Van Maxell Retro DJ, de az nem mikrofonos. Vannak a Sennheiserek, szigorúan az 5xx-es kategória alatt, sztem ezek közül egyik sem mikrofonos. Emelttett pár Philips, meg Skullcandy, meg AKG K512, K518, és ilyesmi. Ha jól láttam 20ezer felett max egy bedobozolt Bose, meg egy bedobozolt Beats Solo van. Ez a választék siralmas. Kipróbálni nem sokat tusz, kint vannak a Senik, meg a Maxell, meg talán vmi gagyi Philips is, és talán vmi Skullcandy, de az is lehet, hogy egyiken sem szól semmi. Ja és pár vezetéknélküli van kirakva, de mindegyik le van merülve. És eladót úgy kell vadászni, aki ehhez a területhez tartozik, mert az sosincs a helyén, a többi meg nem tud segíteni. Majort pedig még nem láttam, pedig járok oda elég sokat, hátha van épp vmi, amit érdemes a fejemre tenni. Mindig csalódnom kell.
Ja, és egyszer kértem segítséget, hogy a gariban cserélendő AKG K331-em helyett mit ajánl, mert nem simerem egyik márkát sem, ami abban az árban van, Sennheiserhez rá kellett volna fizetnem, Sony nem volt, és annyit tudott mondani, hogy a Denon biztos jó, mert jó neve van erősítőben, a Beyerdynamicról meg semmit nem tudott mondani, hát megvettem a denont, kár volt. A beyerrel jobban jártam volna, de akkor még nem ismertem ezt a topicot.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
abcukistván #47532 üzenetére
Munkahelyre a félnyitottat 2x gondold meg.
Illetve a Shuffle-t javallott lecserélni vmi épkézláb lejátszóra.(#47533) fenomeno
A gumis fejpánt alatt az önbeálló fejpántra gondolsz?(#47534) Tanisz
Pl Maxell Retro DJ -
[CS]Blade2
addikt
válasz
#71562240 #47197 üzenetére
Csak akkor tudom a Zalmant, ha Maxell Retro DJ fejes veszek. (ipon-ban a kettő kiszállítással 9K)
A Superlux HD-662B mellé Genius-t tudnék az online piactérről. Ha kiküldi levélként a fejest, akkor ez pack is összesen 9K lenne.
Olyan boltot nem találtam, ahol van Superlux fejhallgató és árul a Zalman csíptetős mikrofont is. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #47175 üzenetére
Nézegettem a muziker.hu-n a Superluxokat, viszont onnan a HD-669 érné meg, mert pár csavart mellédobva ingyenes lenne a szállítás. Viszont, ha jól értem, ha garis gond van, akkor Szlovákiába kell eljuttatni a cuccot.
Vagy HD-660 esetleg HD-662, ha kiküldik levélcsomagként.
Ez a 3 Superlux alaplapi hangkarival is jobb, mint egy Retro DJ, igaz? -
[CS]Blade2
addikt
Milyen tapasztalatok vannak ezekkel a csíptetős microfonokkal? Találtam egy Genius-t (1100Ft), és egy Zalmant (2400Ft), a zalman-ról pedig képet, ahol a fejhallgató vezetékére van csíptetve. Nem tudom, hogy mennyire kompromisszumos a dolog egy headset-en levőhöz képest, de játékra keresek headsetet, és ugyanolyan fontos lenne a microfon rész, mint a hangzás. (attól tartok, hogy a csíptetős túl messze lenne, és nem vinné át a halk beszédet)
A ratyi headset kínálatból eddig a STEELSERIES 3H VR-t néztem, meg nem tudom, hogy a Philips milyen headset-ben, de abból a SHM6500/10-et.
Aztán most már képben van a MAXELL Retro DJ + a fenti két csíptetős mic egyike, vagy bármelyik olcsóbb (7-8,5K) Superlux, AKG, Sennheiser és társai + csíptetős mic.
Árban összesen 10-11K-ba kellene beférni a kiszállítással együtt. -
zsolesz010
senior tag
válasz
zsolesz010 #46907 üzenetére
No, berendeltem egy Maxell Retro DJ példányt feketében, komoly 5.100 ft szállítással együtt.
schawo, köszönöm a márka, típus ajánlást, eléggé el voltam veszve a nagy kínálatban, nem két perc lett volna mindennek utánaolvasni.A Retro DJ-ről még Logouton is írtak egy dícsérő bemutatót, teszek vele egy próbát, kb. biztos, hogy semmi bajom nem lesz vele.
schawo, (#46911) krichd1 Már csak kíváncsiság miatt: Superlux HD660-nak csak a teljesítményét/minőségét/valamijét nem lehetne kihasználni az erősítést mellőző megoldásokkal, vagy mindenképp rossz minőség lenne a végeredménye egy ilyen párosításnak?
-
válasz
zsolesz010 #46888 üzenetére
Szegény öreg negyvennégynél csak jobb létezik ebben a kategóriában.
Miről hallgatod? Ha van alatta valamilyen erősítés, akkor szintén muzikerből a Superlux HD660 lenne (messze) a legjobb. Ha nem, akkor Maxell Retro DJ vagy Philips SHP6000.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46864 üzenetére
SHP8000-et nem próbáltam, SHP6000 pár percig volt a fejemen, írtam róla pár sort, keress vissza. Akinek kényelmetlen a Maxell Retro DJ, nem szereti a Superluxok magaskiemelését, és szeretne egy mindenes fejhallgatót laptophoz, telefonhoz, TV-hez 10eFt-ért, annak szerintem érdemes kipróbálnia az SHP6000-et. Nem tud semmi "extrát", de szerintem ebben a kategóriában ez a tulajdonság inkább előny, mint hátrány, az emberek többségének. Hangkarakterre hasonlónak véltem, mint amit kammerer írt az SHP8000-ről. Picit emel mélyben, kicsit vágja a magasakat, de kellemes, lágy a hangja. Még egyszer leírom, hogy kevés ideig volt a fejemen, ezért amiket fentebb írtam, inkább első benyomásnak tekinthető. Nekem inkább zártnak tűnt, mint fél-nyitottnak
.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
GaborGh #46775 üzenetére
Nos én úgy gondolom 10k körül kezdődnek (sajnos) az olyan fejesek, amik között lehet találni igazán jókat, így lehet válogatni. Ez alatt is vannak jó példányok, de a topik lakói megszokták azt a hangminőséget, amit ezekkel nem lehet elérni, ezért nem nagyon kísérleteznek ebben az ársávban. Szokás mondani: 12 egy tucat, de vannak azért kivételek, pl.: Philips 5401-es meglepően jó az áráért. Csak nehéz ráhibázni, és a tapasztalat hiánya miatt itt sem találsz különösebben jó iránymutatást. Sokaknak tetszik még a Maxell Retro DJ, én nem vagyok tőle elragadtatva, szubjektív.
10k környékén tanyázik a Beyerdynamic DT235, AKG 512-514MK II, a bass-head Sony XB500, AKG K518, Shure SRH 240, Superluxok, ezen belül is nálam a 661-es.
feljebb a CAL! (Creative Aurvana Live!), stb... node minek is írnám ide az első HSZ-t lassan...Én ha olcsóbban minőségre vágynék, a Philipseket kutatnám, nagyon sok modelljük van, csak nem találok egy helyet sem, ahol meg lehetne hallgatni őket.
Ha te esetleg találsz, majd szólj!
Az AKG 518-al, és a 235-ös Beyerrel nagyon nem lősz mellé. Beyer pántja először szorít valószínűleg. Tágítható, de ha nagy a fejed, lehet mást kellene nézni. Viszonylag érzéketlen, kraftos mobil kütyü kell a meghajtásához (cowon D2-m simán viszi, de a Sony E353-asom nem nagyon birkózik meg vele). -
Audison
senior tag
válasz
csiribacsi #46480 üzenetére
Maxell retro DJ
-
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56 #46216 üzenetére
és janeko számára is:
Nem Philips, hanem Pioneer M-290, amit a Retro DJ árkategóriájában szoktam javasolgatni a Retro DJ mellett-helyett. Nekem jobban is tetszik az M-290, mert energikusabb és mégis finomabb hangja van. Azonban, bizonyos emberek számára bizonyos rendszerbe illesztve tompábbnak tűnhet az M-290 mint a Retro DJ.(#46209) Toxic900: Úgy látom, a topiklakók zöme számára az újabb, "8-as végű" Sennheiserek nem nagyon jönnek be, részben a kiterebélyesedett magyarországi árcéduláik miatt. Nekem azonban több is tetszik ezek közül, például a keretedhez képest éppen csak egy picikét magasabb árú HD 518, amelynek szerintem elég szerencsés hangja van, sokkal jobb, mint az "elődjének", a HD 515-nek, amelyet én eléggé rühelltem.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
janeko #46215 üzenetére
Nem éri meg, jobbak a vezetékes megoldások, azok közül pedig a Maxell Retro DJ ennyiért, meg kammerer fórumtárs tud még egy Philips modellt, ami vállalható ebben az ársávban, csak nem jut eszembe a modell neve.
Szerk.: Talán az SHP5401 az.
-
DemonDani
addikt
válasz
crazygamer #45812 üzenetére
Értem, szvsz nem volt nehéz dolga a Retro DJ-nek
köszönöm a többieknek a kimerítő választ
-
crazygamer
tag
A4Tech MK-650 a fülhallgatóm, biztos nem világmárka, de meg vagyok vele elégedve. Eddig még nem volt fejhallgató (igaz csak olcsó fajtákat vettem), ami megközelítette volna a hangzását. A Maxell Retro DJ igen ott van, ráadásul nem 10 000-ből, hanem csak 5000-ből.
Az előbbi tesztemhez még pluszban hozzátenném, hogy a ZTE blade nem hajtja ki a fejhallgatót, de a fiam Alcatel OT 995-öse bizony igen a rátelepített mixzing lejátszóval, csak kicsit rá kell adni a kakaót az equalezernél (ugyanezt a blade-n hiába teszem, akkor is gyenge). -
crazygamer
tag
válasz
PR0JECTNR56 #45501 üzenetére
Megvettem a Maxell Retro DJ fejest, rendelve 5260 ft volt, 2 nap alatt jött meg a boltba.
Azonnal próba ZTE blade-el, pici elszontyolodás, halk, nem hajtja ki a telefon, de tisztán szépen szól. Otthon ráküldöm PC-re, a rövid zsinor miatt nem ér le a géphez, így Genius fadobozos hangszórópár jackcsatlakozójába. Na itt már akad hangerő, de még itt is simán tudom full hangerővel hallgatni. Szépen szól, nekem bőven megfelel, főleg 5000 ft-ért. De nem hagy nyugodni a hangerő, próba Thomson minihifin, hangerő szuper, sőt ezzel már kicsit túl is lehet hajtani. CD része hifinek halott, így csak a tv és rádió megy, ezeknek a hangja meg kicsit silány, de a füles kihozza belőlük a legjobbat.
Na még egy próba, feleségem mp3 lejátszója Creativ Zen Stone (4 éves), na emberek, ezzel akkorát és úgy szól a füles, hogy LE A KALAPPAL, mindenkinek ajánlom, sose gondoltam , hogy egy fejhallgató lekörözi majd az agybadugós fülhalgatómat, hát a Maxell Retro DJ és Creativ Zen Stone Mp3 megtette.Köszönöm, hogy segítettetek a fórumon a választásban, gyorsan, olcsón, tökéletes ajánlással.
Ui.: Természetesen ezen hozzászólás közben is hallgatom az új szerzeményen a jobbnál jobb zenéket
-
törölt tag
válasz
DemonDani #45707 üzenetére
A Beats Audio olyan mérvű csimborasszója a konzumidiotizmusnak, olyan drágán nyújt olyan emberiségellenes "hangminőséget", hogy egyáltalán nem csodálkozom, hogy ennyire sikeres lett pillanatok alatt. (Az emberek zöme ugyebár konzumidióta.)
Hallottam már Solo HD-t és Retro DJ-t is, de persze a sokszoros ár- és kategóriakülönbség miatt nem összevethetőek, tehát nem mondható, hogy a Solo még a Retro DJ-hez képest is rosszabb, csak annyi mondható, hogy a Retro DJ az olcsósága ellenére nem teljesen alkalmatlan zenehallgatásra, a Solo HD (és általában a Beats-ek, élükön a Pro-val) az árától függetlenül alkalmatlan zenehallgatásra. Nem fülbemászó a hangja, hanem tenyérbemászó, hogy a körítésről már ne is beszéljünk, mint ahogy az egész Beats Audio irgalmatlanul tenyérbemászó, hát még ha "by dr. Dre". Huhhh, de rühelltem az olimpia úszóversenyeit miattuk.(#45708) schawo: Huhhh, ezek a linkelt cikkek is mennyire tenyérbemászóak.
-
válasz
DemonDani #45707 üzenetére
A Solo az általános hangminőség (transzparencia, dinamika, torzítás) szempontjából a Seni HD201-re hasonlít legjobban, de összességében gyengébb annál az idétlen mélyközép kiemelés miatt. Mivel a Retro DJ-t a HD201 elé szokták helyezni olyanok, akik hallották már, így valószínű, hogy az is jobb, mint a Solo.
Itt lehet róla ömlengést is olvasni, ha valakinek az hiányzik: [link]. És ilyen abszolút süketeknek adnak oda HD700-t tesztelni: [link]
Nekem, sajnos, csak az öklendezés jut róla eszembe.
-
DemonDani
addikt
Szegény Beats Solo HD kicsit meg van hurcolva itt
Tegyük már fel akkor a pontot az i-re:
Beats Solo HD vagy Maxell Retro DJ? Hallotta már valaki mind a kettőt? Kíváncsi lennék, hogy még ehhez képest is rosszabb lehet e -
hm74
aktív tag
válasz
crazygamer #45500 üzenetére
A HD202 szerintem nem jobb a HD201-nél, csak meg van nyomva a mélye. Én inkább a HD201-re szavazok, ha az ár-hangminőség arányt vesszük alapul. A tapasztalt fejhallgatósok viszont egyiket se javasolják megvételre. Ebben a kategóriában a Maxell Retro DJ az ajánlott fejes.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
crazygamer #45500 üzenetére
A Sennheiser HD202 nem ajánlott darab, viszont neked valószínűleg egy Maxell Retro DJ lenne megfelelő, ami még bele is fér a pénzügyi keretedbe.
-
bkercso
nagyúr
válasz
vargazsolt00 #45301 üzenetére
Ha kicsi a füled, a Maxell Retro DJ is jó lehet. A Saturnban szokott lenni. A pánt drót részér kicsit be lehet hajlítgatni, hogy kényelmesen álljon, a munkahelyemen használom, 3 óra után sem nyom. Jól is szigeteli a külső zajokat.
Egyébként a legtöbb fejest lehet tágítani, de sajnos ezzel nem csak a kényelem nő, hanem a szigetelés is csökken(het). -
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
Superlux HD681 es Maxell Retro DJ kozott van jelentos minosegbeli kulonbseg?
Koszonom!
-
Peti66
senior tag
Üdv.
Valóban ajánlott a maxell retro dj fejes
Komoly műfajon van tér levegő stb. -
Dunbar
senior tag
Jól értem, hogy a zárt fejhallgató jobban szorít, szóval kevesebb ideig lehet fent kényelmesen (nekem fáj tőle a fülem, főleg ha szemüveg/napszemüveg van rajtam), fárasztóbb a fülnek, hangosabb és jobban kiszűri a zajokat, mint a nyitott fejhallgató, de a hangminősége általában rosszabb mint az azonos árkategóriájú nyitott fejhallgatónak?
baluka26: Köszönöm a gyors választ. Kényelmes és jó hangzású fejhallgató kéne, de a kényelem az első, mert ugye nem érek semmit vele, ha jól szól de nem tudom 20 percnél tovább hordani. A Koss Porta Pro, CAL! és Maxell Retro DJ tűnik legjobbnak az 1.hsz alapján, talán Porta Pro lesz belőle. Felvéve nem is néz ki olyan rosszul képek alapján [link].
-
blackmajesty
aktív tag
Sziasztok!
Ezúton is szeretném megköszönni fi:zi'k-nek a hallgatózást!
Elsősorban hordozható fejhallgatóért mentem. Itthonra egy Shure SRH 440-em van, 840-es párnákkal. Utcára pedig Brainwavz M4 (ez nagyon nem jön be). Így hát igyekeztem egy olyan fejest keresni utcára, ami nagyjából azt tudja nyújtani, amit a 440. Elsősorban metált hallgatok (Nightwish, Rhapsody of Fire, Within Temptation, stb), amihez nekem egy gyors, pörgős fejes kell, amit ha hallgatok akkor bármilyen helyzetben "headbangelni akarjak".
Nem rég kezdtem a fejhallgatózást, nem értek hozzá nagyon, amit leírok az csak az én véleményem, én ilyennek éreztem.
Amiket hallgattam (telómról, Nexus S, voodoo nélkül):
Beyerdynamic DT235: Kényelme nem az igazi, nekem túl nagy suprának, kicsi circumnak, félig a fülemen ült, félig körülötte. De legalább nem volt túl szoros, ami sztem nem tesz jót a zajok kizárásában. Ezért utcára nekem nem igazán jönne be, és a hosszú kábel sem az igazi. A hangjáról felemás a véleményem. Nekem kicsit tompa volt, erőtlen, de azért hallgatható.
Marshall Major: Nagyon tetszik a külső, nekem elég kényelmes volt, pár percnyi próbálgatás után egész jól sziegtelt, nem túl szoros, de kellően. Szintén felemás véleményem van a hangjáról, pörgősebb volt mint a DT235, de kicsit kevés volt a magas, és a zúzósabb zenékkel nem igazán boldogult el, eléggé összemosta a részleteket. Pedig ezzel a fejessel nagyon szívesen mutatkoznék utcán, mert baromira pofásnak találom. De a külső nem ér annyit, hogy ennyi pénzért megvegyem, főleg, h nem is tudnám igazán élvezni a zenét vele.
Audio-technica SJ55: Hát, ez olyan volt, mint ha egy vödör alján játszana a zenekar.
Audio-technica WS55: Fél fokkal jobb, mint a másik AT. De még mindig nagyon kevés nekem.
Ezzel nagyjából végig is értem a hordozható fejesek listáján, igazán egyik sem nyerte el tetszésemet. A Maxell Retro DJ eddig a legjobb nekem hordozhatók között, bár ez sem elég pörgős, viszont nagyon élvezhető a karaktere (csak akkor nem, ha közvetlenül a Shure 440 után veszem fel). De már említettem korábban is, h nekem utcára nagy. Ha a Maxell akkora lenne mint pl egy AKG K430, vagy a Marshall, akkor nem keresnék mást a helyére.
Felpróbáltam azért pár komolyabb fejest is, AT AD700/900, és Beyer DT880(?) 32 ohm.
A két AT nem az én zenei ízlésemhez való. Nagyon fura volt, annyira levegősnek éreztem. Jó, de nem a zúzós metálhoz. Akusztikus zenével a vasárnapi ebéd után el tudnék aludni benne.De kevés ilyen zenét hallgatok, így számomra felesleges egy ilyen kategóriás második fejes. És nagyon könnyűek, nem is szorítottak, mintha nem lett volna semmi a fejemen. A párnájuk picit fura volt, de azért hozzá tudnék szokni. (Egy A900-ast kipróbálnék szívesen, hátha).
A Beyer viszont nagyon ott volt, azt már elfogadnám. Kényelmes volt, és a hangja is nagyon tetszett. Nem is volt sokat a fejemen, mert még a végén le akarnám cserélni a Shure-t, és az nem lenne anyagilag jövedelmező (nekem).És végül meghallgattam egy fülhallgatót.
-
-
Dave™
nagyúr
Drágábbat nyilván nem javaslunk, ha ennyid van rá. Jobbat azért lehet, hogy tudunk mondani. Ilyen áron lehet használt Superlux 681-et megcsípni, illetve Maxell Retro DJ. Ezek ajánlott vételek ebben az ársávban. A 681 félig nyitott, de az inkább zárt a valóságban, legalábbis sokkal közelebb van hozzá. Ha csak a Sennheiserek tetszenek, akkor vedd, amelyik tetszik, csak ne a 205-öt, mert az DJ fejhallgató és baromi kényelmetlen (és a hangja is béna). A 414 meg a 418 sem lesz túl jó, de hát ennyiért csak akkor kapsz használhatót, ha nem ragaszkodsz a nagy nevekhez.
-
ntomka
nagyúr
Mondhatnánk azt is, hogy vedd meg azt a három közül. De az a baj azzal a hárommal, hogy egyiket sem tudjuk ajánlani. Így az ajánlásunk nem lenne őszinte.
Amikor ismerősök is jönnek, hogy ajánljak valamit, általában az ár már meghatározza. Ha 5k-t hajlandó kiadni, akkor Retro DJ-t szoktam mondani. Ha nem tetszik neki vagy ennyit sem ad ki érte, akkor "bemész a hülyeboltba és leveszed a polcról amelyik megtetszik külsőre" a válasz. De őszintén szólva jobb szeretek nem mondani ilyenkor semmit, de ugye választ várnak... Ilyenkor esetleg egy Philips felé terelem őket, azok még kulturáltak ebben a szegmensben.
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, tegnap vettem egy Maxell retro Dj hallgatót. Nincs valakinek ötlete, hogy honnan tudnék szerezni hozzá valami olyan tartót, vagy zsákot, amiben tudom hurcolni a táskámban?
-
jeni
félisten
Szia
Tegnap megvettem a Maxell Retro DJ-t.
Tényleg szorítja a fejet. Kellemetlen hosszabb távon,hacsak az ember meg nem szokja. Ez változni fog később,tágulni fog?
Ha nem akkor vissza viszem ma és a a Supelux HD662B lesz. -
mzso
veterán
válasz
blackmajesty #44521 üzenetére
Hát pedig a Retro DJ egy tipikus hordozató fejhallgató. Bajban leszel, ha ez is túl nagy neked...
(#44522) akela91
Nálam sokkal fontosabb, hogy mennyire szűri ki a busz zaját amiből van nem kevés...
Pár olcsó IEM-mel próbálkoztam, arra nem szivesen költenék nagyobbat. Olyan rettenetesen egyik sem jó. (Talán pont nóném Buxton 1100 vált be a legjobban, csak ne lenne ennyire mély orientált)
De ha gazdag leszek veszem majd valami masszív jól szigetelőt mint a shure 215
Meg egy SRH440-et is. -
blackmajesty
aktív tag
válasz
akela91 #44522 üzenetére
Nekem a buszon való használat szintén hordozásnak minősül, illetve minden ami nem azt jelenti, hogy leülök otthon kényelmesen, és feldobom a fejest, és hallgatom. Erre pedig eddig iem-eket használtam, de mostanában kacérkodok az ötlettel, hogy nekem vmi kisebb hordozható fejhallgató kell inkább. De erre a felhasználásra nekem a retro dj is nagy.
-
blackmajesty
aktív tag
Hordozhatónak, utcára nekem nagy, és meleg. A Shure-al sem mennék ki utcára, mert az is dög nagy, és meleg, bár télen azért jól jönne, de akkor meg a kábele zavarna, mert ha hagyom lógni, akkor nehéz, ha nem, akkor nem tudnám hova tenni a spirál kábelt, nem fér el a zsebemben.
Otthonra már az a bajom retro dj-vel, hogy túl kicsi, és kényelmetlen, mert nyomja 2-3 óra után a fülemet. Utcán viszont nem szokásom egyhuzamban 1-1,5 óránál többet használni. Erre egy supra pont jó lenne. A következő célom az, hogy az IEM-emet kiváltsam vmi jó kis supra fejhallgatóval.akela91: Nem az a bajom, hogy nem tudom hova tenni a fejest, ha nem használom, nekem akkor nagy, amikor a fejemen van az utcán.
-
mzso
veterán
válasz
blackmajesty #44518 üzenetére
El nem bírom képzelni, hogy a retro DJ hogy lehet túl nagy. A 440 az sokkal nagyobb amúgy meg.
Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest