Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vyndree

    őstag

    válasz MokkaCicc #21490 üzenetére

    MILC-eket nehéz fejleszteni, mert drágább az objektív hozzájuk. Esetleg adapterrel MD, vagy M42, de azt a másiknál is megteheted.

    Sony A200-as jó áron van, 30-35e-ért tudsz venni vázat (akkuval, töltővel, memóriával, nyakpánttal stb) és a Sony-Minolta obik olcsóbbak a Canikonoknál. Kezdetben ideális lenne neked, még stabilizátor is van a vázban és ezen buknál a legkevesebbet. Ennyiért nem kapsz csak jóval öregebb, butácskább és rosszabb állapotú (több expos) Canont, Nikont.
    Szettet ki tudsz hozni 45-ből és 15e körül tudnál venni vagy látószögűt rá (70-300mm), tehát 60ból lenne egy jó "rendszered". Kicsit tanulsz rajta, gyűjtesz hozzá és jövőre belevághatsz egy komolyabb szettbe, de az lehet hogy úgy megszereted, hogy megtartod. :)
    Itt pont van egy ilyen eladó.

    A másik opció, a Sony alpha 3000, újonnan 80eFt. Ez 20Mpix, tudja a 1080p videót és nincs egy éves modell. Nem DSLR, hanem ILCE (hasonló mint a MILC) viszont ugyanakkora a CMOS (Exmor, mint a NEX-eknek), cserélhető az obija. Most ilyen van nekem is, nagyon bejön ennyiért, brutál jó képei vannak. Hátránya hogy alacsony a kijelző felbontása, ezért kerül ennyibe.

Új hozzászólás Aktív témák