Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz Ipadipad #19048 üzenetére

    Sony Alpha 58-ra még egy plusz a részemről is.

    Péntek óta vagyok tulaja, kitobi, +55-300-as fullos objektív+ (Sony garancia 2018-ig :Y ;] :DD )

    Még ismerkedem vele, mert használom, mint egy kompaktot, óriási élmény egy ilyen gyors AF-es géppel fotózni.
    A gyári panoráma funkció is olyan dolog, ami soha nem foglalkoztatott, de ebben valami olyan hihetetlen precízen és komolyan van megoldva, hogy azt hiszem gyakran elő fogom szedni.

    Ha az a focus peaking funkció, amikor gép AF-en, obi manuális módban van és éles fehér vonalakkal "bekeretezi" a fókuszban lévő témát, akkor azért is egy nagy-nagy piros pont a Sony-nak. Nem találkoztam még ilyen lehetőséggel sem soha eddig és a tárgyfotózásnál- kiváló AF ide, vagy oda- nagy-nagy hasznát fogom venni.
    ISO érzékenység remek, Minoltámat ISO400-tól följebb soha nem használtam, itt meg vígan lövöldözöm az ISO 800-as képeket beltérben. Nem azt mondom, hogy 100%-ra nagyítva a 20 megapixel nem kezd rizsásodni, de nem átlag 17"-es monitornyi méretben semmi baj vele, tehát teljesen megtévesztően hozza az eddig mennyezetről derített vakus képek színvonalát mindenféle vaku nélkül.

    Egyedül a vakuval vannak problémáim, ugyanis a Minoltám legalább 8 féle vakuüzemmódja után fura, hogy itt csak kettőt találok.
    ADI és TTL.
    Külső stúdióvakukat egyszerűen sehogy sem tudok vele használni. Elpattantja ugyan őket, de nincs szinkronban a két fény, így a képek használhatatlanok. Ezzel meg azért leszek bajban, mert hiába éreklődök bárhol, bárkitől, nem nagyon van olyan A58 tulaj, aki stúdióvakukkal használná a gépet, de még rendszervakus tulajt se nagyon találtam eddig, a Sony boltban meg csak tippelgetnek, hogy ha veszek egy adaptert hozzá (ami csak rendelésre van mindenhol az országban), akkor azzal lesz-e tökéletes szinkron, vagy kidobok 10k-t érte.

    Ez viszont eddig nagy mínusz a Sonynak, mert nem így kellene műkdönie a dolognak, tehát a beépített vakuval is kellene, hogy legyen külső vaku szinkron.
    Tegnap kipakoltam a fél lakást, összepakoltam ernyőt, mindent, aztán fotózgattam a Minoltára rakott új Sony obikkal, mert a vadiúj gépem megmakkant az összeállítás láttán...
    (ráadásul még az időzítőt sem találtam meg rajta)

    Azért annyira nem rossz az összkép, de a 10 éves Konica Minoltával készült képekkel összehasonlítva nem tudom megmondani, hogy melyik géppel lőttem:)

Új hozzászólás Aktív témák