Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Tristis #15786 üzenetére

    a jóhír: van passzív prochűtő. a Thermalright HR01 és a Scythe Orochi is több, mint alkalmasok a célra. apróban utóbbi 13k itt.

    ezek mindegyike nagyméretű, alacsony légszállításra optimalizált darab. kisebb hűtők lehet, hogy képesek elvinni passzívan egy gépvet venti nélkül, de én ilyennel nem kísérleteznék, valszeg a proc azonnali hatállyal le fog kapcsolni (mmint ha leszeded a ventit róla). narancssárga téma, az mi?:)

    ami megoldás lehet Neked: kisebb és olcsó hűtő, nagyon leszabályozott ventivel (érdemes utánnanézni melyik venti/hűtő ténylegesen halk... pl mondjuk a 800as SFlex 5Vn nem hinném, hogy túl sok zajt csap, viszont ahhoz még kell egy hűtő is) szerintem jobb (illetve nem érezhetően hangosabb) és olcsóbb megoldás lenne. vidkarid környékén se ártana valami légmozgás, legalább minimálisan.

    házhűtésed nem tudom milyen van, de ha alacsony a gépben a légáramlás, egy idő után beáll a meleg és nekiáll üvölteni a táp (ahogy hallottam a cx400nak megjön a hangja), az meg nem jó. szóval egy behalkított venti néha jobb megoldás, mint a teljesen passzív üzem. arról nem is beszélve, hogy a full passzív nagyon drága (és mellette nagyon meleg) tud lenni. zárójelben: a passzív víz nem mindig meleg, de az meg árban már extrém kategória.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák