Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Star_DO

    újonc

    Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni :)

    A jelenlegi PC konfigurációm: (kb 8 éve építtettem)

    Alaplap:ASRock N68C-S UCC (cserélve talán 3-4 éve)
    Processzor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ (2,6 GHz) (eredeti konfig)
    Memória: 2GB DDR2 (eredeti konfigból)
    VGA: Asus NVidida Geforce 7300SE/7200GS chipset 256 MB (a RAM-ból lop magának még kb 3/4 GB-ot) (eredeti konfig)
    Winchester: 500 GB Western Digital ( 2014.10.17-én vásárolt)
    Táp: 400 W (eredeti konfigból)
    plusz: 7.1-es hangkártya
    plusz: Hálókártya

    Nos hónapok óta dilemmában vagyok, mit vegyek és mennyiért. Leszögezném először is, hogy mire kell a felújított gép. Netes, fps (és lagg :DD :W ) alapú játékkal a Dark Orbittal játszom. Főleg ehhez kellene építeni a konfigot, ezen kívül csak netezés, youtube néha online film stb... Semmi komoly gépen futó játék, max néha CS1.6...
    A jelenlegi konfigból a gépházat és a tápot meg szeretném tartani ha lehet és az alaplapot is. Természetesen a HDD is mindenképp marad. ( Sőt lehet, hogy majd a régi 160 GB-osat is visszakötöm bele) RAM-ot már vettem, ez egy Crucial DDR3 4GB 1600 Mhz. A kérdés így már csak a processzor és videókártya (esetleg alaplap). Processzorból az AMD FX-4300 a kiszemelt. Videokártyából több is van, de nem tudom eldönteni, hogy Radeon vagy GeForce legyen-e... Javasolták, hogy mindenképpen legyen GDDR5 és 128 bit-es sávszélességű.

    Első kérdés: A jelenlegi alaplapom támogatja az AM3 foglalatot is---> AM3+-os is bele megy elméletileg de kissebb teljesítménnyel. Ugye az említett FX-4300 az AM3+ foglalatú. Ez így van? Megépíthető így a konfig egy későbbi alaplap cserével?
    Második kérdés: A videkártya esetében mi az amivel már nyugodtan elfut a Darkorbit? Kell a 128 bit? Kell a GDDR5? Mi kell hozzá?

    Utolsó kérdés: Milyen konfigot ajánlasz ehhez? :DD

Új hozzászólás Aktív témák