Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sunsetjoy

    tag

    Üdv mindenkinek! Szeretnék kérni ajánlatot - "itt már minden jobb, ha újat veszek" jeligére :D

    1. Mire használod?
    60% játék, 20% net, 20% film; proci és memóriaigényes munkaszoftverek (például PS, autocad) nincsenek futtatva.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel?
    Ami megmaradhat mint kompatibilis: Hitachi 250GB SATA HDD, USB billentyű+egér, pci audigy hangkártya
    3. Milyen alkatrészekre van szükség?
    Muszáj: Alaplap, CPU, memória, GPU, tápegység és számítógépház
    Nem fontos: 60GB körüli SSD rendszermeghajtónak
    4. Mennyi a keret?
    Kb. 90 ezer. Viszont ha valamilyen alkatrészre egy picit (max. 110k-ig) rádobva megéri a plusz kakaóért, addig elmegyek.
    5. Monitor felbontás?
    Jelenlegi monitor (samsung syncmaster 740n) maximuma 1280x1024, szóval kövület, csere lesz szinte biztosan; 30-35 ezer körüli kategóriánál (20-21" max.), magasabb minőségre felhasználásból adódóan nincs szükségem, ilyesmi lesz.

    Egyéb személyes tudnivaló:
    - Jelenlegi 7 éves gépemen is "egész jól" elvagyok játékok terén (e6300@OC2,86Ghz, 4gb-800 DDRII, Geforce9600GT), szóval korábban sem voltam látványb*zi :) Azonban kb. 1 hónap múlva pénzhez jutok, amelyből gépfejlesztésre is költenék már, hasonló 5-7 éves időtartamra (ennyi ideig nem valószínű újabb fejlesztés sztem).
    - A gép vásárlását Miskolcon fogom megejteni, üzletben történő szereléssel (szóval nem fővárosi árakon, de komplett gépként kapható hasonló konfig is szóba jöhet, úgy olcsóbb, nem alkatrészáron megy). Ha tudtok valami komplett gép szerelt állapotban (és nem szétzúzva) küldését is végző webshopot, nem zárkózom el tőle.
    - Mindegy, hogy intel/amd vagy nvidia/ati, az értékállóság és a strapabíró kivitel számít. Nem vagyok vájfülű, nagy hangcucc sincs (lsd. hangkártya), illetve a szuperhalknál hangosabb ventillátor sem zavar.
    Hűtésnél így a húzósabb meleg napokon is hűvösebb alkatrészek a fontosak számomra - a ház elhelyezése amúgy szűk helyen történik, oldalsó házhűtések használata értelmetlen, a ház amúgy mindegy valamilyen midi ház:)

    Köszönök szépen előre is minden tanácsot, ajánlatot!

    [ Szerkesztve ]

    A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/

Új hozzászólás Aktív témák