Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    válasz MC Pite #38056 üzenetére

    Ramdrive: tudtommal lehet 32 bites oprendszeren is az oprendszer által már nem látott RAM mennyiséget RAM-driveként használni, pl az Asrock progija is képes erre.

    Venti: lehet benne valami, mert most hogy takarítottam a gépet, a CPU cooler körül jóval kevesebb por gyűlt össze, mint pl. a VGA kártyánál vagy a ház alsó részében (ez mondjuk nem túl meglepő :) ).
    Megnéztem ezt a csoda AMD lefogatót, de sokra nem jutottam vele, a leírásában viszont nem tűnteti fel, hogy 4 féle is lehetne irányítani a ventit (kép), holott az Intelnél ezt külön kiemeli (kép), úgyhogy nem hiszem, hogy lehetne hátrafelé irányítani (akkor a videóban és a Merlines tesztben is úgy szerelték volna fel).

    SSD: Nem hit kérdése, szimpla matek, de volt egy tesztoldal is (sajnos nem találom a linket), ahol stressz-tesztként folyamatosan írtak SSD-kre hónapokig, meglepően több adatot tudtak ráírni mindegyikre, mint amennyit a gyártó megadott, valszeg hamarabb fog bekrepálni rajta a vezérlőchip mint a NAND. Hogy konkrét adatot mondjak: nálam most kb. 1 éves a rendszer a Kingston V+200 120GB SSD-n, kb. 2TB adat írodott rá, HDSentinel még mindig 100%-osnak mondja a kondícióját. Azt nem tudom honnan veszed, hogy egyenletesebben használná a NAND cellákat az Intel, de az okosabbak kijavítanak az SSD topikban ha nem így van :)

    Gyári hűtő: porosodás szempontjából nem tudom mi a különbség a gyári AMD és Intel között, de az biztos, hogy az FM2-es X4 750K-hoz adott cooler kritikán aluli zajban és hűtési teljesítményben is, ilyen téren sokkal korektebbek az Intel coolerei szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák