Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kidori92

    újonc

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni egy új PC összeállításában, az alábbiak szerint:

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Elsősorban irodai munkára (2 monitoros osztott képernyős módon), másodsorban single player játékokra (pl. Hogwarts Legacy, Elden Ring). A cél az lenne, hogy a következő 5-6 évben ne kelljen cserélni egy alkatrészt sem amiatt, hogy az újabb játékokat is elfutassa legalább minimum követelmények mellett (pl. ha a God of War Ragnarök vagy a Horizon Forbidden West kap PC-s portot).
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    A régi PC már teljes cserére szorul, így csak 1 db monitor (LG Flatron M2262DP) és egér+billentyűzet (Logitech M215, K330) marad meg.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Teljes PC: alaplap, processzor és processzor hűtő, RAM, SSD és HDD merevlemez, videokártya, tápegység, számítógépház. (Néhány komponenshez vannak elképzeléseim, amit a +1. kérdésnél részletezek.)
    Egy elsődleges monitor a meglévő mellé (az új elsődleges monitort fogom játékra használni, a meglévő másodlagos csak az irodai munkához kell).

    4. Mennyi a kereted rá?
    Bruttó 600 000 Ft (PC-re 500, monitorra 100).

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    A meglévő monitorom egy LG Flatron M2262DP (1920*1080, 60Hz, HDMI).


    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Minden alkatrészből új, boltit szeretnék:
    · Alaplap: nincs konkrét elképzelésem
    · Processzor: Intel Core i5-12600K (de meggyőzhető vagyok másra is)
    · Processzor hűtő: nincs konkrét elképzelésem
    · RAM: Kingston 16 v. 32 GB?? (én úgy láttam, hogy a költségvetésbe csak a DDR4 fér bele, de ha kihozható a DDR5 az nagyon jó lenne)
    · SSD: Samsung 1 TB (M2)
    · HDD: WD Red 2 TB
    · Videokártya: RTX 3060 Ti
    · Tápegység: nincs konkrét elképzelésem
    · Számítógépház: egyszerű letisztult stílusú, nem világítós, és fontos, hogy az előlapi csatlakozók ne a tetején legyenek.
    · Monitor: 24”-os, bármilyen márka jöhet

    Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget. :)

Új hozzászólás Aktív témák