Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kiskutyák

    aktív tag

    Sziasztok!

    Van egy RB750GR3 eszköz amit teszteléshez használnék. Eth1-en a net jön be DHCP Client-re állítva, dinamik route. A többi port Bridge-re állítva, ezekre dhcp server állítva.

    Az egyik interfészen egy win10, ezen fut egy LED kijelző meghajtó program. Ez a program erősen broadcast-ol, hogy kijelzőket találjon a hálózaton, illetve a maghajtáskor is folyamatosan megy a kérdezgetés, adatküldés.

    A router egy másik interfészén csücsül a LED kijelző. IP-t nem vesz fel, a leaseknél nincs a listában, nem véletlen, hogy a vezérlő program broadcast-ol.

    Ez így nem működik, nem talál kijelzőt, nem megy a meghajtás. Adatforgalomnál látom, hogy mennek ki a csomagok, de azon az interfészen amelyiken a kijelző van azon csak Tx forgalom van, Rx nincs. A broadcast-flood engedélyezve.

    Próbáltam tűzfal szabályokkal, de sajnos eddig még nem jöttem rá, hogy mi is lenne erre a jó szabály. A bridge jó elképzelés vagy ezzel nem fog menni? Kell-e egyáltalán még külön szabály, hogy a broadcast menjen oda-vissza? Vagy alapból mennie kellene? Whiresharkkal néztem, MAC protocol-t használ(jelentsen bármit is) 5000-es port. Hogy udp vagy tcp azt sem tudom, de szvsz udp.

    Több részletet holnap tudok írni, meg a konfigról mentést.

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."

Új hozzászólás Aktív témák