Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totálkezdő

    tag

    válasz Gondwana #71134 üzenetére

    Ha már szó esett a nem rendszervakuk használatáról, akkor hadd kérdezzek én is, hátha valakinek van tapasztalata: Metz 36c-2-őm van, hobbi fotós lévén nagyon ritkán van szükségem külső vakura, ez meg olcsó.
    Így hirdetik: Kompatibilitás: Canon, Fuji, Nikon, Olympus, Panasonic. Én Canon G10-en és FZ50-en használtam néhányszor és elégedett voltam vele.
    Azután lett egy sor PEN-em (hogy ne kelljen cserélgetni az obikat) és feltettem a kérdést a METZ központjának, hogy mivel használhatom (az említetteken kívül, PL1, PL2, PM2). Azt válaszolták, hogy mindegyikkel.
    Csakhogy mások felhívták a figyelmemet arra, hogy a PL1 használatija szerint " A fényképezőgép vakupapucsán 5 V-nál több feszültséget használó idejétmúlt vakuk károsítják a készüléket." A METZ 36 c-2 talpfeszültsége állítólag 8-10 V között van. Tehát nem ajánlható (vajon a METZ ügyintézője nem figyelt oda?)

    A PL2 és PM2 használatija már mást mond: "•A fényképezőgép vakupapucsán 24 V-nál több feszültséget használó idejétmúlt vakuk károsítják a készüléket." (akkor elvben a METZ 36 c-2 10 V-ja nem probléma).

    Az Olympus mintaboltból/szervízből kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a fenti vaku használata egyik géphez sem javasolt.
    Mindennek fényében Ti mit gondoltok, mert nem szeretném tönkretenni a gépeket, de az információkat elég ellentmondásosnak látom.Van-e valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel a vakuval?
    Előre is köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák