Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st81

    tag

    Írnék egy pár sort a G6-ról, amit két hete vettem. Ez az első komolyabb gépem (előtte egy tizenéves kompaktom volt). A "tűzkeresztségen" a bécsi modellező kiállításon esett át. Néhol félhomály, sok mesterséges világítás, modellrepülők mozgóképes felvétele volt a feladat. Elégedett vagyok a teljesítményével. Az otthoni monitoromon nem igazán láttam különbséget a raw és a jpg között. Jellemzően automata módban fotóztam, de +1/3 Fé-kel meg kellett dobnom az alap beállítást mert kicsit sötétek lettek volna a képek (vaku nélkül).
    A videós teljesítménye megfelelt az elvárásoknak (fél méteres repcsik 30-40 km/h sebességgel köröztek:-)).
    A manuális fókuszt érdemes volt használnom mert az automatánál előfordult jó pár tévesztés és 1-2 másodperc erejéig bizony elhomályosult a kép. Nagyon megkönnyíti a fókuszálást, hogy "megfesti" a fókuszban lévő tárgyat az lcd-n. Most már csak azt kéne megtanulnom hogy egyszerre fókuszáljak és zoomoljak:-) A gyári kit obi néha rövid volt egy kicsit (14-140), de azért egy tőlem 30 m-re repülő 20 centis quadrokopter felvétele már elég extrém kategória. Összességében meg vagyok elégedve a géppel, a kitűzött minimum elvárásaimat bőven teljesíti, és ha még megtanulom a manuális beállítások helyes használatát, remélem, hogy még egy lapáttal rá tudok dobni az alapból is jó minőségre.
    Az akksija a 4 órás használatot követően fáradt csak el (sok ki-be kapcsolás, 150 kép és 20 videó után), de nem akartam teljesen lemeríteni mindjárt az elején. Tetszik, hogy nem nehéz a gép, egy kisebb táskában is jól elfér. Egész nap a nyakamban lógott és egyáltalán nem fáradtam el a cipelésében.
    Nos, egyelőre ennyit a Panasonic G6 első használatáról.

Új hozzászólás Aktív témák