Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz eeXaa #23563 üzenetére

    most kalibráltam ahogy szoktam... nem ebben van a hiba.
    A fenti színábrával kikerültem a fg. gyártók automatizált beállításait, ez egy rajzolt kép rajzolóprogrammal (pl: paint) ugye itt semmiféle kameraprofil és gyártó nem tud beleszólni, hisz pl. a vörös telítettsége 255-ön van mint ahogy a kék és zöld is, ezt nehéz nem észrevenni, annak mindenhol maximális telítettséggel kell megjelennie minden programban. Majd ezt a színábrát betöltöttem a LR-ba és a fenti jobb oldali az eredmény.
    Míg az srgb vöröse leugrik a képről a LR egy kissé színehagyottat jelenít meg. A zöld kocka ami csak zöldet tartalmazna, ehhez képest a LR 50% vöröset és 20% kéket ad hozzá. Nem értem miért.

    De most jön a ráadás, ha lementem az sRGB nevű színábrát LR-al egy jpg-be úgy ahogy van szarul kinézve, visszakapom az eredetit színhelyessen, pixelről pixelre bit pontossággal! Mondhatnám azonos képet.

    Valamiért helytelenül jeleníti meg a szerkesztőfelületen miközben valójában a helyes képet cseszi el szerkesztéskor. Ezért ha korrigálgatok egy képet ami a LR-ban kezd jól kinézni, azt lementve minden képmegjelenítésre képes progimban agyonszaturáltként, elcseszettként jelenik meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák