Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • figyusz

    csendes tag

    válasz philoxenia #19859 üzenetére

    Köszi a választ. Nem igazán tudok dönteni. Árban természetesen a Nikon Coolpix L100-as lenne a megfelelő. A teszek olvasásakor két hiányosságról írtak: Az egyik hogy szinte teljesen automatikusak a beállítások, ezzel még -kezdő fotós révén- nem is lenne nagy gondom, de a másik gond, hogy :

    "A képminőséget egyenesen jónak mondanám, ha nem lennének azok a zavaró tényezők, amik sajnos vannak. Hogy mik ezek? Az egyik ilyen, hogy a fényérzékenység manuálisan nem állítható, így a zajszint mértékét nem tudjuk kézben tartani. Hiába rakunk állványt a fényképezőgép alá, a szoftver úgy is feltornázza nekünk az ISO értékeket. Ha ISO800-nál magasabbat szeretnénk használni, akkor a magas ISO automatikát kell választatnunk, ám a felbontás ilyenkor 3 megapixelre csökken."

    A tesztképek között szerepelt egy éjszakai felvétel ami elég elkeserítően pixelesre sikeredett. Nagyon szeretném ha sikerülne olyan készüléket választani ami rosszabb fényviszonyok, pl: egy utca éjszaka, esetén is szép képeket készít, vagy ebben az árkategóriában ez nem lehetséges? Néztem az általad ajánlott p90-est is. Hát az ára ugye közel 40e-vel több. Nem tudom az éjszakai felvételeknél ez szebb képet csinál e. A tesztben mondjuk a képminőségről elég lehangolóan írnak:

    "A Nikon P90 képminőségéről általában elmondható, hogy kissé betett neki a nagy felbontás és a nagy optikai zoom kettőse. A felvételek egyik legnagyobb problémája a megfelelő részletgazdagság hiánya.
    Már ISO100-nál is azt érezni a felvételeken, hogy egy erős zajszűrő algoritmus dolgozik rajtuk, hiszen tesztképeinken a fűszálak egységes zöld folttá álltak össze. Nagylátószögű állás mellett és monitor méretben ez a probléma elhanyagolható, de 100%-os nézetben már feltűnő lehet a jelenség. Tele állásban már monitor méretben is érezhető egy bizonyos lágyság, amit itt-ott megszakít az erős kromatikus aberráció.
    Ami a zajszintet illeti az ISO64-nél jó eredményt kaptunk, az ISO100 és 200 még használható, amennyiben monitorméretben gondolkozunk és ilyen esetben az ISO400 is alkalmazható egyszer-kétszer, de ettől feljebb már ne nagyon keresgéljünk. Az ISO800 és az 1600-as érték már horribilis, az ISO3200 és 6400 pedig nem érdemel szót, mivel csak 3 megapixel mellett érhető el.

    Ennek fényében még mindig nem tudom hogy megér e +40-et a p90. Végül is csak monitoron és 18cm-es papírképen szerepelnének a felvételek. Csak hát jó lenne ha a rossz fényviszonyok közt is jól produkálna. A teszteket a digicams.hu-n nézegettem.

    64 kb mindenre elég

Új hozzászólás Aktív témák