- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
gabesz123 #160632 üzenetére
Beltartalom és tesztek miatt ezt szokták jobban ajánlani:
[CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 550W 80 PLUS Gold] 28k
FSP GD széria nem ugyanaz mint a GM széria, csak az utóbbi vált be és vannak róla hivatalos tesztek, előbbiről semmi. -
gabesz123
tag
Sziasztok!
9 év használat után elhalálozott a táp (Thermaltake Hamburg 530W). Ehelyett kéne valami, már rendeltem egy FSP VITA GD 550W-t, gondolván, hogy ez kb akkora teljesítmény, a csatlakozók is okésnak tűnnek, de elbizonytalanodtam és még vissza tudom mondani, ha... I5 4460, gtx960, 16 giga ram, 2 db hdd, 1 ssd. Nincs extra igényem, a ház egy Zalman z3 plus, a keret 30k körül. Régi gép, de azért még elég sokat használom másodiknak pl lan-ban régebbi játékokhoz.
-
Tukolp
aktív tag
-
válasz
CriticalHit #160597 üzenetére
Megjött a Be Quiet! táp. Beletiportam mindent a házba teljesen össze rakva. Pöcre indult elsőre.
Szóval nem tudom mi volt a gond, de 100% a Corsair táppal volt valami.
Köszönöm mindenkinek, aki bárhogy is segített
-
jambiyya
őstag
válasz
CriticalHit #160577 üzenetére
Na megérkeztünk. Az icool gomb nélkül is csendes (nem annyira hallani, mint inkább érezni a különbséget, azt is csak enyhén nedves tenyérrel). Remélem túléli az első két napot.
Egyébként az összeszerelés során szerzett tapasztalatok alapján az Enermax (ami hangos volt) egy igényesebb táp (kábel burkolás, csatik), belül viszont ugyanúgy jó minőségű és ajánlott mindkettő, valamint árban is hasonlók.
Btw, köszi a segítséget. -
CriticalHit
addikt
Simán venném a rendelkezésre álló pozitív többségű információk, mély szakmai tesztek alapján, hiszen van akinek a jóval drágább szintén minőségi Corsair, van akinek Seasonic ment már tönkre itt nálunk.
Most már én is izgatottan várom a visszajelzést. Remélem minden rendben lesz és az elégedettek táborát erősítheted! -
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160622 üzenetére
Megnyugtató a link amit betettél, köszi. Én is keresgéltem időközben a neten, és nem nagyon van ennek a hibának látható mennyiségű jele az interneten. Szóval nem para.
Bár az valószínű, hogy ha a rendelés leadása előtt írjátok, akkor másikat választottam volna. Aztán lehet, hogy egy tök jó tápot hagytam volna a polcokon. Most már nem mondom vissza a rendelést, pedig megtehetném, meglátom mi lesz. Aztán egy hét után (vagy ha baj van, akkor azonnal) írok róla, hogy mi a helyzet. -
CriticalHit
addikt
Sajnos az ajánlott tápok közül is ki lehet fogni hibás darabot. Ami persze a gyári minőségellenőrzést minősíti. Ezért a legjobb mindig a legrosszabbra felkészülni, ami remélhetőleg csak az elállást a vásárlástól jelenti következmények nélkül.
Vásárlói értékelések, 90% elégedettség 5*: [link] -
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160620 üzenetére
Most visszaolvastam a kommentjeit. Azért ezt írhattátok volna korábban is. Van bennem egy kis félsz. De remélem, hogy a két negatív esetre jut 50 ember, akinek nem volt vele gondja.
-
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160618 üzenetére
Tönkre ment?! Remélem a gépet nem viszi magával!
Én is úgy vagyok vele egyébként, hogy menjen a venit mindig, az a biztos. -
CriticalHit
addikt
Véleményem (ami egyezik HWbusters véleményével) szerint mindig menjen a venti a folyamatos légáram biztosítása, illetve a venti csapágyazás védelmének érdekében.
Arra azért készülj, hogy itt a fórumban két felhasználónak is tönkrement az első két napban. Ha azonban nem jelentkezik gond, akkor biztosan kiszolgál még 10 évig.
-
.LnB
titán
Köszi mindenkinek a segítséget, megrendeltem az ASRock SL-750G-t.
Egy utolsó kérdés, ennél a tápnál ezt az "intelligens" icool-t használjam nyugodtan? Vagy pörögjön inkább mindig az a venti?!
Nincs zaj fóbiám, szóval a mostani tápom ventije se zavar (ha egyáltalán hallani a sok másik ventitől..) -
CriticalHit
addikt
-
.LnB
titán
válasz
4264adam #160611 üzenetére
Power Zone 2-ből nem lenne nekem elég a 750W-os? Vagy van valami különbség alkatrészben a kettő között?
Őszintén nem tudom, hogy megérné e nekem egy ilyen táp, mondjuk a ASRock SL-750G helyett. Az meglepően olcsó, és CriticalHit ajánlotta is. És igazából nincsenek nagy igényeim egy táppal kapcsolatban. Bár az is igaz, hogy meggyőzhető vagyok. -
.LnB
titán
válasz
KAMELOT #160607 üzenetére
Nem a Platinum volt a szempont, hanem az a Fractal Design Ion+ 2 megtetszett. Találtam is egyet aprón, de aztán láttam, hogy az csak(?) ATX 2.52-es szabvány. CriticalHit pedig a 3.1-et javasolta. Szóval el is vetettem tegnap azt a Fractal Design-t. (Nekem vannak ilyen "bekattanásaim" ha valami megtetszik mint tárgy. És az a Fractal megtetszett
)
-
Tukolp
aktív tag
Hi,
Új VGA, lesz a gépembe, és az lenne a kérdésem hogy melyik tápot vegyem hozzá,
vagy hogy egyáltalán kell-e vennem majd tápot az új vgahoz ?
Nemtudom milyen árba mozongnak a mostani tápok, egy EVGA SuperNOVA G1 650W van most, valami hasonló kaliberű, jó minőségű táp kellene.
Lap: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,
CPU: AMD Ryzen 7 5700X - ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Új VGA: majd egy RX 9070 lesz, valószínű hogy a Gigabíte-tól
RAM: 3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 - 2x8GB (CMK16GX4M2B3200C16),
SSD-k: SAMSUNG 250GB 850 EVO - Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD
házba van még 3 fan, meg 2 régi HDD, meg 1 joystick és egy asztali usb-s mikrofon.
nincs, annyi hogy legyen hasonló minőségű és élettartamú mint ami nekem van, EGA tápot kerestem, de nem nagyon találtam árukeresőnKöszi a segítséget,
Üdv, -
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160605 üzenetére
Rendben. Köszi.
Akkor választok azok közül, amiket írtál. De simán lehet, hogy az AsRock lesz, annyival olcsóbb a többinél. -
CriticalHit
addikt
A PLA olcsósított változata de szintén High Power belsővel és "A-" minősítéssel. Sajnos a kimenőoldalon teljesen cserélték a Tier1-es minőségi japán (6-10,000 üzemórás 105°C-on) Nippon Chemi-Con, Rubycon és FPCAP kondikat Tier2-es tajvani (1-3,000 üzemórás) Teapo-ra. A minőségi Folyadékcsapágyas ventit pedig olcsóbb Gördülőcsapágyasra.
"The Ion Gold with 850W capacity cannot meet the performance levels of other popular products in this category, but this doesn't necessarily mean that it is a bad product. On the contrary, it offers decent performance levels for its price."Nem venném.
-
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160603 üzenetére
Köszi!
Akkor a FD Ion Gold 750W-ot ne?
Nem találok Platinumot sehol. -
CriticalHit
addikt
FSP VITA GM 750
Seasonic Vertex GX 750
Corsair RM750x
BQ! Straight Power 12 750
Cooler Master V750 Gold V2
Montech Titan / /Century Gold 750W
ASRock SL-750G
Phanteks AMP GH 750W
Chieftec Chieftronic PowerPlay 750
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760Még a 360W-os pillanatnyi csúcsterhelésre is képes RTX 5070Ti -t is biztonsággal kiszolgálják (AMD 7500f-9800X3D párosítva) de oda már az ATX3.0/3.1 szabványú tápot javaslom.
A Fractal Design Define S-t cserélném egy jobban szellőző házra.
-
.LnB
titán
Sziasztok. Év vége felé valószínűleg VGA csere lesz a gépben. Arra szeretnék felkészülni táppal.
50.000ft kb.
Ryzen 7600x, AsRock B650M-HDV/M.2, 2db M.2-es SSD, Fractal Design Define S
4070 szintű VGA-ban gondolkodom, szóval ahhoz kellene a táp kb.
Moduláris csatlakozókÁtolvasgatva a topikot kicsit a 750W-os táp (ha jól értem) elég lenne?! Egy 750W-os táp esetleg mire lenne elég az Nvidia 50-es VGA szériájához? Ha ne adj isten azokat is elkezdeném nézegetni majd a VGA vásárláskor?
Nézegettem a tápokat, és a Fractal Design Ion Gold 750 elég szimpatikus nekem. Az szerintetek jó választás lenne? Látom, hogy a Platinum ajánlott ebből, de alig kapni, és magasabb is az ára. De ajánljatok azért mást is, körbenézek. Csak ezen az egyen megakadt a szemem.
Köszönöm. -
jeni
félisten
ezt csak azért és ekkora mert ez legalább minőségi-550W --- kisebb 500W
vagy a BQ System Power 11 450W
kisebb de húzósabb árral
az FSP HEXA későbbiekben lehet zajos majd a kevésbé tartós ventije miatt -
g0dl
addikt
Kis fogyasztású NAS-ba (max 60W átlagban 40W) milyen ATX táp javasolt ? 3HDD + 1 SATA SSD
Mivel folyamatosan megy, ezért a hatékonyság és a kis zaj , megbízhatóság a szempontok.
Hirtelen ezeket találtam, de más gyorsan beszerezhető javaslat is jöhet ( mondjuk ebben az árkategóriába)
EVOLVEO FX 450
FSP Fortron HEXA 85+ PRO 350
Be quiet! SYSTEM POWER 11 450W -
válasz
CriticalHit #160597 üzenetére
Én is bizom benne
-
válasz
CriticalHit #160595 üzenetére
Akkor szar a táp. Más ötletem már nincs, miért nem megy vele
Egy BE QUIET! SFX L Power Gold 600W
-
tomgabor
őstag
Nem tudjátok hol lehet vásárolni C13-as tápkábelt ami 3x 1mm2 vagy 3x 1.5mm2? Csak ilyen vékonyka 3x 0.5 mm2 és 3x 0.75 mm2 kábeleket találok mindenhol.
-
Fipike
csendes tag
válasz
CriticalHit #160580 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Inkább a 850W-osra ruháznék be, az általad ajánlottak közül talán kettőt sikerült megtalálnom boltokban, legalább nem kell sok közül választanom! az úgyse menne... -
válasz
CriticalHit #160580 üzenetére
Sajnos ezekre nincs lehetőségem.
ChatGPT-vel diskuralva, szerinte az inditási csúcs teljesítményfelvétel valamiért letolja a táp belső védelmét. Akár a AIO pumpa/rgb világitása. Ez annyiból igaz lehet, hogy, mint írtam, a pumpa el sem indul, illetve a táp ventije is felpörög, aztán azonnal le is áll. Tudom, hogy ennek ilyen a hűtése, de boot alatt azért minden ilyen menni szokott, csak utána áll le. RGB nélkül se ment, azt próbáltam. Pumpa nélkül nem, de midnegy is, mert hiába menne, hasznláni akkor se tudnám..
Szóval igazából lehet a tápnak sincs semmi baja, csak nem szeretik egymást. Elinditottam a vásárlástól elállást, meg rendeltem a SFX-L tápot. Aztán imádkozok
-
-
Pyro05
tag
Sziasztok!
Egy 7600X/7700 + 9070XT pároshoz keresgélek be quiet! tápot. Úgy gondolom, hogy 750W elég lenne mindenre, viszont ötletem nincs, hogy pontosan melyik termékcsalád lenne a legmegfelelőbb. Pár ezres távolságban elérhető a Pure Power 12 M, a Pure Power 13 M és a Power Zone 2.
A három táp közül melyiket és miért érdemes választani? Mik az előnyeik és hátrányaik?
Köszönöm a segítséget!
-
jambiyya
őstag
válasz
steewcv65 #160583 üzenetére
A környezeti zaj alatt kell lennie, mert nem hallom közel hajolva sem. Egy extrán szigetelt Thermaltake ház, 14-es lassú ventikkel. Terhelve nyilván kihallatszik a VGA, de ez ritka.
ui: nyilván ezt akár le is írhattam volna, mielőtt ajánlást kérek, és akkor megspórolom az extra kört az Enermax-al...
-
CriticalHit
addikt
válasz
Fipike #160579 üzenetére
Seasonic Vertex GX 750
Corsair RM750x
NZXT C750 Gold
Montech Titan/Century II GOLD 750W
ASRock SL-750G
Phanteks AMP GH 750W
be quiet! Dark Power 13 750
be quiet! Straight Power 12 750W
Cooler Master V750 Gold V2Seasonic Prime TX 850
FSP Hydro PTM PRO 850W
FSP Hydro G PRO 850
MSI MPG A850GS
Super Flower Leadex VII XG 850W
Super Flower Leadex VII PRO 850W
Barthezz2
"pikk-pakk feláll a gép"
Az új tápot érdemes lenne kipróbálni egy másik gépben is. Esetleg szervízben kimérni a feszültségeket. Ha ott sem indul, akkor elállás a vásárlástól. -
Fipike
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz keresek egy megfelelő tápot! Jővőév vége felé tervezek AM5-re fejleszteni, de a videókarit és tápot szeretném vinni a az új pc-be!
ROG STRIX B450-F GAMING
AMD Ryzen 7 5800X
be quiet! Shadow Rock 3 Processzor Hűtő 12 cm
G.Skill Ripjaws V F4-3600C18D-32GVK memóriamodul 2 x 16 GB DDR4 3600 Mhz
SAPPHIRE Radeon RX 7800 XT NITRO 16G GDDR6 (11330-01-20G)
Gigabyte GP-GSM2NE3256GNTD SSD meghajtó M.2 256 GB PCI Express 3.0 NVMe
Crucial CT500BX500SSD1 SSD meghajtó 2.5" 500 GB Serial ATA III 3D NAND
Western Digital Purple WD23PURZ merevlemez-meghajtó 3.5" 2 TB SATA
Sharkoon S25-V Midi Tower
+ 4db Sharkoon SilentStorm BW120 PWM Számítógépház Ventilátor 12 cm1.: Mennyit szánnál rá?
● 80000 Ft, de nincs kőbe vésve!
● Lásd fentebb!
● Moduláris vagy félmoduláris, és nem baj, ha nem csili-vili ledes, rgb-s, sőt...Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
Barthezz2 #160562 üzenetére
Tegnap éjjel órákig baszakodtam az összerakással, mire kiderült, hogy valószínűleg nem én rontom el.
Ezzel a táppal felpörögnek a ventik a VGA-n, a AIO-n, de se kép, se hang. Még az AIO vízpumpa se indul el mert forró a kimenő oldali cső. Par perc után le is kapcsol a gép magától.
A régi ATX tápot a ház mellé rakva az asztalra, bekötöm a VGA/CPU/Lap kombót és pikk-pakk feláll a gép.Kifogtam volna egy szar tápot? Vagy mégis én nézek be valamit?
-
CriticalHit
addikt
-
jambiyya
őstag
válasz
CriticalHit #160575 üzenetére
Teljesítményre bőven elég lenne a 750-es is. Cybernetics A+ zaj minősítése van neki is. Miben jobb a 850-es? Megéri a felárat?
steewcv65: Köszi, Montech biztos nagyon jó táp, de a noise graph-ja nem igazán tetszik.
-
CriticalHit
addikt
válasz
jambiyya #160573 üzenetére
ASRock SL-850G
Cybernetics A+ zaj minősítés:
[link]
Számomra az 500W terhelés alatt hangtalan a 6-20dBA-es érték.
Kifejezetten halk és jó minőségű tápok még:
Sharkoon 750W Rebel P20
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760W
Corsair RM750x (ATX v3.1)
Cooler Master V750 Gold V2
be quiet! Straight Power 12 750W
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 750W -
jambiyya
őstag
válasz
jambiyya #160430 üzenetére
Végül az Enermax Revolution III 80 PLUS Gold 750W visszaküldésre került.
Tökéletes lett volna, ha nem olyan hangos.
Egy ilyen tápra lenne szükségem, ebben az árkategóriában, de halkabban.
Asrock steel legendet néztem ki. A gyártó szerint ez egy halk táp, csak ugye az Enermax is ezt írta...
Szerintetek?
Köszi. -
asynur
tag
válasz
steewcv65 #160566 üzenetére
Köszi, az ADATA XPG PYLON 550W egész szimpatikusnak tűnik.
A következő win11-et is jó, hogy említetted eddig csak a windows 11 24H2 a követelményeket nézegettem, a 25H2-t csak most látom, hogy már terítéken van de még nincs offical CPU és egyebek support list, bár állítólag nem fogják tovább szűkíteni a listát egyelőre... -
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42 #160567 üzenetére
Bocsi, kicsit elnéztem amit írtál, rövid tömör bekezdésekben:
- nagyon jó kábelek
- nagyon csendes, sőt nem is hallom, hogy jár a venti
- úgy minden is jó minőségnek érződik és látszik, ház, csatlakozók, kapcsolók
- nagyon jó feszültségszabályozása van, most az utolsó 4 tápomhoz képest jobb(Seasonic focus 850w ebből kettő és egy phanteks amp 650"seasonic", silverstone da850)
- Coil whine nincs, de semmi(wz volt a teszt) -
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42 #160567 üzenetére
, igen.
Meglepett, de tényleg pozitív értelemben. -
-
steewcv65
őstag
Megérkezett a Montech Century II 850W, ha valaki szeretne valamit kérdezni, szívesen válaszolok...
Az én első benyomásom, hogy hm.... ez jó -
asynur
tag
Sziasztok!
Szüleimnek nézek össze egy új gépet win11-re váltás miatt, táp kérdésben kérnék tippeket, hogy mit lenne érdemes beszerezni. A régi gépben egy Cooler Master B500 ver.2 500W van ami már eléggé kiszolgálta az idejét (~10 év körül lehet már benne) és nem szeretnék vele egy új gépet összerakni. A felhasználás leginkább irodai, multimédiás, játékban max kis igényű indie címek.
Eddig ez a tervezet:
ASUS TUF GAMING A520M-PLUS II
AMD Ryzen 5 5500GT/5600GT/5600G vagy esetleg 3400g
2x8 GB DDR4 ram
1x 2.5" ssd
1x 3.5" hdd
1x dvd író/olvasó
Külön videokártya nem lesz a gépben.Nagy igények nincsenek, nem kell, hogy moduláris legyen, sem halk, a lényeg, hogy ne füstöljön el az új config, tartós és erre a felhasználásra megbízható legyen.
Néztem 400w körüli és alatti tápokat is de ebben a szegmensben úgy tűnik nem nagyon erőltetik meg magukat a gyártók.
Amivel most szemezek az az ADATA XPG PROBE 600W 17k-ért (alzán nézelődök elsősorban) de nem tudom ezt meg szabad-e már venni vagy mindenképpen magasabb árkategóriában kell választani.
(A lehetőségek között szerepel használt win11 kompatibilis irodai brand gép is de, valószínűleg az újra szavaznak majd és jó lenne tudni mennyi az annyi).
A választ, ajánlásokat előre is köszönöm.
-
válasz
CriticalHit #160561 üzenetére
Köszönöm!
A Corsair lett, meg a Fractal Mood.
Lehetett volna olcsóbb, de nem ezen akarok spórolni -
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit #160560 üzenetére
-
CriticalHit
addikt
válasz
tothpeter20 #160556 üzenetére
Mindkettő jobb táp, mint a GT sorozatú TT. A Century II 850 most leárazva különösen jó vétel.
-
Sziasztok!
1. Amennyiből kijön a kívánalmamnak megfelelő. De abból elég az alja, nem kell semmi extra(kivéve amit lentebb írok).
2. Lásd adatlapomon.
+1: SFX méretű, moduláris táp kellene. Ha lehet ipon-ról.
Amit magamtól néztem az egy CHIEFTEC Compact CSN-650C 650W.Storry:
Lecserélném a gépházam egy PHANTEKS Enthoo Evolv Shift 2 DRGB házra. Ami SFX tápot igényel. Illetve mivel kicsi, ezért moduláris kellene, hogy feles kábel ne legyen(plusz vannak saját, fonott kábeleim).Köszönöm
-
steewcv65
őstag
válasz
tothpeter20 #160556 üzenetére
Montit rendeltem
-
tothpeter20
csendes tag
válasz
CriticalHit #160555 üzenetére
Köszönöm és neked is steewcv65, akkor holnapi érkezéssel rendelek.
THERMALTAKE TOUGHPOWER GT 850W 80+ GOLD BOX érkezik holnap, ez megfelelő?
Vagy esetleg ezek? Holnapra kéne, ezért alzán nézelődök.
Montech Century II 850W
FSP VITA GM 850W 80+ Gold
Ezzel a szűrővel bármi ajánlást elfogadok igazából, amin ott a másnapi alza box jelölés.
(850W, 55k alatt - R7 7700 & 5060Ti, jövőben 5070Ti/9070XT mellé) -
CriticalHit
addikt
válasz
tothpeter20 #160553 üzenetére
+ A régebbi III-as sorozat felújítása (ATX3.1)
+ Halk, 140mm-es Folyadékcsapágyas venti
+ Japán Nippon Chemi-con kondi a belépő oldalon
+ Ár-Az alacsony ár érdekében olcsó Kínai CapXon és Chengx kondik a kimenő oldalon
Nem venném.
-
steewcv65
őstag
válasz
tothpeter20 #160553 üzenetére
Mit szeretnél tudni róla ?
-
tothpeter20
csendes tag
Sziasztok!
Super Flower LEADEX III GOLD UP 850W tápról van tapasztalat? Elvileg A tier.
Legfőbb indok mellette hogy azonnal elérhető, más 1-2 napra jön Budapesten. -
jeni
félisten
válasz
nemmind1_85 #160537 üzenetére
JONSBO NV10
Tessék
Az FSP olcsóbbnak tűnik (főkapcsoló nincs rajta).
A Silverstone viszont jobban kiépített lehet.
A proci-t és a VGA-t mérd hozzá és az alapján keress hozzá TFX tápegységet.
A melegedéssel nagyon kell számolnod! Játszós gépként szűk helye miatt is. -
Gabcsiiii
friss újonc
Üdv!
van egy FUJITSU ESPRIMO P420 gépem,gyári táppal,ami bedöglött,milyet vegyek helyette?vagy csak a gyári jó bele?
-
steewcv65
őstag
válasz
CriticalHit #160545 üzenetére
Ez nem altalanositas, ez a teny.
-
CriticalHit
addikt
válasz
steewcv65 #160538 üzenetére
Oktalan általánosítás. Ezért is szükséges az alapos tájékozódás vásárlás előtt.
A Seasonic is gyárt/címkéz alsó kategóriás olcsó belépő színtű tápokat, mint amilyen a RSY belsőjű S12 vagy az A12, illetve a Helly belsős G12 és B12 sorozat, amíg van rá kereslet. Ott van azonban a felső kategóriás HXi az A minősítésű saját belsőjű Prime, felső középkategóriás Vertex de akár a középkategóriás olcsóbb Focus Gold sorozat. -
jeni
félisten
válasz
steewcv65 #160538 üzenetére
Nálam 6 hónapon belül 2db Phanteks Revolt Gold 850W ment a levesbe. Egyik az apróról (Konzolvilág) , a másikat meg az Qazis boltban vettem meg. Mindkettőre 12 év garanciát adtak. Egyiket sem javították gariban de még cserét se kaptam helyette csak a vételárat adtak vissza. Kétlem,hogy a bolt megtartotta volna saját magának.
-
steewcv65
őstag
válasz
CriticalHit #160536 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ezt a tápos mizériát és a vele kapcsolatos dolgokat kicsit túltolja mindenki. Itt is és amúgy is.. Teljességre nem törekszem jelen megfogalmazásomba, de annyit azért megírok, hogy értékek ide vagy oda, de 5 év alatt 2 Seasonic tápot ettem meg. Egyik se bírta ki a komoly minőségével még a garanciát se. A kettő együtt nem volt rá képes. Szóval ez a véleményem az ennyire finom vonalakra vágyóknak.
-
nemmind1_85
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani minőségi, könnyen beszerezhető flexatx tápot?
Egy Jonsbo NV10 házba építenék mini játszós gépet egy low profilos 5060-nal
65W-os proci, 2 ram, 1 ssd lenne még mellette.Az ajánlott tápok google docs fájlban nincs flexatx, azért kérdem itt.
Ezeket találtam: FSP500-50FDB (~45e) és SST-FX500-G (~62e).Köszi!
-
CriticalHit
addikt
- Túl magas bekapcsolási áramlökések
- Agresszív, már alacsony fordulatszámon felhangosodó ventilátor sebesség profil
- Túl lazára hangolt védelmi funkciók, ami miatt nem kapta meg az "Ajánlott" kitüntetést
Ennek ellenére azonban:
"In any case, the Century II 1050W is a highly competitive PSU, especially at the offered price of $110, and you should include it in your list if you don’t pay great attention to noise output."Ár/érték arányban jó ajánlás oda ahol nem a csendesség az elsődleges szempont.
-
jeni
félisten
válasz
CriticalHit #160534 üzenetére
Ahány teszt annyiféle értékelés. Ott kevesebb a negativitás, Inkább azt hozták fel,hogy még nem bizonyított a gyártó.
Hátrányok-
Korlátozott 12V-os 2x6 csatlakozók
-
A ventilátorrács turbulenciát okozhat
-
Nem bizonyított OEM -
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit #160533 üzenetére
Azért vannak gyenge pontjai: [link]
-
CriticalHit
addikt
Szerencsére a bemenő oldalon is 2db japán Nippon Chemi-Con kondi + a Hong Hua minőségi Folyadékcsapágyas 135mm venti a kompakt 140mm hosszú tápban ígéretessé teszi ezt az eddig számomra ismeretlen XWY belsőjű Century II Montech tápot.
"an impressive value proposition, offering balanced all-around performance without critical weaknesses"
Részemről is felkerül az ajánlott tápok listájára. -
jeni
félisten
válasz
steewcv65 #160529 üzenetére
új típus,új fejlesztés,ATX 3.1, lehet szemezgetni vele.
célnak még a fanoknak is jó vétel lehet.
nem csak a 60-70-80 ezres kategóriák a jók (a kiválók).
nem feltétel a tökéletességre való keresés megvétel esetén.
ilyen sosem térül meg,a ráfordított többlet költségeket értve.
kisebb pénztárcájúaknak is lehet ezt ajánlani. -
WhiteAngel89
aktív tag
válasz
CriticalHit #160525 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
KAMELOT #160524 üzenetére
Kifuttatják.
Ez van helyette:
Montech CENTURY II 850W
A- besorolású
Másodlagosan Japán capacitors.
gyártó:
Shenzhen Xin Weiye Technology Co.
HKC emberek (a tech is onnan vették át) alkotta csapatból áll.
test -
CriticalHit
addikt
válasz
WhiteAngel89 #160523 üzenetére
Jó lenne azonban látni pár hiteles tesztet róla. Remélhetőleg. Amennyiben ugyanazt a kiválóan sikerült SAMA belsőt kapta, mint a már tesztelt és bizonyított, Cybenetics tanúsítványokkal rendelkező Endorfy Supremo FM6 sorozat.
-
KAMELOT
titán
válasz
WhiteAngel89 #160523 üzenetére
Ott volt a Montech 850W ugyan ennyiért!
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv
itteni fórumozgatás alatt döntöttem úgy hogy milyen tápot vegyek az rtx 5070 mellé, és végül ezt szereltem be épp, remélhetőleg hosszútávú lesz a kapcsolatunk
[link] -
CriticalHit
addikt
-
kromatika
veterán
-
jeni
félisten
válasz
kromatika #160519 üzenetére
FSP VITA GD
Bronz besorolás kapott
Biztosan nem Japán kondikkal van tele.
?Prémium Tömeges Kondenzátor?
Olcsóbbított kategóriába lehet sorolni majd. FIX kábeles, spórolósan. -
kromatika
veterán
Milyen furcsa hogy a FSP Vita BD [link] sorozat azért már kint van egy ideje,de sehol sem találni róla egy tesztet. Pedig ha kiderülne hogy vállalható kategória,akkor egy jó árú belépű szintű ATX.3.1 es táp lenne.
-
-
jeni
félisten
válasz
gimis #160505 üzenetére
Chieftec CFT-500-14CS
szokott úgy lenni,hogy 1x6 pin (ez a régi tápegységekre jellemző-az újabbak már 2x6+2 pin PCie VGA-1 kábelen) , 2x6+2 pin 1 kábelen és úgy is,hogy 1x2+6pin 1 kábelen.
többi a gyártón múlik mennyit csomagol a tápegység mellé?
a tápegység oldalról 6pin van a a VGA felé annak végén van kiegészítve +2pin-el
a gyári csomagolás elvileg ilyen :
Connectors:
24 Pin, 4 Pin Peripheral, 6 Pin PCI Express, 6+2 Pin PCI Express, Floppy Drive, SATA I
vagyis VGA oldalról:
1db 1x6pin PCie VGA
1db 1x6+2pin PCie VGA
kétségtelen tény nagyon rossz biznisz volt a részedről. -
KAMELOT
titán
válasz
gimis #160505 üzenetére
Tiszta új táp 3 év garanciával!
Esetleg ez 5 év garanciával!
Amit vettél meg kitudja meddig fog menni, meg mikor viszi el a gépedet!
Lécci írd egybe, ha többe embernek válaszolsz! -
gimis
tag
válasz
bobalazs #160501 üzenetére
Kérdeztem az eladót hogy, a 2x 6+2 megvan-e és azt mondta hogy rakott be hozzá olyat. De az nem gyári kábele ennek a tápnak ami talán nem akkora baj. De csak az egyik piros 6pin táp csatiba van bedugva és a másik vége 2x6+2. Akkor a leírtak szerint ez lehet egy jó táp?
-
gimis
tag
válasz
deathcrow42 #160499 üzenetére
Igen az ő tápjai tényleg jók néztem. Egy i3 10105f és rx 6600xt alá lett ez a táp.
-
válasz
gimis #160498 üzenetére
Az kemény, hogy meg se kérdezed mi jár hozzá. Vagy hogy kép alapján nem látszik hogy nincsenek hozzá kábelek.
arukeresőn ez az infó van. Szóval kell hogy támogasson hozzá való kábellel két 8 pinest.
600W Teljesítmény (Intel/AMD), EPS12V a Dual Processzoros alaplapokhoz, Kábel rendező megoldás, 140mm-es halk ventilátor (27 dB), Túlfeszültség védelem, Túláram védelem, Rövidzár védelem, Támogatja a PCI-E (2db) és az SLi technológiát, 2x 6-tűs + 2 x 8(6+1)-tűs Express csatlakozó (SLI / Crossfire), Túlmelegedés védelem, Támogatja a SATA csatlakozási felületet, Aktív PFC, Teljes hálózati feszültség tartomány 100/240V AC (váltóáram), Intel és AMD DUAL CORE támogatás, AFC (Automatikus ventilátor sebesség vezérlés), Méretek: 15,4 cm x 15 cm x 8,5 cm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1 humoros
- Milyen házat vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Brave
- Goddess of Victory: Nikke
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest