Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoluska

    tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítségre lenne szükségem. Első kérdés, hogy kell-e tápot cserélnem, és ha igen, akkor milyet?
    A történet, hogy kicsit fejlesztettem az 5 éves gépemen az alábbiak szerint:
    Gigabyte GE-R460 V1 tápegység (a ventillátor hangos volt, ezért cseréltem, de ez kisebb fordulatú (1300 rpm), már úton van a nagyobb teljesítményű)
    Gigabyte EP35-DS3 alaplap
    4 GB DDR2
    2 db WD winchester (640 és 1500 GB, előbbi biztos 7200-as, utóbbit nem tudom)
    Plextor DVD-RW
    Radeon 4870 Toxic 1 GB cserélve: Radeon 7850 Dual-X 2 GB
    E8400 cserélve: Xeon X5450

    Először a videokártyát cseréltem, amitől szépen javult a teljesítmény, de a processzor csere után rosszabb lett, mint amilyen volt, és nem függ a grafikai beállításoktól. Ez egy LGA771 processzor, de a foglalatot átalakítottam, BIOS-t frissítettem, látszólag normálisan működik. Az E8400 hűtőjével használom, a legmagasabb regisztrált hőfoka 83 °C a legmelegebb magnak.
    GTA V-tel teszteltem, ami előtte szépen futott, most 1-2 perc játék után játszhatatlanul akadni kezd. Olyan fordul még elő, hogy az 1500-as winchestert megnyitva kell várni pár másodpercet, a winchester ad egy hangot, és onnantól lesz csak elérhető. Okozhatja a fenti tüneteket elégtelen tápegység, vagy máshol keressem a hibát. Ami még feltűnt, és mintha előtte nem lett volna így, hogy a winchester egyfolytában dolgozik. Csináltam trendeket, eszerint a 8 GB-os lapozófájl tele van, ahogy a rendszer memória is. De nem értem, hogy ennek mi köze lenne a processzor cseréjéhez.

Új hozzászólás Aktív témák