Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Potzee

    addikt

    válasz dauphin #43457 üzenetére

    Egybe hagyott 12V-os ágas táp esetén ameddig a táp maximális terhelését el nem éred, addig mindegy, hogy mit kötsz rá. CPU, VGA, HDD…
    Ha egy osztott 12V-os ágas táp esetében eléred az ágankénti maximumot, akkor a védelem bekapcsol, még akkor is ha amúgy a táp maximális össz-terhelését még nem érted el. Ezért tartják az osztott ágas tápokat biztonságosabbnak.
    (pl. egy nagy fogyasztású proci és egy nagy fogyasztású VGA ugyanarról a 12V-os ágról akar működni, terhelés alatt több a fogyasztásuk, mint amit az ág elbír) Ezért fontos, hogy a szétbontott 12V-os ággal rendelkező tápok esetében külön ágra legyen kötve a CPU ill. a VGA kártya.
    Ha tuningot CrossFire/SLI rendszert tervezel akkor érdemes egybe hagyott 12V-os ággal rendelkező tápot vásárolni. Az osztott 12V-os ágas is jó - mivel a CPU és a VGA külön ágra kerül – főleg, ha az ágankénti terhelhetőség kellően magas.

    A Straight Power E9-450W nagyon jó választás, talán a leghalkabb táp (most a passzív tápokat nem vesszük figyelembe...) Magas hatásfok (80+Gold) de ha a későbbiekben egy nagy fogyasztású VGA kártyába invesztálsz, akkor mókolni kell egy kicsit, hogy 2 ágból összehozz egy combosabb 12V-os ágat.

    Szerintem nagyon jó választás egy XFX Pro 450 vagy az 550W-os változata (15-18k) Az ADDA venti sem egy lármás fajta. továbbá Seasonic S12II-520 (SS-520GB) Bronze esetleg a már korábban említett Seasonic G450 / 550 [link]

    [ Szerkesztve ]

    PICO PSU - passzív hűtés - 0dB

Új hozzászólás Aktív témák